Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Βίντεο. Δελφίνια συνοδεύουν κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων


Από την αρχαία εποχή όπως μας λέει η Π. Διαθήκη, αλλά και η μυθολογία με την ιστορία μας, το δελφίνι ήταν φίλος με τον άνθρωπο προστατεύοντας τον πολλές φορές. Αυτό βέβαια, είναι ένα θέμα που θα αφήσομε για ένα άλλο μας,
αφιερωμένο στη φύση των δελφινιών, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από τη σημασιολογία των μινωικών απεικονίσεων καιι τη σχέση του με τον άνθρωπο, μέχρι τη σημερινή κτηνοποίηση του ανθρώπινου είδους.


Σήμερα, θα μας απασχολήσει η εμπειρία ενός κολυμβητή μεγάλων αποστάεων, με συνοδούς δελφινια στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Adam Walker, κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων, ανέβασε στον προσωπικό του λογαρισμό στο facebook το παρακάτω κείμενο.
"Yesterday I swam the 6th of the 'oceans seven' swims 'Cook Strait' in 8 hours 36 mins. But that doesn't tell the whole story rolling waves, big currents but more important than that a dream come true swimming with dolphins over an hour!! I'd like to think they were protecting me and guiding me home!!! This swim will stay with me forever Check out the pics!!!! It makes it even more apt that all my swims have been for the charity ' whales & dolphin conservation' Feel blown away please feel free to share".
                     

Ο Adam Walker έλαβε μέρος σε μαραθώνιο αγώνα στα νερά της Νέας Ζηλανδίας, όταν συνειδητοποίησε ότι κοντά του βρισκόταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας.

Δευτερόλεπτα μετά, μια ομάδα δέκα συνολικά δελφινιών τον περικύκλωσαν και τον συνόδευσαν στην πορεία του κολυμπώντας γύρω του για πάνω από μία ώρα.
Ο ίδιος, ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από την πορεία του με τα δελφίνια, αναφέροντας ότι είναι ευγνώμων και πως πιστεύει πως τον συνόδευσαν για να μπορέσει να φτάσει με ασφάλεια μέχρι το τέρμα, μιας και όπως δήλωσε, είχε δει καρχαρίες να κολυμπούν ακριβώς από κάτω του.
Το βίντεο και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους ανθρώπους της αποστολής που συνόδευε τον Walker. Ο Βρετανός κολυμπούσε για φιλανθρωπικούς σκοπούς για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Whale and Dolphin Conservation.

Αναμένεται να κολυμπήσει μάλιστα για τον ίδιο σκοπό τον Αύγουστο στο North Channel που χωρίζει τη Βόρεια Ιρλανδία από τη Σκωτία.
Μέχρι τώρα, έχει κολυμπήσει στους έξι από τους επτά ωκεανούς. Αν ολοκληρώσει και το τελευταίο μέρος του εγχειρήματος του, θα γίνει ο τέταρτος άνθρωπος στον κόσμο που θα έχει καταφέρει να κολυμπήσει και στις επτά θάλασσες σε μαραθώνια διαδρομή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου