Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Μαϊμού, προαποφασισμένο και σχεδιασμένο το ΟΧΙ της Κυπριακής βουλής!


Ζούμε τις τελευταίες μέρες τον παραλογισμό της επίθεσης των αρπακτικών στην Κυπριακή οικονομία, μια επίθεση που έχει άμεσο αντίκτυπο στα Ελληνικά δρώμενα μιας και εντάσεται στα ίδια πολεμικά σενάρια αφου Ελλάδα και Κύπρος, αποτελούν κοινό στόχο των μεγάλων της ενεργειακής αγοράς και αποτελούμε και οι δύο παράπλευρες απώλειες της αντιπαράθεσης δολαρίου-ευρώ, Αμερικής-Γερμανίας με παράλληλο παίχτη τη Ρωσία.
Με μια πολιτική ομερτά που τηρεί σιγήν ιχθύος, μιας και μέσα στο περίφημο τραπεζικό σύστημα που βρίσκεται στη μέση του κυκλώνα, έχει ενταφιασμένα
όλα τα άπλυτα της.
Έφερε η κυβέρνηση Αναστασιάδη στη βουλή την περίφημη πρόταση για το κούρεμα, κάνοντας όλους τους υποκριτές να διατείνονται ότι δεν το περίμεναν, τη στιγμή που είχε αναγγελθεί από το φθινόπωρο, από την Financial Times, το έδωσε η τρόικα στην κυβέρνηση από τα μέσα Μαρτίου για ψήφιση και ακολούθησε όλο το πανηγυράκι που ζήσαμε με τους μπαρουτοκαπνισμένους ηρωικούς δήθεν παληκαρισμούς των βουλευτών σε ένα υποκριτικό «ΟΧΙ» που στην ουσία κατέχει τη θέση άσφαιρων πυρών, αφού ΑΝ ήθελαν οι τροικανοί και η Ευρωπαική ηγεμονία να το περάσει, είχε άλλους τρόπους.
Αυτούς που επέλεξε δια του εν Ελλάδι υπαλλήλου της, του ΓΑΠ.
Γιατι δεν άφησαν τον Αναστασιάδη να εξασφαλίσει πρώτα μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία πριν το φέρει στη βουλή και να το περάσει χωρίς πολλές πολλές φανφάρες ? Υπήρχε ο φόβος της κοινωνικής αναταραχής και εν τέλει ανατροπής της βουλής αν ερχόταν κεραυνός εν αιθρία, τετελεσμένο. Τώρα όμως, έριξαν την απαραίτητη μαρμελάδα στα μάτια του επίφοβου προς εξέγερση λαού, βγήκαν οι ήρωες αντιστασιακοί και θριαμβολόγησαν, έβγαλε τα λάβαρα και η εκκλησία και….η καταστροφή είναι πια δεδομένη.
Είπε ο Αρχιεπίσκοπος για τη διάθεση της εκκλησιαστικής περιουσίας και γλυκοσάλισε το πόπολο. Να τη διαθέσει που ???? Στις τράπεζες για να τις καλύψει υποτίθεται και να….σωθεί η οικονομία ???
Και είναι πράξη αυτή αντιστασης και ανάκαμψης, ή στήριξης του τραπεζικού συστήματος και των αγορών που μας ποδοπατούν ???
Με όποια ανταλάγματα. Τι νόημα έχει πχ να παραιτηθεί ο τάδε ή ο δήνα υπουργός, από τη στιγμή που οι στρατιές του εχθρού βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη ???
Παρά το όχι λοιπόν, παρά τα τόσα ηχηρά που ακούσαμε και είδαμε, 
παρά τα δήθεν σχέδια ρωσικής βοήθειας, 
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΓΕΝΕΤΟ !
Το μόνο που έχουν να κάνουν οι Αμερικάνοι για να βάλουν στο παιχνίδι τους Ρώσους περιμένοντας ανταλάγματα μάλιστα από τη μεριά του Ιράν και της ανατολής, κτυπώντας ταυτόχρονα και τον ηγεμονισμό της αχόρταγης Γερμανίας, είναι να δώσει μερίδιο από το οικόπεδο της έριδος στη Ρωσική Gazprom. Μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. Εδώ είμαστε και θα το δούμε.

 Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών ήταν αρκετές για να σημάνουν την καταβαράθρωση της τραπεζικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης των αγορών στην Κύπρο.
Τα «Plan B» και τα λοιπά σενάρια, αποτελούν συμπληρωματικά καπνογόνα.
Η επίθεση έγινε, το θύμα τραυματίστηκε θανάσιμα και τώρα μένει η τελική εφαρμογή του κουρέματος που δεν θα ρωτήσουν πως και πότε τα διεθνή κοράκια που αποφάσισαν να χτυπήσουν.
Το τραπεζικό σύστημα, ήδη βούλιαξε και ζήτημα είναι αν ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη και πότε θα ανοίξουν και υπο ποίους όρους. Τα ΑΤΜ τους ίσως αφήσουν ανοιχτά με περιορισμένο περιεχόμενο.

Και κύριος είδε, που θα καταλήξει αυτός ο πόλεμος για Κύπρο και Ελλάδα.
Χτύπησαν αποφασιστικά την Κύπρο, με μια οικονομία που καμία σχέση με την Ελληνική δεν είχε, με ένα τραπεζικό σύστημα που στηριζόταν σε μεγάλες κατά κεφαλή καταθέσεις, πάνω από 30 χιλιάδες ευρώ υπολογίζονται κατά μέσο όρο οι καταθέσεις των κυπρίων καταθετών και με ένα μισθολόγιο να βρίσκεται στα 2800 ευρώ με ισχύουσα την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Αυτή την οικονομία αποφάσισαν να χτυπήσουν επιλέγοντας πρωθυπουργό οικονομικό δολοφόνο του συναφιού τους για την εκτέλεση του σχεδίου.

Και  αφού αποφάσισαν τέτοιο χτύπημα για την Κύπρο, εμάς που είμαστε ήδη ώριμοι και με μια πολιτική ηγεσία και αντιπολίτευση ολοκληρωτικά μέσα στο βούρκο και τη διαπλοκή, και ένα κάρο μνημόνια ήδη στην πλάτη, τι μας περιμένει το άμεσο χρονικό διάστημα ???
Γι αυτό τώρα όσο ποτέ, επιβάλλεται η εθνική ομοψυχία όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως μικροιδεατισμών και πεποιθήσεων, να ενωθούμε όλοι κάτω από το κοινό όραμα της επανάκτησης της πατρίδας μας από τα ξένα και ντόπια κοράκια που έπεσαν πάνω της και λεηλατούν το μέλλον των παιδιών μας. 
Ο αγώνας και η υποχρέωση αυτή, είναι δικά μας και όχι της επόμενης γενιάς. Αυτή, δεν θα έχει τίποτα να αναστήσει αφού θα βρει ένα χωράφι δηλητηριαμένο και μια πατρίδα φάντασμα της ιστορίας.
Αν τώρα ενωμένοι οι Έλληνες ανακόψουν την θανατηφόρα πορεία στην οποία οδηγείται η χώρα, δεν θα σώσουν μόνο αυτή και τις επόμενες γενιές, αλλά θα αποτελέσουν για μια ακόμα φορά φωτεινό παράδειγμα και φάρο ελευθερίας και δημοκρατίας, για ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, αφου το ντόμινο θα παρασύρει και τις υπόλοιπες χώρες και έτσι θα ανατραπεί πανηγυρικά η παραφύσιν επιχειρούμενη «παγκοσμιοποίηση».
Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται, αλλά δεν περιμένει και οι ευκαιρίες φεύγουν για να γλυτώσομε τη μούντζα και το ερωτηματικό των επομένων γενιών, των παιδιών μας……σ αυτά, έχομε υποχρέωση να παραδόσομε ότι εμείς παραλάβαμε, αναβαθμισμένο και όχι ένα τυμπανιαίο πτώμα για να ζήσουν μέσα στην πτωμαΐνη του.



Βυζαντινός Αντίλαλος





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών