Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Φυγαδεύτηκε άρον άρον ο Βενιζέλος από Ηράκλειο και Αρκαλοχώρι

Σε κλοιό διαδηλώσεων η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη Κρήτη. Η κάθοδός του στο Ηράκλειο γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ατόμου. Μάλιστα στο Αρκαλοχώρι ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν...
ολοκληρώσει την ομιλία του.
 

Συγκεκριμένα, στις 22.00 ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι «δρακόντεια». Εκεί από νωρίς βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, κρατώντας μαύρες σημαίες. Οιι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα άγνωστος πέταξε ένα μπουκάλι γεμάτο νερό προς τον κ. Βενιζέλο, ενώ η αστυνομία αμέσως προχώρησε στην προσαγωγή του. Τελικά ο κ. Βενιζέλος έφυγε από την περιοχή χωρίς να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Νωρίτερα στις 17.00 ο κ. Βενιζέλος είχε προγραμματίσει σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.

Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί και για λόγους ασφαλείας, αλλά και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων, έγινε αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο το πρόγραμμα των συναντήσεών του θα γίνει κανονικά.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί δεν πτοήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθήνθηκαν προς το ξενοδοχείο, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

Μπουκάλια και αποδοκιμασίες κατά την άφιξη Βενιζέλου στο Αρκαλοχώρι
 Εν μέσω αντιδράσεων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η "κάθοδος" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη Κρήτη κ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο Αρκαλοχώρι ο κ. Βενιζέλος έφτασε στις 10 περίπου το βράδυ, με καθυστέρηση δηλαδή δύο ωρών.

Εκεί από νωρίς βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, κρατώντας μαύρες σημαίες.

Κατά την άφιξη του κ. Βενιζέλου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα έντονης αποδοκιμασίας ενώ άγνωστοι πέταξαν και μπουκάλια με νερό την ώρα που ο Ε. Βενιζέλος έβγαινε από το αυτοκίνητό του.

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που πραγματοποίησαν και μια προσαγωγή ατόμου ενώ ενδεικτικό της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που επικρατούσε είναι ότι στην περιοχή μετέβη και ο Γενικος αστυνομικός διευθυντής Κρήτης

Η "φυγάδευση" Βενιζέλου νωρίς το απόγευμα

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος μεταφέρθηκε αιφνιδιαστικά στο ξενοδοχείο Galaxy του Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, εκπαιδευτικών.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ηρακλειο είχε προγραμματίσει για σήμερα στις 5, σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με στελέχη του κόμματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.

Μετά τη "φυγάδευση" του κ. Βενιζέλου, προς το ξενοδοχείο κατευθύνθηκαν εκπαιδευτικοί οι οποιοι διαμαρτύρήθηκαν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

Βενιζέλος: Τίποτα δεν θυμίζει ορισμένα πράγματα που ξέραμε πριν από τρία χρόνια

"Τίποτα δεν θυμίζει ορισμένα πράγματα που ξέραμε πριν από τρία χρόνια" απάντησε ο κ Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει δυσσαρέσκεια για το γεγονός ότι η σημερινή επίσκεψή του στη Κρήτη δεν θυμίζει προηγούμενες επισκέψεις.

"Η κοινωνία είναι διαφορετική", συνέχισε ο κ. Βενιζέλος

ΤΩΡΑ το κατάλαβε ;
Πηγή flashnews
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου