Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος Gate: Και ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει με «φθηνές» απαντήσεις τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο π. γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, εξ απορρήτων και δεξί χέρι του κου Σαμαρά, με τη Χ.Α.
Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα ήταν η κορυφή μιας διαδρομής που είχαν στενοί συνεργάτες του κου Σαμαρά εδώ και καιρό. Δηλώσεις περί αντικομμουνιστών, περί ακτιβισμού της Χ.Α., περί υπεράσπισης της δράσης της, εκβιασμοί ότι εάν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει η Ν.Δ. μαζί με τη Χ.Α. τα νομοσχέδια όπως κατήγγειλε ο Κουβέλης, και ένας ατελείωτος κατάλογος, δείχνει την προνομιακή σχέση στενών συνεργατών του κου Σαμαρά και της Χ.Α. 

Επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για το περιβόητο BALTACGATE που μας ταλανίζει το τελευταίο διάστημα και ψάχνομε σαν ζαβλακωμένοι ανάμεσα σε αναλύσεις και σχόλια να μαντέψομε τι επωάζει το αυγό του φιδιού της δεξιάς-ακροδεξιάς παράταξης, να ξεκαθαρίσομε ένα δυο πράγματα κατ αρχήν.
-Είναι παιδαριώδες να προσπαθήσουν να μας πείσουν, ότι ο Γ.Γ. της κυβέρνησης, επίσημος σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος τυχαίνει να διατηρεί και σώας τα φρένας αλλά και αρκετή εμπειρία, δημιούργησε ένα ελληνικό Γουότεργκαίητ, εν αγνοία του πρωθυπουργού.

-Είναι επίσης γελοίο να υποθέσομε ότι τον έπιασαν κότσο οι βουλευτές της Χ.Α. και του έστησαν κρυφή κάμερα, βγάζοντας χωρίς τη θέληση του και κατ επέκταση του κόμματος και της παράταξης που υπηρετεί, τους περίφημους διαλόγους.

-Έχει ο ίδιος δηλώσει τα ακροδεξιά του αισθήματα, αλλά και στα περίφημα συγγράμματα του, κατάλληλα προς πώληση προιόντα παρά του τηλεβιβλιοπώλη της ακροδεξιάς Αδώνιδος, τα διαφημίζει με περίσσιο πάθος. Αυτό, για να ξεφεύγομε από τη βλακώδη σκέψη της συνειδησιακής δήθεν αφύπνισης της δημοκρατικής του επαναστατικότητας.
-Τον όλεθρο και την καταστροφή που προκάλεσαν σε αγαστή συνεργασία με τα απολειφάδια του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και τα ξεπλυμένα αριστερά δήθεν ανδρείκελα της ΔΗΜΑΡ στη χώρα και όλο τον ελληνικό λαό, τον έχουν κάνει πρωτοσέλιδα όλες οι εφημερίδες και ο διεθνής τύπος. Και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποια μοίρα τους περιμένει, τουλάχιστον στο πολιτικό τους μέλλον.
-Η αποστροφή πια ολόκληρου του λαού στα κόμματα και τα πρόσωπα τους είναι δεδομένη, σε όποια εκλογική τρίπλα κι αν προχωρήσουν, μετά τον όλεθρο της πολιτικής της προδοσίας και του αφανισμού ενός λαού και της χώρας του, που με περίσσια δουλικότητα στο διεθνή ολοκληρωτισμό της μασονίας προχώρησαν και εφάρμοσαν με σαδιστικό και ύπουλο τρόπο.
-Πέρα από τη σχέση που μπορεί να έχει η ΝΔ με τη ΧΑ που ούτε μας αφορά ούτε μας ενδιαφέρει, αφού ποτέ δεν ζηλέψαμε το κολύμπι στον πολιτικό βούρκο, ούτε ποτέ τα είδαμε αυτά τα κόμματα πέρα από τη σχέση μητρικής και θυγατρικής ΑΕ εταιρείας ελλαδεμπόρων τυχοδιωκτών, μαζί φυσικά με τους άλλους κομματικούς εταίρους τους στη κατ επίφαση δημοκρατία τους
Και δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ ήδη έχει πληρώσει οικτρά τις προδοσίες του στο λαό που το ακολούθησε στο παρελθόν αφού το άφησε σύξυλο να σκυλοπνίγεται στο 3-4% και στην απόλυτη μοναξιά του Βενιζέλου,
Βλέπομε από την απέναντι μεριά του ίδιου θηριοτροφίου, τα φαντάσματα της δεξιάς κακουργίας, να ανασκευάζουν σενάρια μιας αρρωστημένης φαντασίας, οτι τάχα ΔΕΝ είναι αυτή η δεξιά της προδοσίας και της ρεμούλας που βλέπετε η παράταξη μας, αλλά μεμονομένα και ξένα με την παράταξη άτομα.
Η δε πολιτική διαφόρων ηλιθίων, ηθελημένη ή βλακωδώς αθέλητη και απερίσκεπτη, συνωστίζεται στο εξής τραγελαφικό.


Σε κάθε ευκαιρία και αφορμή, προκειμένου να δείξουν το αντιμνημονιακό τους μένος και την δημοκρατική τους επαναστατικότητα, συνεχίζουν για προδοσίες της κυβερνητικής ομερτάς, να χτυπάνε το ήδη πεθαμένο και τελειωμένο λείψανο του ΠΑΣΟΚ, παραβλέποντας στα κειμενογραφήματα και τα επαναστατικά σαλιαρίσματα τους, όλο τον υπόλοιπο κορβανά των ανδρεικέλων.

Αλλά και τις κακουργηματικές ευθύνες μιας αριστεράς, που συμμετέχει με λεκτικές κροτίδες καταπνίγοντας τη λαική οργή με 24ωρες απεργιούλες, βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας που δήθεν αντιπολιτεύεται.
Η δεξιά λοιπόν αντί να αναθεματίσει την κομματική σαπίλα όπως έκανε ο δημοκρατικός λαός των άλλων προδοτικών κομμάτων, ανασυγκροτεί δυνάμεις και πλέκει σενάρια επιστημονικής φαντασίας, προκειμένου με διάφορες δολοπλοκίες και σκηνοθεσίες σκοτεινών κονκλαβίων, να μας εμφανίσει μια «άλλη», «άσπιλη και αμόλυντη» δεξιούλα, με κάποιο νέο ή παλιό νέο εθνάρχη.
Και το βλέπομε αυτό καθημερινά, σε κάθε έντυπο και ιστοσελίδα που βγάζουν, με δήθεν αντιμνημονιακό επαναστατικό μανδύα.
Η κουκούλα και η μάσκα, σ όλο της το μεγαλείο, κολλαρισμένη και σιδερωμένη.
Και θα φροντίσει για να πετύχει την αναγέννηση του φοίνικα, να επιστρατεύσει και το τελευταίο δεξιό εναπομείναν κύτταρο της χώρας και του πολιτικού βίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο προβοκατόρικων χτυπημάτων που αχνοφαίνονται στον ορίζοντα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού ο χώρος του Καρατζαφέρη, με μεγεθυντικό φακό μόνο διακρίνεται.
Για του λόγου το αληθές και πριν προλάβει να στεγνώσει η μελάνη του παρόντος δημοσιεύματος, έσκασε μύτη το νέο "χτύπημα" Ρεπούση, στα ίδια πολιτικά χνάρια, που κινείται η υπόθεση Μπαλτάκου όπως την αναλύσαμε πιο πάνω και το οποίο θα βρείτε ΕΔΩ.

Με τις παραπάνω σκέψεις και διαπιστώσεις κατά νου, προχωρούμε σε ένα δημοσίευμα που αναλύει με ένα ιδιαίτερα διεισδυτικό τρόπο, το φαινόμενο BALTACGATE.


                                                                Βυζαντινός Αντίλαλος





Είναι γνωστή στο πανελλήνιο πλέον, η συνομιλία ανάμεσα στον Κασιδιάρη και στον Μπαλτάκο. Το γιατί έγινε, το αν ήταν μια μονομερής κίνηση από την πλευρά της ΧΑ ή το αν πίσω από το συγκεκριμένο γεγονός κρύβονται μηχανισμοί και γενικότερες επιδιώξεις, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.

Είναι γνωστό επίσης ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί με την δημοσιοποίηση και άλλου βιντεοσκοπημένου υλικού καθώς και υλικού που -απ’ όσα ο ίδιος ο Κασιδιάρης είπε σε συνεδρίαση της Βουλής- αποτελεί προϊόν υποκλοπήςτηλεφωνικών συνδιαλέξεων του ίδιου του πρωθυπουργού. Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 10 βίντεο ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν αυτό τον αριθμό στα 40
 
-Πάρε νάχεις κορόιδο ψηφοφόρε
Αν όλα αυτά είναι απολύτως αληθινά κι αν όλο αυτό το υλικό δει ποτέ το φως της δημοσιότητας κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολιτικό παιχνίδι με ευρύτερες επιδιώξεις και παράπλευρες επιδράσεις (π.χ. επιχειρηματικές); Αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Μπορούν όμως να διατυπωθούν ορισμένες βασικές πολιτικές διαπιστώσεις.

Το πρώτο που αποδεικνύεται είναι οι εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε τμήμα της ΝΔ -που σήμερα βρίσκεται στο κέντρο της κυβερνητικής εξουσίας- με τη ΧΑ. Οι ιδεολογικές συγγένειεςανάμεσα στο Σαμαρά, το Φαήλο Κρανιδιώτη, τον Μπαλτάκο, το Βορίδη, το Γεωργιάδη και τη ΧΑ κ.ά. είναι υπαρκτές πέρα από κάθε αμφιβολία. Όμως, εδώ δε μιλάμε μόνο για ιδεολογικές συγγένειες αλλά και για συγκοινωνούντα δοχεία. Η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ ήταν πάντοτε υπαρκτή και σ’ ορισμένα σημεία της -στο διάβα της σύγχρονης ιστορίας, μετά τον εμφύλιο- ήταν ταυτόσημη με το φασισμό. Δεν θα πρέπει άλλωστε να μας διαφεύγει ότι η Δεξιά μεταπολεμικά αποτέλεσε την κολυμβήθρα του Σιλωάμ των ταγματασφαλιτών και των συνεργατών των Γερμανών κι εκείνοι έπαιξαν το ρόλο της πιο ακραίας αντικομουνιστικής αιχμής του δόρατός της αλλά και μια υπολογίσιμη εκλογική δεξαμενή που έδινε στα επίσημα δεξιά κόμματα -είτε λέγονταν Συναγερμός, είτε ΕΡΕ, είτε ΝΔ- το κρίσιμο εκλογικό μέγεθος (δηλαδή ένα μικρό εκλογικό ποσοστό που έλειπε) για την ανάδειξη στην κυβερνητική πλειοψηφία. Σήμερα η ακροδεξιά της ΝΔ (από τους Αβερωφικούς τύπου Μπαλτάκου ως το πάλαι ποτέ Δίκτυο 21 των Λαζαρίδη-Κρανιδιώτη) βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Κι αυτό όχι τυχαία. Η αντιδραστική πολιτική των μνημονίων απαιτεί και το κατάλληλο ιδεολογικοπολιτικό οπλοστάσιο.
  

Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε κι εκείνα που λέγεται πως υπάρχουν δείχνουν το βάθος της σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος και του κράτους κι ενδεχομένως την λειτουργία του βαθέως κράτους ή παρακράτους στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας- ακόμη και σε βάρος της επίσημης αστικής πολιτικής. Κανένας δεν αμφιβάλλει πως η υπόθεση Μπαλτάκου αποτέλεσε πλήγμα για την κυβερνητική οπερέτα ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια κι ότι η χώρα πάει ολοταχώς για την έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν μπορεί να έχει αντίρρηση πως αν αληθεύει ότι η Χρυσή Αυγή έχει στα χέρια της υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού, αυτό είναι προϊόν δράσης της ΚΥΠ. Κανείς άλλος, εκτός από την ΚΥΠ και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες δεν θα μπορούσε να υποκλέψει τις συνομιλίες του πρωθυπουργού. Αν οι υποκλοπές υλικού και η δημοσιοποίησή του φτάσουν ως το τέρμα τότε αποδεικνύεται ότι η όλη υπόθεση αποτελεί ένα σχεδιασμό γενικότερων πολιτικών ανακατατάξεων, που σήμερα δεν μπορούν να προβλεφθούν αλλά πρώτο βήμα τους θα έχουν την ενεργοποίηση σε απρόβλεπτη έκταση και βάθος μηχανισμών βίας κατά του λαϊκού κινήματος, που ήταν πάντα στην ημερήσια διάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος.

Το τρίτο είναι πως η ΧΑ θα επιχειρήσει να βγει λάδι, κατά το κοινώς λεγόμενο και αυτό με δυο τρόπους: υποτίθεται ότι ξεσκεπάζει τη σαπίλα του συστημικού πολιτικού τόξου ενώ παράλληλα (υποτίθεται και πάλι) πως μετά τη δημοσίευση του βίντεο η ΧΑ αποκαθαίρεται από τη δολοφονική και ναζιστική δράση της. Είναι χαρακτηριστικό με τι «αέρα» βγαίνουν τα στελέχη της ΧΑ μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Τι συμφέροντα πολιτικά και επιχειρηματικά αντανακλά η προσπάθεια να μείνει η Χρυσή Αυγή στο πολιτικό παιχνίδι, να επανέλθει στην πολιτική ζωή κρατώντας εφ’ όπλου λόγχη ώστε να παίξει πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο μελλοντικά; Το ερώτημα αυτό υποδηλώνει και μια απάντηση. Οι σχεδιασμοί στα κέντρα εξουσίας του συστήματος υπολογίζουν και εκτροπές πέραν των ορίων της συνήθους αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το κράτος δηλαδή εκτάκτου ανάγκης -κατά την ορολογία του Πουλαντζά- όποια μορφή κι αν πάρει.

Το τέταρτο, είναι πως για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πόσο σάπιοι είναι οι εκπρόσωποι του αστικού πολιτικού συστήματος. Παρά το γεγονός ότι ο αστικός τύπος επιχειρεί να εμφανίσει τον Μπαλτάκο ως προδότη («Εξωμότη» τον χαρακτηρίζει στο κύριο άρθρο του το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ) η αλήθεια είναι μία. Ο Μπαλτάκος δεν ενήργησε μόνος του
Ενήργησε με πλήρη γνώση του Πρωθυπουργού και κατ’ εντολή του. Ο ίδιος δήλωσε πως ήθελε να διεμβολίσει τη Χρυσή Αυγή για να μην της χαριστούν 500.000 δεξιοί ψηφοφόροι. Παλιοί υπουργοί της κυβέρνησης από το χώρο της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσαν ότι η ΝΔ πάντοτε έβαζε ζήτημα μιας χαλαρής αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής ώστε σιγά- σιγά οι ψηφοφόροι της τελευταίας να επανέλθουν στο κόμμα του Α. Σαμαρά. 
Απ’ όλα αυτά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν είχαν ουσιαστικό μέτωπο με την Χρυσή Αυγή μέχρι που εκείνη γιγαντώθηκε κι έφτασε στο σημείο να δολοφονεί στους δρόμους. Κι όταν άνοιξαν μέτωπο αυτό παρέμεινε μόνο στο νομικό-δικαστικό σκέλος ενώ πολιτικά διατηρήθηκαν αλώβητοι και στο ανώτατο επίπεδο οι δίαυλοι επικοινωνίας. 
Αυτό είναι το ήθος των ανθρώπων μιας πολιτικής κάστας που μπορεί να μην ασπάστηκε ποτέ τον επίσημο φασισμό αλλά δεν το είδε και ποτέ ως ουσιαστικό κίνδυνο. Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης.


Το πέμπτο είναι πως η ΧΑ δείχνει αποθρασυνόμενη να συνεχίσει την εγκληματική της δράση. Ήδη ο πυρηνάρχης της ΧΑ στο Πέραμα δήλωσε: «Θα τους επαναλάβω τα λόγια που είχε πει ο συναγωνιστής, Γιάννης Λαγός όταν πρώτη φορά κατεβήκαμε στη ζώνη για να μιλήσουμε στους εργαζόμενους. Αυτοί οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν, πάει και τελείωσε».

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η κατάσταση που βιώνουμε είναι δύσκολη. Η άνευ προηγουμένου επίθεση στα λαϊκά στρώματα έχει συνδυαστεί με έναν απίστευτο αυταρχικό κατήφορο, μέρος του οποίου είναι η προβολή με κάθε τρόπο σκοταδιστικών απόψεων και η επισημοποίηση των νεοναζί. Και ποια είναι απάντηση των φορέων της αριστεράς; Πολιτικά «ξεμαλλιάσματα», κριτική χωρίς αρχές, ξεχωριστά συλλαλητήρια, καμία διάθεση συντονισμού στους λαϊκούς αγώνες, κανένας σχεδιασμός για κλιμάκωση των αγώνων και για την ανασύσταση του εργατικού κινήματος. Μόνο που όλα αυτά οι νεοναζί και το αστικό πολιτικό σύστημα τα βλέπουν τρίβοντας τα χέρια τους και η απραξία ή η πρακτική που δε βοηθά το ξεδίπλωμα των κοινωνικών αγώνων, τελικά λειτουργούν σε όφελος του αντιδραστικού μπλοκ.

Οι απειλές κατά του ΠΑΜΕ -που μόνο λεκτικά αφορούν αποκλειστικά αυτό, στην ουσία αφορούν το σύνολο των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών και οργανώσεων- από τους τραμπούκους της ΧΑ, είναι σίγουρο ότι θα έχουν συνέχεια. Η όλη δράση της ΧΑ δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες. Κι αν αυτή τεθεί στο περιθώριο προετοιμάζεται ο καθαγιασμός της δράσης της με άλλα μέσα κι από άλλους μηχανισμούς. Έχουμε υποχρέωση, όσοι αγωνιούμε για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για το μέλλον αυτού του τόπου, να εργαστούμε προκειμένου να γεννηθεί ένα ρωμαλέο λαϊκό μέτωπο που θα απαντήσει επιτέλους στον κίνδυνο του φασισμού. Έχουμε ανάγκη από την οργανωμένη και πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στο πλαίσιο αυτού του μετώπου. Ας το αντιληφθούμε τώρα. Ο φασισμός -είτε με καθαρή μορφή είτε ως κράτος έκτακτης ανάγκης- είναι εδώ κι εμείς καμωνόμαστε ότι δεν τρέχει τίποτα.







ΥΓ (του ιστολογίου) : Με μια ένσταση σαν παρατήρηση, όσο αφορά το κατά πόσο το ΠΑΜΕ και η αριστερά όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα, εκφράζουν τους πόθους των λαϊκών πατριωτικών μαζών, στα πρότυπα, τους αγώνες και τους ιδεολογικούς κώδικες του πατριωτικού ΕΑΜ που αγκάλιασε όλος ο ελεύθερα σκεπτόμενος ελληνισμός της εποχής δίνοντας λαμπρά παραδείγματα αγώνων κάτω από τα ιδεώδη της ελευθερίας και της πατρίδας.
Και κατά πόσο έχει συμμαχήσει με την κυβερνητική κακουργία, συμμετέχοντας με άναρθρες και αναποτελεσματικές λεκτικές κροτίδες σε ένα ούτως ή άλλως εκπορνευμένο κοινοβούλιο αναζητώντας μια ανατροπή μέσα από στημένα εκλογικά παιχνίδια μιας ομερτάς ανδρεικέλων.
Αρνούμενη να εκφράσει τη γνήσια σωρευμένη λαϊκή οργή με νέους ανένδοτους αγώνες έξω στο δρόμο και όχι μέσα από τη θαλπωρή των βουλευτικών εδράνων μιας ελληνόφωνης βουλής.

Οι αγώνες για ανατροπή βρίσκονται στο δρόμο όπως έχει επανειλημμένα δείξει η ιστορία και όχι σε κλειστά σκοτεινά κονκλάβια.

Και πρέπει να σταματήσουν επιτέλους κάποτε τα πανηγυράκια των στημένων και χωρίς κανένα στόχο ούτε προοπτική 24ωρων απεργιών, που το μόνο που καταφέρνουν, είναι η εξαέρωση της χύτρας της λαϊκής ορμής και η αποσόβηση
του μοιραίου λαϊκού ξεσηκωμού.
Αυτό επιδιώκει η σημερινή αριστερά, ή την ιδέα της ελευθερίας και της δημοκρατίας που διψά ο ξεπουλημένος από όλους τελικά ελληνικός λαός ?
Αυτό το λαό και αυτή τη χώρα, ποιος θα τον τιμήσει τελικά ?
Μια ζωή στην ορφάνια και τα δόντια των ξένων τραπεζιτών ψαλιδόκολων ?



Βυζαντινός Αντίλαλος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών