Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μάθιου Νίμιτς. Αυτός ο λάτρης των αρχαιοτήτων και οι γνωστοί Σκυφτούληδες


Μετά το πέρας των συνομιλιών στη Ν. Υόρκη με τους αντιπροσώπους Ελλάδος και Σκοπίων, πρέσβεις Βασιλάκη και Ναουμόφσκι αντίστοιχα, ο Μ. Νίμιτς κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη πως τα νέα ευρήματα και οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, «σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές είναι απόδειξη της ελληνικότητας ολόκληρης της περιοχής».
Στην προσπάθειά του να απαντήσει διπλωματικά, υπέπεσε σε ένα «ολίσθημα», λέγοντας ότι έχει δει αρχαιολογικούς χώρους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην…πΓΔΜ.
Τόσο πολύ αγαπά ο κύριος αυτός τα αρχαία, που όπου ταξιδεύει, ακόμη και σε καταυλισμούς τσιγγάνων, φαντασιώνεται αρχαία ευρήματα.

Η απάντηση του κ. Νίμιτς έχει ως εξής:
 «Μου αρέσει να επισκέπτομαι αρχαιολογικές ανασκαφές. Έχω επισκεφτεί πολλές και είδα αρχαιολογικούς θησαυρούς σε πολλά μέρη της περιοχής και στις δύο εμπλεκόμενες χώρες και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγαπώ την αρχαιολογία. Θα ενθάρρυνα, λοιπόν, επιπλέον αρχαιολογικές εξελίξεις και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν και άλλες ανακαλύψεις για τους αρχαίους Μακεδόνες, οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό»!

Μούγκα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ πάνω στις μαρτυρίες όλων των αρχαιολογικών ευρημάτων που μιλάνε ξεκάθαρα Ελληνικά, μαρτυρώντας την προέλευση και την καταγωγή των όρων Μακεδονία, Μακεδών, σε όλη τους την ιστορική έκταση.
Του πήγαινε χοντρό να μιλήσει για αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες.
Του καθόταν στο λαιμό και τον έπνιγε.


Η απάντηση του ήταν άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε, ένα φτύσιμο στην ιστορία, ένα χαστούκι και μια ειρωνεία στον ελληνισμό.
Ένα ξεροχάλισμα πάνω στους αρχαίους που ισχυρίζεται ότι αγαπά τα έργα που άφησαν και επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς χώρους, αδιαφορώντας αδιάντροπα για τις δικές τους ελληνικές φωνές.
Αυτό το ανδρείκελο των διεθνών παγκοσμιοποιητών περιμένουν οι κυβερνητικοί ολετήρες να «διαμεσολαβήσει», για τις διαφορές μας πάνω στις γελοίες απαιτήσεις των γυφτονομάδων των Σκοπίων.
Με δυο γλοιώδη κατοχικά πολιτικά σκιάχτρα και όλη τη Σαμαροβενιζελική κουστωδία των νεογενίτσαρων, να τον γλύφουν από το σβέρκο μέχρι τους αστραγάλους, έτοιμοι να του παραδώσουν πακεταρισμένο στην άλμη, ότι απορρέει ελληνικό πολιτισμό, ιστορία, παράδοση, αξίες χιλιετιών, με φιόγκο στη συσκευασία της προδοσίας, την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα.

Από τη στιγμή που μια ξένη, η αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κίνγκ, που ασχολείται με το θέμα της Αμφίπολης, μιλώντας στον Alpha έκανε τις παρακάτω δηλώσεις για τη Μακεδονία και τις παράλογες σκοπιανές απαιτήσεις όταν οι γνωστοί Σκυφτούληδες των Αθηνών και τα εξαπτέρυγα τους, παραδίδουν γη και υδωρ σε κάθε γύφτο και κάθε αναμαζωξιάρη της ιστορίας.
«Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία, είναι στην Ελλάδα», δήλωσε... η Αμερικανίδα αρχαιολόγος, Ντόροθι Κίνγκ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε «ότι είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας».
Την ίδια στιγμή, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς των Σκοπίων για την Μακεδονία, αναρωτήθηκε: «ειλικρινά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την Αρχαία Μακεδονία;», ενώ χαρακτήρισε «γελοίο» να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.
Μπροστά λοιπόν σε αυτά τα δεδομένα, ανατριχιάζομε να γυρίσομε τη σκέψη μας στο ναό της Αρτέμιδας στην Αμφίπολη και στο τι σενάριο παίχτηκε και παίζεται ακόμα, πάνω στα ερείπια του Ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου, από αυτούς τους Σκυφτούληδες.


Περί της Αμφίπολης και των μαρτυριών του μακεδονικού ιερατείου που είναι γεμάτος ο χώρος με τα ιερογλυφικά που άφησαν οι ιερείς του Αλέξανδρου και που κουβέντα δεν ακούστηκε από πουθενά, αναφερόμαστε σε προηγούμενο άρθρο που θα βρείτε ΕΔΩ.
Όπως και με νεότερο, όπου θα δημοσιεύσομε το συντομότερο, πάνω στα τελευταία ευρήματα του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου εντός του ναού, όπως το είχαμε προαναγγείλει βάσει των ιερογλυφικών αλλά και των μαρτυριών του ψηφιδωτού, που βάλθηκαν όλοι να μας πείσουν ότι είναι…η αρπαγή της Περσεφόνης.
Αλλά αυτά, θα τα δούμε στην πορεία, μαζί με όλα τα ερωτήματα και τις απορίες που αβίαστα βγαίνουν από την όλη εξέλιξη της υπόθεσης, που ξεπερνώντας την ιστορική και πολιτισμική της πορεία, κατάντησε επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβερνητικής ομερτάς, με φόντο την παραπληροφόρηση και το σκοτάδι, για λόγους, που μόνο οι ίδιοι και τα σκοτεινά τους κονκλάβια μπορεί να γνωρίζουν.





Βυζαντινος Αντιλαλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών