Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Βροντερό ΟΧΙ στο κούρεμα από την Κύπρο


Με τον κίνδυνο διάσπασης του ΔΗΣΥ όπως διαφάνηκε πριν την ψηφοφορία και τους πολίτες της Κύπρου εξεγερμένους να έχουν περικυκλώσει τη βουλή,
Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για το κούρεμα από την ολομέλεια της Βουλής, με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές.
Όλα τα κόμματα, ακόμη και ο ΔΗΣΥ, εξέφρασαν την έντονη απογοήτευση τους για την αντιμετώπιση που έτυχε η Κύπρος από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ενώ σε αρκετά σημεία τοποθετήθηκαν έντονα εναντίον της πολιτικής
που εφαρμόζει η ΕΕ.
Όλα τα κόμματα ψήφισαν εναντίον, ενώ ο ΔΗΣΥ τήρισε αποχή, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να τονίζει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολύ δύσκολη μάχη για σωτηρία της οικονομίας. «Μιας οικονομίας που διαλύθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια», όπως είπε.

Προς αποχή προσανατολιζόταν ο ΔΗ.ΣΥ στην ψήφιση του νομοσχεδίου του κουρέματος στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό ανέφεραν οι τελευταίες πληροφορίες γύρω από τη στάση που θα τηρούσε ο ΔΗ.ΣΥ στο ψήφισμα στη Βουλή.
Όσο αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και οικολόγοι θα καταψήφιζαν το νομοσχέδιο όπως ανακοίνωσαν, το ίδιο και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλλίας όπως επίσης και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού.
Ενώ άγνωστη ήταν η στάση που θα έπαιρνε το ΔΗ.ΚΟ, με την Αθηνά Κυριακίδου να έχει ανακοινώσει πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Στην εκπομπή του Παπαδάκη (ΑΝΤ1) ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είπε πολύ χαρακτηριστικά για τον πρώην Πρόεδρο Βασιλείου,
«Ο κ.Βασιλείου ακούει περισσότερο τους έξω και λιγότερο το λαό, εμείς ακούμε το λαό, ξέρουμε ποιος είναι ο κ.Βασιλείου και δεν μας απασχολεί η άποψη του.»

Ενώ όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε :

«Μπορούμε να υποθηκεύσουμε την εκκλησιαστική περιουσία για να στηρίξουμε το κράτος και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στο ομόλογο για να στηρίξουμε το κράτος»



Με σκληρή γλώσσα μίλησε τις προηγούμενες μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος όπως αναφέρει ο Skai, ο οποίος σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup, έκανε λόγο «για προστυχιά των Ευρωπαίων».

Σημείωσε ότι μόλις η Κύπρος φθάσει σε σημείο, που θα μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να το πράξει.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως εδώ που έφθασαν τα πράγματα δεν υπάρχει επιστροφή, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να δώσει στους πολίτες που θα επηρεαστούν από το «κούρεμα» κρατικά ομόλογα διάρκειας πέντε μέχρι δέκα χρόνων.

Ανέφερε ότι, όταν στο μέλλον διατεθεί στην αγορά το φυσικό αέριο, οι πολίτες θα μπορούν να εξαργυρώσουν αυτά τα ομόλογα και να πάρουν τα χρήματά τους.

Επίσης, ο Μακαριώτατος κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι, τονίζοντας ότι οφείλουν να λογοδοτήσουν όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης.

«Το λαϊκό αίσθημα απαιτεί κάποιοι να καταλήξουν στη φυλακή», κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.


Πηγή alithia







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών