Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Όταν οι Σκυφτούληδες δίνουν ψυχρά τον Έλληνα πολίτη και την ιδιοκτησία του στο τέρας των τραπεζών


Και μετατρέπονται σε θλιβερές μαριονέτες της τραπεζικής ολιχαρχίας και των τοκογλυφικών ορέξεων των διεθνών οικονομικών δολοφόνων των λαών.
Τότε, νομοθετούν όπως αυτοί διαταχθούν, επιμένοντας ακόμα και την ώρα της θυσίας του Έλληνα πολίτη, ότι τον…σώζουν.

Στη χώρα της κατοχικής μπόχας, εκεί που η λέξεις δημοκρατία, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, δικαιοσύνη και τόσες άλλες που θυμίζουν την πάλαι ποτέ ελληνική κοινωνία, καταργήθηκαν με προεδρικά διατάγματα και κατοχικά φιρμάνια, μετατρέποντας ένα λαό σε μεσαιωνικό δούλο  για τις γαλέρες των επίδοξων ορδών των φραγκάτων της τεχνοκρατικής δυτικής υποκουλτούρας και των διεθνών οικονομικών δολοφόνων.


Πιστά πειθόμενοι οι ντόπιοι λακέδες του χρήματος οι γνωστοί Σκυφτούληδες των Αθηνών και στην εκτέλεση των ολοένα και νεότερων συμβολαίων θανάτου που αναλαμβάνουν εναντίον των υποτιθέμενων ψηφοφόρων τους των οποίων τα συμφέροντα υποτίθεται πάλι ότι εκπροσωπούν στην υποτιθέμενη και πάλι βουλή των Ελλήνων,
Προχωρούν σε νέα νομοθετήματα, δίνοντας ψυχρά και στυγνά αυτή τη φορά, ότι έχει απομείνει και ότι με θυσίες ζωής κατάφερε ο Έλληνας εργαζόμενος να αποκτήσει ως όνειρο ζωής και βάσει της παραδοσιακής κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας, εν αντιθέσει των δυτικών κοινωνιών.
Η ιδιοκτησία δίνεται πεσκέσι των Σκυφτούληδων, στα ξένα αφεντικά τους, την τραπεζική συμμορία του εβραικού κεφαλαίου, εξοφλώντας μια ακόμη επιταγή για το διορισμό τους στην κατοχική κυβέρνηση, μέσω δόλου και με το γνωστό δόλωμα των «έπεα πτερόεντα» προεκλογικών ψευδολογιών, ελέω κατά συρροή κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων και παράνομων και αντισυνταγματικών προεδρικών διαταγμάτων.
Νομοθετούν. Νομοθετούν και διατάσσουν ως γνήσια κατοχικά όργανα.


Σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας κατατέθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την Παρασκευή, στη Βουλή. 
Στο σχέδιο τροποποίησης του ισχύοντος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εισάγονται διατάξεις, με τις οποίες:

α) Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας.
β) Καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη, με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αναιρείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης.
γ) Διατηρείται η καταβολή εξοντωτικών παραβόλων και η επέκταση του αγωγώσιμου, που έχουν οδηγήσει σε οιονεί αρνησιδικία, ενόψει της δραματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών.


Είναι ευνόητο ότι η κατά ως άνω αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνεχίζει να βάλλεται.
Ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης , αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των Τραπεζών.
«Το νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα δικαιοσύνης».
Όπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι προχωρούν σε τριήμερη αποχή που ξεκινούν σε όλη την Ελλάδα οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των δανειοληπτών, όπως η επανάληψη των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, «Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται –δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική.
Αγνοήθηκαν πλήρως οι εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επί των άρθρων του σχεδίου του ΚΠΔ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και γνωστοποιηθεί –ήδη τον Αύγουστο- από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι –στην πλειονότητά τους- ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν.
Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας.


Ο δε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος, για το ζήτημα πλειστηριασμών και των ευνοϊκών ρυθμίσεων της κυβέρνησης προς τις τράπεζες και κατά των οφειλετών, διαβεβαίωσε ότι «η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό».
Η Ένωση Τραπεζών δεν άσκησε πιέσεις, το νομοσχέδιο όμως μιλάει για λογαριασμό τους και για τις τσέπες των τραπεζιτών, παραδίνοντας σαν αρνί προς σφαγή, την ιδιοκτησία του κάθε ταλαίπωρου Έλληνα πολίτη που ατύχησε να μπλεχτεί στην τραπεζική δικαιοσύνη των τοκογλύφων.
Ο αγώνας των πολιτών κάθε Τετάρτη σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας, γίνεται πλέον απαραίτητος, για τίς όσο το δυνατόν περισσότερες ματαιώσεις πλειστηριασμών από τις τράπεζες των τοκογλύφων.
Πανελλαδικά κάθε Τετάρτη, σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας δίνουν το παρόν ομάδες και κινήματα ευαισθητοποιημένων πολιτών, αποτρέποντας πλειστηριασμούς, καθιστώντας τους άγονους, με τη μη προσέλευση πλειοδοτών. Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί, προσαρμοζόμενος πάντα στα νέα σενάρια δράσης των τραπεζών και των λακέδων τους πολιτικών.
με κύριο σύνθημα, ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


- Πρώτα έβαλαν τον πολίτη να δανειστεί, βασιζόμενος στο οικογενειακό εισόδημα για μια κατοικία.
- Ταυτόχρονα, τον πολιόρκησαν με διαφόρων ειδών καταναλωτικά δάνεια, που ερχόταν με τη μορφή χιονοστοιβάδας να προκαλέσουν τον έλληνα καταναλωτή, με εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, γαμοδάνεια κι ένα σωρό άλλα εδέσματα.
Η παλιά και μόνιμη βέβαια ταχυδακτυλουργική απενοχοποιητική ατάκα των ορνέων, είναι το «ας πρόσεχαν». Αυτό θέλει τη δική του ανάλυση, στα πλαίσια του «ας πρόσεχαν και οι τρ’απεζες και ας αναλάβουν το επιχειρηματικό ρίσκο», αφού μάλιστα τα έχουν πάρει διπλά και τρίδιπλα πίσω, από τον κρατικό κορβανά που πληρώνουν οι πλάτες των φορολογούμενων.
- Μετά, αρχίζει η σφαγή της φτωχοποίησης.
Απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, μείωση και κατάργηση συντάξεων, ανεργία, φτώχεια, ανέχεια και βόλτα στους σκουπιδοτενεκέδες της γειτονιάς, από ένα λαό πρώην νοικοκυραίων, που κανόνιζαν τις υποχρεώσεις τους, βάσει του εισοδήματος τους. Δεν ήταν ποτέ ούτε χαλικούτηδες όπως οι πολιτικοί, ούτε αρπαχτες ήξεραν να κάνουν, αυτό μόνο των πολιτικών και των αυλικών ήταν πάντοτε προνόμιο, αλλά ούτε και μπαταχτσήδες.
- Και τέλος, έρχεται κερασάκι στην τούρτα και η λαίλαπα των κατασχεσεων και των πλειστηριασμών.
Τώρα ζητάνε τα ρέστα, από αυτούς, που πρώτα φρόντισαν να φτωχοποιήσουν με όλα τα απεχθή κατοχικά μέτρα που τους επέβαλαν τα μνημόνια και οι διεθνείς τραπεζίτες εντολοδόχοι τους.
Ακολουθώντας κατά γράμμα, την παλιά συνταγή των οικονομικών δολοφόνων, σε επίπεδο κρατών, αλλά και την παλιά συνταγή του τοκογλύφου της γειτονιάς, όταν έβαζε στο μάτι το χωραφάκι του "πελάτη".









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών