Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

« Οικείο-Ανοίκειο » Εικαστικές διαδρομές των Χανίων

Σήμερα ανοίγει με τα εγκαίνια της στο Νεώριο Moro, Aνατολική Ακτή, Βενετσιάνικο Λιμάνι Χανίων, η εικαστική έκθεση με τίτλο « Οικείο-Ανοίκειο ».
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 20.30 και η έκθεση θα διαρκέσει από 4 εως 15 Ιουλίου 2013 καθημερινά, τις ώρες από 10.00 εως 22.00. 

Η έκθεση γίνεται μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – ΕΙΚΑΣΤΙΚέΣ ΔΙΑΔΡΟΜέΣ στο ΝΟΜό ΧΑΝίΩΝ», απο
την Περιφέρεια Κρήτης,
την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,
τον Ιστιοπλοικό όμιλο Χανίων και
το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Ελαιουργείον

« Οικείο-Ανοίκειο »

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αποστόλης Ζολωτάκης

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 στις 20:30
«ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΝΕΩΡΙΟ MORO»
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ-ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ-ΧΑΝΙΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  4.7.2013 – 15.7.2013
ΑΝΟΙΚΤΑ: Κάθε μέρα από 10:00 έως22:00 
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο «Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων» και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Οικείο-Ανοίκειο» στον «Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων», Νεώριο Moro, Aνατολική Ακτή, Βενετσιάνικο Λιμάνι Χανίων, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 στις 20:30 το βράδυ.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Ad Arma, Peter Heij, Paulien Lethen, Henny van der Meer, Jan Mulder, Henk Puts, Bert van Santen & John Sikking.

«Η έκθεση φιλοξενεί οκτώ εικαστικούς ολλανδικής καταγωγής, που χειρίζονται ετερογενείς τεχνικές και ύφος. Αυτό που τους συνδέει είναι ένα νομαδικό χαρακτηριστικό. Αφήνουν το οικείο περιβάλλον τους για να ταξιδέψουν κατ’ εξακολούθηση και να ζήσουν σε άλλους τόπους με διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα. Αναζητούν το ανοίκειο ως ερέθισμα και πηγή έμπνευσης στην ζωή τους και το έργο τους. Ο χαρακτήρας των έργων ως σύνολο είναι η αίσθηση διαμόρφωσης ενός τόπου που αναδεικνύει με λεπτότητα τη σχέση  ζωής, τέχνης, πολιτισμικής ταυτότητας, και στοχεύει στην κατάργηση της απόστασης».
Εικαστική Επιμέλεια: Αποστόλης Ζολωτάκης.

Το νέο σπίτι του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων είναι το ανακαινισμένο «Νεώριο Μoro» στην ανατολική πλευρά του Βενετσιάνικου Λιμανιού των Χανίων. Ο χώρος εκτός από λειτουργικός για τις ανάγκες του ομίλου είναι ιδιαίτερης υψηλής αισθητικής και βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό σημείο-κλειδί με πολλαπλές δυνατότητες χρήσης.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων αποφάσισε να ξανοιχτεί στον Πολιτισμό με στόχο να φιλοξενήσει πολυποίκιλες πολιτιστικές δράσεις:
 εκθέσεις τέχνης, performances, διαλέξεις, σεμινάρια, προβολές κινηματογράφου, θεατρικές βραδιές, μουσικές παραστάσεις και να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.



«Ελαιουργείον»

website:  www.olivepres

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ  ΧΑΝΙaRT 2013










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών