Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Από το «λύχνο των σπηλαίων», στο «καλάθι του φτωχού» κ.ά. λαϊκά αναγνώσματα


Όταν η ουρανομήκης ηλιθιότητα των εξωγήινων ανθρωποειδών που κατάλαβαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα γίνεται νόμος και φιρμάνι στο Ελλαδιστάν, τη νότια επαρχία της ευρωγερμανικής αυτοκρατορίας, οι ιθαγενείς μαο μαο που τους
ανέχονται και τους προσκυνούν, πρέπει να επιστρέψουν πάραυτα, στη χρήση της λάμπας πετρελαίου(οι πλουσιότεροι μια που κι αυτό έγινε ακριβό ζητούμενο) και του αλησμόνητου λύχνου που φώτισε την ανθρωπότητα από την εποχή των σπηλαίων, μέχρι τη μεταπολεμική εποχή, του 1940.
Το ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ανθρωποειδές με την κωδική ονομασία «Ταμήλος», κατασκευασμένο στα εργοστάσια της βιομηχανίας FyrerMerkel robots για λογαριασμό της Ν.Δ., εξουσιοδοτημένης εταιρείας για τη διαχείριση της επαρχίας, έδωσε για άλλη μια φορά δείγματα γραφής για την εύρυθμη λειτουργία του.
Μετά την μετονομασία της Πηνελόπης του Οδυσσέα σε Κλεοπάτρα και μετά την αναγωγή των
KW Του ρεύματος σε kilobyte, αλλά και την κοσμογονική διαπίστωση ότι οι βουλευτές αμείβονται μόνο μια φορά το μήνα, προχώρησε απτόητος σε νέο επαναπροσδιορισμό της έννοιας των κοινωνικών αγαθών αυτή τη φορά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Ταμήλος είπε: «Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό».
Μετά βέβαια, μπλόκαρε το αυτοκρατορικό ρομπότ και στάλθηκε στα εργαστήρια της εταιρείας για επισκευή και service.
Απολαύστε τη νέα έξοδο του στα στούντιο του
Megaloyκαναλιού.
                  

Όταν βάφτιζε την Πηνελόπη...και έλειπε ο Οδυσσέας
                     
Είμαστε ευτυχείς και ευγνώμονες, έχοντας ακόμη διατηρήσει το νερό ως κοινωνικό αγαθό, αφού μετά την υγεία που έπαψε προ πολλού να είναι, πετσοκομμένη στο προκρούστειο κρεβάτι των ιδιωτικών και γερμανικών συμφερόντων, μας έδειξαν μεγαλόψυχα και το σκοτεινό τούνελ για το λύχνο.

Κάποτε σε εποχές μακρινές, οι πολιτικοί εκλέγονταν από το λαό τους για την εκπροσώπηση τους στην πολιτεία. Και αυτοί, εξέφραζαν τους πόθους και τα οράματα των ψηφοφόρων τους, μετουσιώνοντας τα σε πολιτικές δράσεις προς όφελος αυτού του λαού.
Σήμερα, διορίζονται και επιβάλλονται στο λαό, από τον ελαίω θεού(λέγε με Ισραήλ) αυτοκράτορα, με μόνο σκοπό το μαστίγωμα των ιθαγενών και το πρόχειρο μέτρημα των αργυρίων της προδοσίας που καρπούνται των υπηρεσιών τους.
Κάποιοι δε από τους ιθαγενείς, οι πλέον προοδευτικοί και στενοκέφαλοι, εξακολουθούν να ζητωκραυγάζουν και να αποδίδουν τιμές σε αυτά τα αυτοκρατορικά ρομπότ.

«Με ενδιαφέρει το καλάθι του φτωχού»


Σάλος προκλήθηκε στις ντόπιες και διεθνείς αγορές, φέρνοντας τα διεθνή χρηματιστήρια σε κρίση πανικού, μετά τις λεονταρικές νέες δηλώσεις του εκπροσώπου της φραόυ Μέρκελ και γνωστού γελωτοποιού της νότιας επαρχίας της ευροαυτοκρατορίας σιορ Γερασιμάκου, διαδόχου του καπετάν Κίμωνα.
Με υψωμένο το φλάμπουρο της επανάστασης για τη χειραφέτηση του καλαθιού της νοικοκοιράς, άστραψε και βρόντηξε.
«εγώ κοιτάω να μειώσω το ψωμάκι του φτωχού» ανήγγειλε, συνεχίζοντας.
«Σε πρώτη φάση, το καλάθι της νοικοκυράς. Με ενδιαφέρει το καλάθι του φτωχού, το καλάθι του Έλληνα. Το παντεσπάνι, δεν με ενδιαφέρει αν θα το πληρώσετε και 5 ευρώ»
Φρόντισε βέβαια να διαχωρίσει τη θέση του από αυτήν του προκατόχου του Κίμωνα, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς στη δικά του επανάσταση, αποδίδοντας την αποτυχία του, σε λανθασμένους τρόπους δολιοφθοράς του εμπορικού κεφαλαίου και της αισχροκέρδειας των αγορών.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά από πολύνεκρες μάχες των εισαγωγέων με τους εκπροσώπους των ξένων αγορών, οι τελευταίοι έσπευσαν αιμόφυρτοι, να μειώσουν στο έν τρίτο τις τιμές των προιόντων τους προς όφελος των Ελλήνων ιθαγενών και των φιλοξενουμένων των.
Ενώ από τις επόμενες μέρες, όλα τα καταστήματα λιανικής των πολυεθνικών, σε αγαστή συνεργασία με το μπακάλη της γειτονιάς, θα πουλάνε άδοντας χαρμόσυνα άσματα στους ευτυχείς πελάτες τους, φτηνά προιόντα για το καλάθι του φτωχού, υπό την αιγίδα αλλά και το φόβο του σιορ Γερασιμάκου.

«Προέχει η κοινωνική πολιτική»


Η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα  για την κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο Μ. Βορίδης στον realfm 97,8.
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναξιολογήσει τα εισπρακτικά μέτρα που προέβλεπε το μνημόνιο.
 «Η χώρα βρέθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε. Έπρεπε να κάνει μία τεράστια προσαρμογή προκειμένου να πετύχει δημοσιονομικούς στόχους, γιατί βρισκόταν σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού και γιατί -κακά τα ψέματα- απαιτήθηκαν να γίνουν πάρα πολλά πράγματα μαζί», είπε ο κ. Βορίδης.

Τώρα, ησυχάσαμε ! Σαν άξιος συνεχιστής του ομοιδεάτη του βιβλιοπώλη στην κατεδάφιση της υγείας και του κράτους πρόνοιας, με την ίδια κατά τα φαινόμενα σβάστικα κατεδάφισης μιας και τους βρίσκονται μπόλικες στις αποθήκες βαρέων μηχανημάτων και εργαλείων του μηχανουργείου τους, με περίσσια έπαρση αλλά και πατριωτισμό προς το 4ο Ραιχ της αφέντρας Μέρκελας, θα συνεχίσει το θεάρεστον έργο της παγκοσμιοποιημένης ταφής των εργαζομένων.

Νυν υπερ πάντων… «ο αγών μου» !

«Θέλω κι άλλο γλυκό…λύκε λύκε, είσαι εδώ ?»

Εκφωνούσα λόγο στο νέο παράνομο ραδιοσταθμό των Βρυξελών


Την επιθυμία να παραμείνει κοινοτική επίτροπος εξέφρασε προ ημερών η γνωστή αγωνίστρια Μαρία Δαμανάκη, σε γεύμα που είχε με δημοσιογράφους του επαναστατικού τύπου, ενώ όπως τόνισε οι μικρές χώρες μπορούν να αποκτήσουν καλά χαρτοφυλάκια μονάχα όταν ο επίτροπος τους δεν είναι αρχάριος και έχει την απαιτούμενη εμπειρία.
Μάλιστα η Ελληνίδα επίτροπος ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργεύοντα, Αντώνη Σαμαρά για την επιθυμία της αυτή.
Με αφορμή τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να βουτήξει και σ αυτό το βάζο με μέλι τα δάχτυλα, απαντώντας πως δεν μπορεί να πει ότι δεν την ενδιαφέρει, παρόλα αυτά προτεραιότητα της αυτή τη στιγμή είναι η Επιτροπή.
Εν μέσω αδελφοπητών συναγωνιστών, μετά απο αιματηρή μάχη με το φασιστικό κεφάλαιο

Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας της και ενημερώνοντας για το έργο που έχει διατελέσει, η επίτροπος εκτιμά ότι η θητεία της μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.
 «Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει», πόσο μάλλον την επαναστατική σου γιάφκα!
Παράλληλα δεν ξέχασε να  υπενθύμισε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής, Χ. Μπαρόζο την είχε συγχαρεί δημοσίως για το έργο της.
Τέτοια μεγαλεία και εύσημα δηλαδή η επαναστάτρια…


Εις υγείες μας λοιπόν μέχρι να τους τελειώσει η μπαταρία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών