Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

«Πόλεμος» στην Ιερισσό – Παιδιά όμηροι κρατικής τρομοκρατίας έναντι της σιωπής των γονιών


Όταν το επίσημο κράτος των δημοκρατικών ευαισθησιών δείχνει τα δόντια του, το Αποπηγάδι και η Ιερισσός αποτελούν την απαρχή και το είδος του κατήφορου της κρεαταγοράς που μας οδηγεί εκτελώντας “διαταγές ανωτέρων”.
Επειδή τα γεγονότα τρέχουν, τα παραθέτομε με σκοπό να επανέλθομε για μια πιο ψύχραιμη ματιά και τοποθέτηση των γεγονότων, μέσα στον πολιτικό και κοινωνικό χάρτη των χρόνων της κατοχής.

Σκηνικό πολέμου στην πόλη της Ιερισού καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος
Σταγείρων με αφορμή τα μεταλλεία της περιοχής.
Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις αντιδράσει είπε ο κ. Βλαχόπουλος με παρέμβαση που έκανε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Όπως κατήγγειλε οι Αστυνομικοί που βρέθηκαν στην περιοχή έριξαν δακρυγόνα σε συγκεντρωμένους κατοίκους οι οποίοι δεν έκαναν καμία παράνομη πράξη, ενώ τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να πετάξουν τα χημικά μέχρι και στα προαύλια των σχολείων.
Σύμφωνα με ιστοσελίδες της περιοχής, εισαγγελέας, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και τζιπ της αστυνομίας μετέβησαν από τον Πολύγυρο στην Ιερισσό, για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοστάσιο “Ελληνικός Χρυσός”. Τότε άρχισαν να χτυπάνε οι καμπάνες για να συγκεντρωθεί ο κόσμος έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί όταν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού απέκλεισαν την είσοδο του χωριού, προσπαθώντας να εμποδίσουν την έλευση διμοιριών των ΜΑΤ που κατευθύνονταν προς το χωριό για να υποβοηθήσουν συναδέλφους τους που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο της προανάκρισης για την εμπρηστική επίθεση.
Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προβούν σε περιορισμένη χρήση χημικών.
Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Ιερισσού καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια υπόπτων κι έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.
Στο μεταξύ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι “τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον σημειώθηκαν και πολλά λιποθυμικά φαινόμενα από μεγάλους και παιδιά”.
Ερωτηθείς για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια επισημαίνει: “Συγκεντρώθηκε στην Ιερισσό κόσμος από το χωριό αλλά και από γειτονικές περιοχές όπως η Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα και η Αμμουλιανή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς προσαγωγές, ακόμη και ανηλίκων, στο πλαίσιο της έρευνας για το επεισόδιο στις Σκουριές”.
“Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να μην επιτρέψει στα ΜΑΤ να μπουν στο χωριό. Παρ όλα αυτά έφτασαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και φτάνουν και άλλες. Μεταφέρουν μαζί τους πέντε συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα ενώ τους συνοδεύουν και τρεις εισαγγελείς. Η ένταση του κόσμου βρίσκεται στο ανώτερο σημείο και κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά” προσθέτει. Σημειώνει, εξάλλου, ότι μετά τα επεισόδια στο σχολείο, οι καθηγητές ειδοποιούν τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους.
Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης, αφού ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή της Ιερισσού είναι έκρυθμη, ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. “Η αστυνομία ήρθε να κάνει έρευνες, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια, και κάτοικοι απέκλεισαν το χώρο και δεν άφησαν τις αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών” σημείωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.


Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αλλά και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν ντόπιοι στο twitter, οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία έξι κλούβες των ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.
Στο χωριό χτυπούν οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.

Αν και η ΕΛ.ΑΣ υποστήριξε πως δεν έγινε χρήση χημικών σε κατοικημένη περιοχή ή στο σχολείο, άλλα αποδεικνύει το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.





Πηγή  koolnews








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών