Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα



Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, διοργανώνει η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών-Ίδρυμα Καψωμένου, από 26 εως 28 Ιουλίου 2013 στην έδρα της, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η μελέτη και ερμηνεία της περιόδου 1866-1913 που έφερε την Ένωση, μέσα από την εξέταση των δυο βασικών παραμέτρων, ιστορικής και πολιτισμικής.

Με θεματικούς άξονες, την ιστορική δράση, την ιστορία, τη διπλωματία, τη διεθνή κοινή γνώμη, την ηρωική Παράδοση της Κρήτης, τη συμβολή των Κρητών στους Εθνικούς αγώνες και τη συμβολή των αγώνων για Ένωση στη λογοτεχνία και τις τέχνες.

Το Συνέδριο και το πλήρες πρόγραμμα, ΕΔΩ.

Στην εγκύκλιο επιστολή που εξέδωσε για το Συνέδριο, καλεί σε συμμετοχή εισηγητές, πάνω στα θέματα της ιστορίας, της Λογοτεχνίας, των Τεχνών και του Πολιτισμού.

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Εκατό χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Ιστορία και πολιτισμός. Οι αγώνες για την Ένωση στη λογοτεχνία.

(Εταιρεία Κρητικών Σπουδών-Ίδρυμα Καψωμένου
Χανιά, 26 – 28  Ιουλίου 2013)

                                                       1η Εγκύκλια Επιστολή

  Η Εταιρεία ΚρητικώνΣπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου, με την αφορμή που προσφέρει η επέτειος των εκατό χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα οργανώνει  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: 
       “Εκατό χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
         Ιστορία και πολιτισμός. Oι αγώνες για την Ένωση στη Λογοτεχνία”. 

  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή, 26, έως Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, στην έδρα της Εταιρείας, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων. Στόχος του Συνεδρίου είναι να μελετήσει και να ερμηνεύσει την πολυτάραχη περίοδο 1866 - 1913, που οδήγησε στην Ένωση, εξετάζοντας τις δύο βασικές παραμέτρους: την ιστορική  και την πολιτισμική.
Οι θεματικοί άξονες που προτείνομε είναι αφενός, η ιστορική δράση, η πολιτική, η διπλωματία, η διεθνής κοινή γνώμη, η συμβολή των Κρητικών στους εθνικούς αγώνες· αφετέρου, η ηρωική παράδοση της Κρήτης,  και η απήχησή των αγώνων για την Ένωση στη λογοτεχνία και τις τέχνες.
Σ' αυτό το πλαίσιο, προτείνομε τη  θεματική ενότητα “Ο Παλαμάς και η Κρήτη”, που θα συνδυάζει το θέμα της Ένωσης με την επέτειο των 70 χρόνων από το θάνατο του Κωστή Παλαμά.
Ενδεχόμενη εξειδίκευση ή διεύρυνση αυτής της θεματικής θα ανακοινωθεί σε επόμενη Εγκύκλιο, αφού ληφθούν υπόψη οι προτάσεις σας.

     Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι
    Απευθυνόμαστε σε σας και σας καλούμε να συμμετάσχετε ως εισηγητές στο Συνέδριο  επιλέγοντας ένα θέμα της ειδικότητας ή των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων σας, από τα πεδία της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας, των Τεχνών, του Πολιτισμού.
  Θ' ακολουθήσει, στη 2η Εγκύκλιο, ο ορισμός των τελικών προθεσμιών για τη Δήλωση συμμετοχής, τον οριστικό τίτλο και την περίληψη της εισήγησής σας.
   Παρακαλούμε οι δηλώσεις να γίνονται είτε ηλεκτρονικά, στις διευθύνσεις:  ekapsome@yahoo.gr, kritiellas@eks-ik.eu και την Ιστοσελίδα του Ιδρύματος <www.eks-ik.eu> είτε ταχυδρομικά, στη διεύθυνση: 
Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου
73005  Πύργος Αλικιανού, Χανίων.
 Το Συνέδριο καλύπτει την επιτόπια φιλοξενία των προσκεκλημένων του. Η συμμετοχή σας θα είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ                Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ομότ. καθηγ. Ερατ. Γ. ΚΑΨΩΜΕΝΟΣ      Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών