Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Έκρηξη βόμβας απέναντι από το Ηρώδειο!Τι λέει ο ξένος τύπος.


…Και της τρομοκρατίας το ανάγνωσμα, συνεχίζεται…
Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς…να κοιμηθείς! Αν δεν είσαι από τους ποδοσφαιρόπλκηκτους, όσους δεν έχομε εγκλωβίσει στα στοιχήματα, αν δεν σε κοίμησε ακόμα η τηλεοπτική μας προπαγάνδα, αν δεν καταφέραμε να σε εντάξομε στα πολύχρωμα κομματικά μαντριά μας, πάρε λίγη τρομοκρατία σε δόσεις, για να κάτσεις ήσυχος στον καναπέ όσο εμείς σε σώζομε !

Μέσω Associated Press κυκλοφόρησε η είδηση της έκρηξης βόμβας έξω
από τη βίλα του εφοπλιστή Τσάκου πριν λίγες ώρες, στις 20.30 στη συμβολή
 των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων.

Βόμβα εξεράγη έξω απο σπίτι εφοπλιστή κοντά στην Ακρόπολη, κατά την usatoday.

Ενώ το bigstory.ap. με κύριο τίτλο «Βόμβα εξεράγη κοντά στην Ακρόπολη στο κέντρο των Αθηνών», προχωρεί σε ένα εκτενές άρθρο, όπου αναφέρει.


ATHENS, Greece (AP)- Μια βόμβα εξερράγη έξω από το σπίτι ενός Έλληνα εφοπλιστή κοντά σε ένα πολυσύχναστο πεζόδρομο κάτω από την Ακρόπολη στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας μικρές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η έκρηξη μερικές εκατοντάδες μέτρα από το πιο διάσημο μνημείο της χώρας σημειώθηκε περίπου στις 20:30 μμ (1830 GMT), μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ελληνική εφημερίδα.
Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη, η οποία εντάσσεται σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα από αναρχικές ομάδες και δεν προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς ή απώλεια ζωής.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Παναγιώτης Παπαπετρόπουλος, δήλωσε αστυνομικοί ήταν σε θέση πριν από την έκρηξη να απομακρύνουν ένα ή δύο άτομα από το κτίριο και να σφραγίσουν την περιοχή.
"Κρίνοντας από την μικρή έκταση της ζημίας, δεν μπορεί να ωφειλόταν σε πολύ ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό», είπε.

Το σπίτι είναι ιδιοκτησία της οικογένειας του εφοπλιστή Τσάκου, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε όλο το κέντρο της πόλης, σημειώθηκε πολύ κοντά σε ένα πεζόδρομο της ελληνικής πρωτεύουσας που περιζώνει τη βασικό τουριστική ζώνη της Ακρόπολης. Κατά τη στιγμή της έκρηξης, στον πεζόδρομο κυκλοφορούσαν οικογένειες και τουρίστες.

Η Ελλάδα πάσχει από οξεία οικονομική κρίση, και επέβαλε μέτρα λιτότητας που επέφεραν βαθειά δυσφορία κατά τα τελευταία τρία χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσει τη διεθνή βοήθεια που την προφυλάξει από τη χρεοκοπία. Εγχώριες αναρχικές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις κατά της αστυνομίας και σε άλλα σύμβολα της κρατικής εξουσίας ή του πλούτου τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά το μοιραίο πυροβολισμό  το 2008 κατά εφήβου Αθηναίου, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν, αν και με ελαφρά υποχώρήση, παρά τις συλλήψεις περισσότερων από 20 νέων Ελλήνων που κατηγορούνται ότι ανήκουν στην πιο ενεργή ομάδα - Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε ναυτιλιακή εταιρεία συσκευασίας στην Αθήνα, και απείλησαν με περαιτέρω επιθέσεις κατά της αστυνομίας, δικαστικών και μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη για την τρομοκρατία.
Τον Ιανουάριο, μια άλλη τέτοια ομάδα τοποθέτησε βόμβα στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών Mall, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά δύο φρουροί ασφαλείας.

 Σχετικό βίντεο από το περιστατικό της έκρηξης








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών