Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η ουρά του 500άρικου και οι χλιδάτοι ζήτουλες


Αθάνατη Ελλάδα. Αθάνατος και ο κατσαπλιάς άρπαγας, νεόπλουτος ραγιάς της αρπαχτής και μόνιμος κάτοικος της οδού πουτανιάς στην πόλη των αγιάτρευτων συνειδήσεων.
Μάθανε πως μοιράζουν λεφτά και έτρεξαν...

Δεν θα αναφερθούμε σήμερα στο γνωστό «πλεόνασμα» και το προεκλογικό μέρισμα που μοιράζει η πολιτική ηγεσία για άγρα ψήφων λίγο πριν την αναγγελία νέων αντιλαϊκών μέτρων, αφού το έχομε κάνει επανειλημμένα ΕΔΩ και ΕΔΩ.
 Σήμερα θεωρήσαμε αναγκαίο να αναφερθούμε στις ενέργειες πολιτών αυτής χώρας, που θέλουν να λέγονται συμπολίτες, με όλα τα θέματα της οικονομικής και κοινωνικής λαίλαπας που εξαπέλυσαν εναντίον των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, οι ντόπιοι υπάλληλοι των διεθνών τραπεζιτών και της νέας τάξης.


«Συμπολίτες», που καθημερινά κυκλοφορούν ανάμεσα μας, φοράνε ίσως και την προβιά του μπαρουτοκαπνισμένου επαναστάτη κυκλοφορώντας στα κοινωνικά δίκτυα, εν δυνάμει βρίσκονται ανάμεσα σε ομάδες κραυγάζοντας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη «αγανακτισμένοι» από την κυβερνητική πολιτική, ίσως…ίσως…ίσως….
Με σοβαρές όμως πιθανότητες, κάποια από αυτά τα ίσως, να αποτελούν πραγματικότητα, ή και όλα και κάποια άλλα.
Θα αναφερθούμε στην αιώνια και γνωστή φύση κάποιων Ελλήνων, να κάνουν την κρίση ευκαιρία με οποιοδήποτε τρόπο, στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, που τρέχουν πρώτοι να αρπάξουν ψίχουλα σαν ζήτουλες, από τα ψίχουλα μετ’ επιστροφής που ανήγγειλε η κυβέρνηση ότι θα διανείμει σαν μέρισμα εκ του πλεονάσματος(είπαμε, αυτό δεν το σχολιάζομε τώρα).
Από την πλάτη του άνεργου, του άστεγου, του εν δυνάμει αυτόχειρα, του φτωχοποιημένου και σε άθλια κατάσταση Έλληνα πολίτη.
Και αυτά τα τρωκτικά, αυτοί οι κατσαπλιάδες, θέλουν να λέγονται συμπολίτες όλων αυτών που προαναφέραμε, στην χώρα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που ισχυρίζονται ότι θέλουν να υπηρετούν.
Σαν να βγάζουν συσσίτιο για άπορους στην πλατεία και τρέξουν όλα τα καλοθρεμμένα παιδάκια από τις γύρω καφετέριες, με τις αραγμένες Porshe και Harley στη γωνία και εξαφανίσουν το συσσίτιο, αφήνοντας τους άπορους στον άσσο.


Είναι ένα τραγικό φαινόμενο που ανθεί δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία των καναπεδάτων επαναστατών και των αγανακτισμένων με τις βίλες, τα κότερα και τις πισίνες.
Ένα φαινόμενο ντροπής και απόλυτης ξεφτύλας μιας οποιασδήποτε κοινωνίας.
Το μέτρο μας έδωσαν τις τελευταίες μέρες, γνωστοί και άγνωστοι εύποροι και φραγγάτοι συμπολίτες μας(συνέλληνες δήθεν), που στάθηκαν πρώτοι στις ουρές των εφοριών προκειμένου να απαιτήσουν το τρομερό και αστρονομικό ποσό του 500άρικου του φτωχού, του πεινασμένου, του άστεγου, προκειμένου να βάψουν τις βίλες τους, να βάλουν βενζίνη στο κότερο, να απολυμάνουν την πισίνα του εξοχικού τους, ή να τα δώσουν χαρτζιλίκι στο βλαστάρι τους.


Και όλα αυτά, όταν ο αρμόδιος υπουργός έχει ανερυθρίαστα δηλώσει, ότι δεν πρόκειται να δώσει «μέρισμα» σε άτομα οποιασδήποτε οικονομικής κατάστασης που συζούν με τους γονείς ή με αδέρφια. Λες και η εξαθλίωση που τους επέβαλαν, δεν είναι αυτή που τους ανάγκασε να ζουν ομαδικά κατά οικογένειες, επιστρέφοντας σε εποχές παλαιότερων δεκαετιών ανέχειας και πείνας που έζησαν οι γονείς μας ή οι παππούδες μας.
Σε εξαθλιώνουν, σε αναγκάζουν να επιστρέψεις σε ομαδική συμβίωση και μετά σου λένε…δεν δικαιούσαι. Οι ανάλγητοι «επαναστάτες όμως του εξοχικού και της πισίνας», τρέχουν σαν ζήτουλες πρώτοι στην ουρά.

Δεν παραλείπουμε βέβαια και το γεγονός ότι τα σχετικά δημοσιεύματα, είδαν το φως της δημοσιότητας από τα γνωστά καθεστωτικά κανάλια των νεοταξικών παπαγάλων, που σαφώς δεν κόπτονται για τα όσα προαναφέραμε, αλλά μόνο τους έργο είναι η στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο της καθεστωτικής ομερτάς.
Οπότε, τους λόγους που έκαναν τους γνωστούς μιναρέδες της ενημέρωσης να αναδείξουν το θέμα, είναι στην κρίση του κάθε ενός από μας να τους μαντέψομε.

Το σχετικό ρεπορτάζ, πήραμε από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
.

Μέχρι την Τετάρτη, από τις 345.000 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στη ΓΓΠΣ για κοινωνικό μέρισμα, περίπου 150.000 είχαν απορριφθεί.
Μεταξύ αυτών, 500 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 500.000 ευρώ και 900 φορολογούμενοι με εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ.

Από αυτούς μάλιστα οι 140 έχουν εισόδημα που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Και όμως υπέβαλαν αίτηση για να πάρουν τα 500 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος.
Με εισόδημα 102.000 ευρώ
Την κορυφή της πυραμίδας των ευπόρων που θέλουν να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα καταλαμβάνει ζευγάρι φορολογουμένων από την Εύβοια.
Η ακίνητη περιουσία τους φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, το 2013 δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα 102.000 ευρώ και μένουν σε ιδιόκτητο σπίτι συνολικής επιφάνειας 230 τετραγωνικών μέτρων.
Με ακίνητα αξίας άνω των 2,7 εκατ. ευρώ
Το εισόδημα τετραμελούς οικογένειας από το Φάληρο είναι μόλις 90.000 ευρώ. Η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει τα 2,7 εκατ. ευρώ.
Υπέβαλαν όμως από τους πρώτους αίτηση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, υπολογίζοντας ότι με δύο παιδιά μπορούν να λάβουν ενίσχυση 833 ευρώ.
Έχει σπίτι με πισίνα 60 τ.μ.
Τετραμελής οικογένεια στην Κηφισιά δήλωσε το 2013 εισόδημα κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ. Έχει κύρια κατοικία 212 τ.μ., εξοχικό 250 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 600.000 ευρώ.
Στην κύρια κατοικία υπάρχει και μια πισίνα 60 τετραγωνικών μέτρων. Πηγές της ΓΓΔΕ εικάζουν ότι πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση προκλητικής φοροδιαφυγής.





Πηγή: Τα Νέα

                                                                     Βυζαντινός Αντίλαλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών