Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κόντρα Λαφαζάνη Τσίπρα: Να βγούμε από την ευρωζώνη



Σφιχτά παραμένει αγκαλιασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στο ευρώ και την ευρωζώνη, παρά τις αντιδράσεις του Αριστερού ρεύματος του Π. Λαφαζάνη, με την δικαιολογία του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Νίκου Παππά,

 ότι το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ενισχύει το στρατόπεδο Σαμαρά.

«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ζητά έξοδο από το ευρώ. Ο άλλος μισός προαναγγέλλει έξοδο από το ΝΑΤΟ. Και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν ασχολείται κανείς μαζί τους», σχολίασε χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Εμείς τι να πούμε από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του, καθημερινά μας πείθουν ολοένα και περισσότερο ότι όχι μόνο δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν, αλλά έχουν κεντρική τους πολιτική, την με κάθε τρόπο στήριξη μιας ΔΗΜΑΡοποιημένης κεντροαριστεράς, βούτυρο στο ψωμί της καθεστωτικής εξουσίας, αρνούμενοι επίμονα τη στήριξη μιας καθαρής αριστερής πολιτικής με άξονα την Ελλάδα και το λαό, με μόνο τους μέλημα, την ψηφοθηρία μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι κανόνες της Ευρώπης των αγορών.
Μέσα σε ένα συνονθύλευμα συνιστωσών, κάθε ιδεολογίας και άποψης, με μόνο στόχο την ανούσια και επιφανειακή και αποκλειστικά ψηφοθηρική όπως αποδεικνύουν πολυσυλλεκτικότητα.

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα.



Αντιπαράθεση με αντικείμενο το ευρώ εκτυλίχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ(στο Cine Κεραμεικός) με αντικείμενο τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, όπου εξετάζεται το ευρωψηφοδέλτιο και το κείμενο διακήρυξης όσον αφορά τις Ευρωεκλογές, καθώς η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

«Να θέσουμε και το θέμα της εξόδου από το ευρώ», τόνισε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης επισημαίνοντας ότι «αν επανεξετάσουμε το άνοιγμα στην κεντροαριστερά και εγκαταλείψουμε και τον ριζοσπαστισμό μας, δεν θα δούμε κυβέρνηση ούτε με κιάλια».



Απάντηση έδωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς: «Το δίλημμα ‘ευρώ ή δραχμή’, είναι το δίλημμα που έθετε ο Αντώνης Σαμαράς και επιχειρεί να συγκαλύψει την ουσία των πολιτικών του Μνημονίου. Αν επιστρέψουμε εμείς σε αυτό το δίλημμα είναι κάτι που τον διευκολύνει, ας μη το κάνουμε».
 
Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε πως η πρόταση εξόδου από το κοινό νόμισμα δεν ειναι καθόλου ριζοσπαστική. Αδυνατώ να καταλάβω πως θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι με αυτή την προοπτική», κατέληξε.

Εν τέλει , οι δύο τροπολογίες που είχε προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα για το ευρώ και το χρέος καταψηφίστηκαν, με την Πλατφόρμα να ψηφίζει λευκό για το κείμενο της διακήρυξης.

Εν τω μεταξύ , στο μέτωπο των ονομάτων για το ευρωψηφοδέλτιο, ενστάσεις διατυπώνονται και όσον αφορά ονόματα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο. Μεταξύ άλλων, οι ενστάσεις αφορούν τον Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Επιφυλάξεις έχουν διατυπωθεί από στελέχη και για τους οικονομολόγους Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα.

Η πλευρά Λαφαζάνη ζητά να στηθεί κάλπη για όλους τους υποψήφιους και να κλείσουν και οι 42 υποψηφιότητες σήμερα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προκρίνει ως λύση να στηθεί κάλπη για τα κομματικά στελέχη, δια ανατάσεων να αποφασισθεί η υποψηφιότητα των μη κομματικών στελεχών και να αφεθούν κενές 4-5 θέσεις για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Μεγάλη Τετάρτη.



Πηγή: skai







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών