Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



Θυελώδεις άνεμοι πρωτόγνωροι για την περιοχή έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο Νομό Χανίων από τις 10 το βράδυ,

ενώ αυτή την ώρα, ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε μεγάλα μέτωπα, απειλούν κατοικημένες περιοχές στο Βαμβακόπουλο Χανίων και στο Γαλατά, αναγκάζοντας τον κόσμο να καταφεύγει στους δρόμους και στις κοντινές πλατείες, ενώ δεν έχει ακόμα δώσει το παρόν η Πυροσβεστική υπηρεσία.
Για νεότερα, θα επανέλθομε αργότερα, με την ευχή να πέσουν οι άνεμοι, για να γίνει δυνατή η καταπολέμηση των πυρκαγιών και να μη θρηνήσομε καταστροφές.

--------------------------//-----------------------------

Σε πολλά μέτωπα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 12 τα μεσάνυκτα περίπου. Στα Κεραμιά, στις Βουκολιές, στο Βαμβακόπουλο σε παλιές αποθήκες και σε τρία σημεία στο Δαράτσο Κυδωνίας, όπου κινδύνευσαν σπίτια και το εκκλησάκι του Αγ. Αντώνη.
Μετά την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων, τέθηκαν εκτός κινδύνου οι περιοχές.
Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι ακόμα και μετά την πτώση των σφοδρών ανέμων και ενώ η μια εστία αντιμετωπιζόταν, σε απόσταση δυο εως και πέντε χιλιομέτρων, ξεσπούσε νέα εστία, μέχρι νωρίς τα χαράματα, που οι άνδρες της πυροσβεστικής έδιναν μάχη με φωτιά που είχε ξεσπάσει σε αποθήκη ξυλείας στο δρόμο Αγυιάς Χανίων.  Δικαιολογημένα, κάποιοι μίλησαν για μελετημένους εμπρησμούς και όχι για τυχαίες αναφλέξεις.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών