Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Φέρτε μας δούλους για να... «επενδύσουμε»!


Όσο οδηγούμαστε στην τρύπα του χωνιού, τόσο πληθαίνουν οι κραυγές των σαρκοβόρων θηρίων γύρω μας. Οι ψυχροί δολοφόνοι του Ελληνικού λαού με τις ευλογίες πασών των κομμάτων, στήνουν τα μυδράλια έτοιμα για την εκτέλεση στο άκουσμα της εντολής “πυρ!” από το μεγάλο αδερφό.
Και οι πουλημένοι πολιτικοί, τσατσάδες και συνέταιροι στο έγκλημα, στρώνουν από νωρίς το χαλί του δουλεμπορίου, να συνηθίσομε στην υφή του πριν οδηγηθούμε δια της βίας στα κολαστήρια που μας ετοίμασαν.
Από τη μια οι EΟΖ(Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) με τα ειδικά εργασιακά(δουλεμπορικά) καθεστώτα
Από την άλλη οι προτάσεις των υπευθύνων του ΙΚΑ για συντάξεις των 300 ευρώ
Από παραδίπλα το δουλεμπόριο που άρχισαν χρόνια τώρα οι δήμοι με τις
αναθέσεις των προσλήψεων στις αμαρτωλές ΜΚΟ
Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων με την ταυτόχρονη ληστρική φοροεπιδρομή μέχρι τελικής εξάντλησης και παράδοσης στα νύχια της εφορίας και των τραπεζών
Η κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής ασφάλισης με το ουσιαστικό κλείσιμο του ΙΚΑ και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στο νεοιδρυθέν και μελετημένα ανάπηρο ΕΟΠΥ
Και η ταυτόχρονη αύξηση(άκουσον άκουσον!) κάθε αγαθού. δημόσιου και ιδιωτικού. Από το υποτιθέμενο δημόσιο αγαθό του ρεύματος, μέχρι το…χαρτί υγείας.
Και μύρια άλλα μέτρα εξόντωσης που αδυνατούμε να απαριθμήσομε, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στην εξαθλίωση, την διάλυση, την τελική εξόντωση του Έλληνα πολίτη, του μη προνομιούχου και της μεσαίας τάξης γενικότερα, που αποτελεί και τη δεξαμενή από την οποία ξεδιψάζουν τα αιμοβόρα ένστικτα των όλα τα επελαύνοντα ερπετοειδή.
Ξεχνάνε όμως πάνω στη φρενίτιδα τους, ότι όταν οι δούλοι φτάσουν να μην έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους, δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν.
Και τότε, δεν θα τους σώσει από την οργή ούτε η BLACKWATER, ούτε το παρακράτος που δεκαετίες τώρα κανακεύουν σα μαντρόσκυλο στις αυλές τους οι λαμπροί πολιτικοί μας.

                                                                Βυζαντινός Αντίλαλος

ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ ΡΕΜΑΛΙΑ

 Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε - Κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους ζήτησαν 11 πολυεθνικές από τον Κ. Χατζηδάκη», ήταν ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ του προχτεσινού «Βήματος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης οι πολυεθνικές ζήτησαν να πάει ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων στα 300 ευρώ ή ακόμα και στα 250 ευρώ.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι πολυεθνικές θεωρούν ότι η Ελλάδα θα γίνει «φιλικότερη προς τις επενδύσεις». Και τότε, όταν ο μισθός πάει στα 250 - 300 ευρώ, οι πολυεθνικές, όπως διαβεβαίωσαν την κυβέρνηση, θα είναι έτοιμες να συμβάλουν τόσο στη... σωτηρία της χώρας όσο και στην... καταπολέμηση της ανεργίας.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Μα σπεύδοντας να προσλάβουν στη δούλεψή τους δούλους (συγγνώμη: εργαζόμενους εννοούσαμε)...

Μια από τις εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση με τον υπουργό εξέδωσε ανακοίνωση (η «Barilla») διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι ο δικός της εκπρόσωπος δεν έθεσε θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά που δεν μπορούν να διαψεύσουν οι συγκεκριμένες πολυεθνικές, που σύμφωνα με το «Βήμα» ζητούν κατώτατο μισθό στην Ελλάδα στα επίπεδα της Βουλγαρίας, είναι τα στοιχεία που ακολουθούν.

Στοιχεία που πιστοποιούν ότι η κρίση για το λαό που την πληρώνει ισοδυναμεί με εξαθλίωση, ενώ γι' αυτούς που την προκαλούν σημαίνει «ευκαιρία» για... «επενδύσεις». Στοιχεία βγαλμένα, τελικά, από τον ιερό κανόνα του καπιταλισμού: Τον κανόνα που λέει ότι το κεφάλαιο αναπαράγει τα κέρδη του πατώντας επί πτωμάτων.

Ιδού, λοιπόν, ποια είναι τα... «αναξιοπαθούντα» μονοπώλια που ζητούν να πέσει ο κατώτατος μισθός κάτω κι από τα 300 ευρώ:
*
«Αθηναϊκή Ζυθοποιία»: Τα καθαρά της κέρδη την περίοδο 2008 - 2011 ανήλθαν στα 232 εκατ. ευρώ. Μόνο το 2011 τα κέρδη της ήταν 49 εκατ. ευρώ.

«Barilla»: Τα καθαρά κέρδη της στην Ελλάδα την περίοδο 2009 - 2012 έφτασαν στα 15 εκατ. ευρώ.

«Bic»: Τα καθαρά της κέρδη την περίοδο 2009 - 2011 ξεπέρασαν τα 36 εκατ. ευρώ.

«Unilever»: Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν παγκοσμίως την περίοδο 2010 - 2011 στα 8,5 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα τα μεικτά της κέρδη το διάστημα 2008 - 2011 έφτασαν στα 1,1 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη της τη διετία 2010 - 2011 ανήλθαν στα 17 εκατ. ευρώ.

«Nestle»: Τα καθαρά της κέρδη στην Ελλάδα το 2011 υπερτριπλασιάστηκαν συγκριτικά με το 2010. Συνολικά τη διετία αυτή ανήλθαν στα 24 εκατ. ευρώ. Παγκοσμίως και μόνο το 2010 τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν στα 32 δισ. ελβετικά φράγκα.

«Kraft»: Σε διεθνές επίπεδο τα κέρδη της εταιρείας την περίοδο 2009 - 2010 ξεπέρασαν τα 87 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα τα καθαρά της κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ.

«Friesland Campina - NOYNOY»: Είναι η πρώτη στην κατάταξη του κλάδου εμπορίας τροφίμων εταιρεία στην Ελλάδα με βάση τον κύκλο εργασιών. Οι πωλήσεις της το 2011 ανήλθαν στα 318 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,66% έναντι του 2010.

«Henkel»: Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν παγκοσμίως τη διετία 2010 - 2011 στα 2,5 δισ. ευρώ. Μόνο στο τρίτο τρίμηνο του 2012 αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 30,3% (από 314 εκατ. ευρώ σε 409 εκατ. ευρώ), ενώ οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 4,294 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

«Philip Morris»: Η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία του κόσμου. Τα καθαρά της κέρδη το διάστηκα 2009 - 2011 ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια.

«SCA Hygiene Products»: Τα μεικτά κέρδη της εταιρείας τη διετία 2010 - 2011 ανήλθαν στα 33 εκατ. ευρώ.

                                                                                                  Πηγή   resaltomagΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου