Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Αυστηρή προειδοποίηση Κάρατζιτς προς την Ελλάδα

«Προσοχή στους Γερμανούς»

Αυστηρή προειδοποίηση στέλνει προς την Ελλάδα ο Ράντοβαν Κάρατζιτς. Ο δικαζόμενος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου, μίλησε στο περιοδικό Επίκαιρα και αναφέρθηκε για τα γερμανικά σχέδια στα Βαλκάνια περνώντας ηχηρό μήνυμα (και) στην χώρα μας.
«Προσοχή στους Γερμανούς» τονίζει ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας απευθυνόμενος στη πατρίδα μας, την οποία μάλιστα προτρέπει σε αντίδραση.


Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινή του συνέντευξη στο περιοδικό Επίκαιρα και τον δημοσιογράφο Χρήστο Χαλαζιά, ο καταζητούμενος για πάνω από 15 χρόνια και τώρα δικαζόμενος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας καταδεικνύει τους Γερμανούς ως υπεύθυνους του διαμελισμού της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ προειδοποιεί για την ασκούμενη από το Βερολίνο πολιτική επέκτασης στα Βαλκάνια η οποία ως αρχή είχε την κατάληψη της Aδριατικής μέσω του εμφυλίου στην πρώην ομόσπονδη γειτονική χώρα.
Ο κ. Κάρατζιτς μάλιστα στέλνει μήνυμα «συμπαράστασης» στον ελληνικό λαό τον οποίο προτρέπει σε αντίδραση και αντίδραση κατά του «οικονομικού πολέμου που βιώνει» όπως χαρακτηριστικά λέει και σημειώνει «όπως κάθε πόλεμος έτσι κι αυτός κάποτε θα τελειώσει».
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο υπεράσπισης του Σερβοβόσνιου ηγέτη που κατηγορείται για σφαγές αμάχων Μουσουλμάνων μαζί με τον στρατηγό του Βλάνταν Μλάντιτς, «ο Κάρολος Παπούλιας ήταν ένας από τους λίγους διεθνείς συνομιλητές στους οποίους οι Σέρβοι της Βοσνίας είχαν εμπιστοσύνη».Πηγή protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου