Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το 1984 του Όργουελ στο βιβλίο Φυσικής του Δημοτικού

Στο βιβλίο Φυσικής της Ε΄ Δημοτικού στη σελ. 19 και στο κεφάλαιο για τα μίγματα υπάρχει η εικόνα ενός μπλέντερ.
Η εικόνα είναι σε μικρό μέγεθος και ποτέ κανείς δεν διερωτήθηκε τι είδους μίγμα περιέχει αυτό το μπλέντερ.
Μια μεγέθυνση όμως, προκαλεί ανατριχίλα και αηδία μαζί, για το άρρωστο
μήνυμα που στέλνει ο δημιουργός της και αυτοί που την επέλεξαν, στο υποσυνείδητο των μαθητών.
Ένα μίγμα ανθρώπων, έτοιμων με το πάτημα του κουμπιού, να μετατραπούν σε μια άμορφη μαζα, σε κιμά άψυχο, εύπλαστο όμως για τα άρρωστα μυαλά που «καλλιτέχνησαν» προκειμένου να δηλητηριάσουν τη νέα γενιά.
Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος αναφέρει ότι πρόκειται για ένα βιβλίο, κατά κοινή ομολογία «πολύ καλό», που διδάσκεται για δέκα σχεδόν χρόνια (πρώτη έκδοση 2005-2006) στα δημοτικά χωρίς ποτέ κανείς από εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, γονείς, δασκάλους και σχολικούς συμβούλους να διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη εικόνα μικρών διαστάσεων.
Δε χρειάζεται προφανώς πολύς λόγος, για να πει κανείς ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

Όπως μας δήλωσαν οι συγγραφείς την εικόνα έλαβαν από «επίσημο ιστότοπο», όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ, μια εικόνα, ανάμεσα σε άλλες, με τις οποίες ήθελαν να δείξουν στους μαθητές διάφορα μίγματα.
 Γιατί είναι σαφές ότι, αν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ή επισήμανση ότι εδώ προβάλλεται κάτι διαφορετικό από τη λογική των μιγμάτων και κάτι απάνθρωπο στην παιδαγωγική του διάσταση, δε θα χρειαζόταν παρά μόνο η παραδοχή του λάθους από τη συγγραφική
ομάδα και η αποκατάσταση.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα λάθος αβλεψίας (που κρατά 10 χρόνια) των συγγραφέων και το Υπουργείο έδωσε εντολή ήδη από αύριο το πρωί η εικόνα να αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, θα αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου.

Και το βιβλίο, είναι του μαθήματος της φυσικής απ ότι είπαμε παραπάνω.
Και βγήκαν τα γραφεία τύπου και οι εν γένει αποδομητές της Ελληνικής παιδείας, να δικαιολογήσουν και να αποποιηθούν, εκφράζοντας τη συνήθη υποκριτική άγνοια και εξ ίσου υποκριτικότατη διάθεση να αντικατασαθεί η εικόνα.
Μετά από 10 χρόνια ελέγχου του παιδικού νου.
Γιατί μιλάμε για υποκρισία ?
Πρώτον, αυτοί που επέλεξαν τη συγκεκριμένη εικόνα, είναι καθαρή κοροιδία να λέμε ότι δεν ήξεραν τι απεικονίζει και την έβαλαν έτσι, στα τυφλά.
Δεύτερο, είναι σαφές ότι αν την έβαζαν σε κανονικό μέγεθος, θα είχε προκαλέσει σάλο διαμαρτυριών και θα απεσύρετο πριν καν προλάβει να μπει στις σχολικές αίθουσες.
Το μέγεθος λοιπόν, επελέγη για την εικόνα. Δεν έπρεπε να δίνει στόχο. Το τι δουλειά έκανε ακόμη και σε μικρογραφία, αυτό οι ειδικοί ψυχολόγοι μπορούν να το διαγνώσουν.


Είναι κοινή διαπίστωση όλων, η συντονισμένη διαστρέβλωση εδώ και χρόνια της Ελληνικής παιδείας, μέσα από την αποδόμηση της ιστορίας και των ηρώων, μέσα από τα απαράδεκτα βιβλία ιστορίας που διδάσκουν στους αυριανούς πολίτες, στα πλαίσια της εθνομηδενιστικής πολιτικής του να μη θίγουμε τους «καλούς γείτονες».
Αποδομούν την ιστορία, διδάσκουν κατά κόρον το UNITY IN DIVERSITY της νέας(πολύ παλιάς) τάξης πραγμάτων, στο όνομα του περιούσιου πολυπολιτισμού.
Το ότι θα έφταναν τα αρωστημένα μυαλά των συγγραφέων των σχολικών βιβλίων να υπονομεύσουν το νου και την ψυχή μικρών παιδιών και στα άλλα βιβλία της διδακτικής ύλης, είναι άλλη μια απόδειξη σε τι χέρια βρίσκεται εδώ και χρόνια η ελληνική παιδεία, σε συνδυασμό με όλη την εθνοαποδομητική πολιτική των τελευταίων χρόνων.
Μόνιμη επωδός όλων των ενόχων όταν αποκαλύπτεται κάπου δόλος και σκάνδαλο, η άγνοια.
Η Ρεπούση, ακόμη επιμένει ότι δεν έγραψε ποτέ περί συνοστισμού.
Η Διαμαντούλου όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τη Δραγώνα, δεν ήξερε.
Ο Ρίχτερ ο Γερμανός ναζί προχθές στο Ρέθυμνο, έλεγε ότι ποτέ δεν έγραψε απαξιωτικά για τη Μάχη της Κρήτης.
Οι διανοούμενοι του Πανεπιστημίου που τον κάλεσαν για βράβευση, δεν ήξεραν τι είχε γράψει.
Μετά την ανάδειξη του σκανδάλου λοιπόν, ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει τίποτα.
Όλοι παριστάνουν τους έκπληκτους και τους άσχετους.
Τώρα και με το βιβλίο της φυσικής, ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε τίποτα. Οι συγγραφείς, επέλεξαν την εικόνα από «επίσημο ιστότοπο». Χωρίς να ξέρουν τι απεικονίζει αυτή εικόνα.
Όποιος θέλει τα πιστεύει. Οι υπόλοιποι παραμένομε με τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά τα καθάρματα που κατευθύνουν τις τύχες της χώρας και διαπαιδαγωγούν τις νέες γενιές, μας αντιμετωπίζουν ως μαο μαο, προοριζόμενους για το μεγάλο μπλέντερ της ομογενοποίησης στο νέο οργουελιανό όμορφο κόσμο που μας ετοιμάζουν οι «περιούσιοι» επίδοξοι επικυρίαρχοι του νου και της σκέψης μας, στο όνομα της πολυπόθητης γι αυτούς παγκοσμιοποίησης.
Περιμένομε την άμεση αλλαγή της εικόνας στη διαδικτυακή έκδοση, αλλά και την αντικατάσταση της στην επανέκδοση του βιβλίου.

Άλλωστε 10 χρόνια, αρκετά δούλεψε στον παιδικό νου το αρωστημένο «καλλιτέχνημα» τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών