Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Νοσηρός και διεφθαρμένος όποιος επέβαλε τη Σαχιμπά επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ


Μετά το ρεζίλεμα που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ με το παιχνίδι που παίχτηκε στο ζήτημα της Σαχιμπά, αντί να βάλουν νερό στο κρασί τους, βγαίνουν προσπαθώντας να το «μαζέψουν», σύμφωνα βέβαια με τη δική τους λογική.
Επιμένοντας να πείσουν τον πολίτη ψηφοφόρο ότι η γη δεν γυρίζει.
Χαρακτηρίζεται «νοσηρός και ανόητος, εως αγαθός και ανόητος αυτός που επέβαλε τη Σαχιμπά» όπως διατυμπανίζουν, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ποιες συνιστώσες και ποια κέντρα κάνουν κουμάντο στην Κουμουνδούρου από τη μια, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλουν για την απομάκρυνση από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ των ψηφοφόρων, προς όφελος πάντα της συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων.
Επιμένοντας να βαφτίζουν ακροδεξιά την πρώην υποψήφια και επιμένοντας ότι κανείς δεν θέλει στην Ξάνθη και όχι μόνο οι αριστεροί όπως επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται.
Αλλά πάνω σ αυτά, έχομε την αναφορά από τον τοπικό τύπο και την αντίθετη με τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη άποψη.
Και όπως είχαμε υπογραμμίσει  σε προηγούμενο άρθρο, ο αντικαταστάτης της Σαχιμπά στο ψηφοδέλτιο, θα δώσει το στίγμα της αληθείας. Γιατί όπως ήδη έχει γνωστό, για την κάλυψη της υποψηφιότητας προορίζεται άνθρωπος του Χουσείν Ζειμπέκ όπως θα δούμε παρακάτω.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Την ίδια ώρα, όσοι γνωρίζουν τη Θράκη, αλλά δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για πολιτικούς εκβιασμούς τής Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης προς την Κουμουνδούρου για την απόσυρση της υποψηφιότητας Σαμπιχά. Κοντολογίς μύλος, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση υποδηλώνει ερασιτεχνισμό και στη χειρότερη μικροκομματικές σκοπιμότητες με «εσάνς» τουρκικού προξενείου Κομοτηνής…

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η τοποθέτηση στην «Α» του Νίκου Καλιαμπάκα, του επί επτά χρόνια γραμματέα τής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και υποψήφιου, μέχρι νεωτέρας, δημάρχου Αβδήρων (σ.σ. μέχρι νεωτέρας, γιατί οι εξελίξεις στην υπόθεση Σαμπιχά είναι πιθανό να οδηγήσουν σε διάλυση του ψηφοδελτίου): «Ο νους που προσπάθησε να επιβάλει από την Αθήνα τη Σουλεϊμάν Σαμπιχά είναι είτε νοσηρός και διεφθαρμένος, είτε αγαθός κι ανόητος! Πρόκειται για ένα καλομελετημένο παιχνίδι. Ζητώ την παραίτηση του ανθρώπου που την τοποθέτησε στο ευρωψηφοδέλτιο. Όλη η Ξάνθη γνωρίζει το ακροδεξιό προφίλ και τον βίο και πολιτεία τής γυναίκας η οποία έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το “Δίκτυο 21” κι έχει χρησιμοποιήσει ως δικηγόρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη, τον στενό σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά. Κανένας δεν τη θέλει στην Ξάνθη, κι όχι μόνο οι Αριστεροί».

«Είμαστε μαύρο πανί»
Ο κ. Καλιαμπάκας, εξάλλου, υποστηρίζει πως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ παλεύει τόσο τον τουρκικό όσο και τον ελληνικό εθνικισμό στην περιοχή. Ο ίδιος θεωρεί πως η κάθοδος στις ευρωεκλογές, για πρώτη φορά, του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB, αποτελεί συνέχεια του μειονοτικού κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ) αποδεικνύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμία σχέση με τις κινήσεις τού τουρκικού προξενείου τής Κομοτηνής, το οποίο εμφανίζεται θορυβημένο με το ότι στις τελευταίες εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδόν μονοπώλησε τις ψήφους τής μουσουλμανικής μειονότητας.
«Είμαστε μαύρο πανί για τους Τούρκους. Αν θέλετε να βρείτε συνεργαζόμενους βουλευτές και κομματικά στελέχη με το προξενείο και τους Γκρίζους Λύκους, απευθυνθείτε στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ., άλλωστε, παρακαλούσε τον κ. Κουρτνα συνεργαστεί μαζί της. Ήταν σφάλμα μας, πάντως, που τον εντάξαμε στο δικό μας περιφερειακό ψηφοδέλτιο», τονίζει ο κ. Καλιαμπάκας, προσθέτοντας πως ο ίδιος κι άλλα τοπικά στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ δέχονται απειλές τόσο από Τούρκους όσο κι από Έλληνες εθνικιστές.

Ο σκοτεινός ρόλος Ζεϊμπέκ
Από την άλλη, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν μακιαβελικά χαρακτηριστικά στον τρόπο που πολιτεύεται ο βουλευτής Ξάνθης τού ΣΥΡΙΖΑ, ο 46χρονος Πομάκος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
 Του χρεώνουν, μάλιστα, το εκβιαστικό δίλημμα προς την Κουμουνδούρου «ή εγώ ή η Σαμπιχά», ενώ αναφέρουν με νόημα πως αντικαταστάτης της στο ευρωψηφοδέλτιο είναι ο 30χρονος Ουμίτ Μεστάν Οσμάν, ο οποίος απασχολείται αμισθί και στο γραφείο τού μειονοτικού βουλευτή.
 Ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Αντιφωνητής», Κώστας Καραΐσκος, μιλά ευθέως στην «Α» για τουρκικό δάκτυλο, υποστηρίζοντας πως η θετική δράση τής κας Σουμπιχά για τα δικαιώματα των ρομά στην περιοχή και τον διαχωρισμό τόσο εκείνων όσο και των πομάκων από τους τουρκογενείς μειονοτικούς έχει αναγνωριστεί από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Ο ίδιος, επίσης, αναφέρεται σε υπόγειες διαδρομές τοπικών δημοσιογράφων, πρώην φίλα προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ κι όψιμων υποστηρικτών τού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών τής Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αναγνωρίζω ότι υπήρξε καλή πρόθεση από τον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ. Είχε βγει, άλλωστε, τρίτη σε σταυρούς στην ψηφοφορία τής Πολιτικής Γραμματείας, αλλά προέκυψαν εκβιασμοί από τοπικούς κομματικούς παράγοντες, οι οποίοι πέρασαν τη γραμμή τού τουρκικού προξενείου.
Οι πιέσεις, άλλωστε, που ασκήθηκαν από τους μειονοτικούς βουλευτές έγιναν και δημοσίως, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Νομαρχιακής Επιτροπής», προσθέτει ο κ. Καραΐσκος.

Τι είπε η Σαμπιχά στον ΣΚΑΪ
«Είμαι ρομά Ελληνίδα και προσπαθώ για τα θέματα των ρομά. Και οι τοπικοί άρχοντες μας πολεμούν και το τούρκικο προξενείο… Έχουμε ταυτότητα οι ρομά, ευχαριστούμε τους άλλους αλλά δεν θα πάρουμε… Φαντάζομαι πως στη Θράκη υπάρχει η τούρκικη μειονότητα που θεωρεί πως στα Βαλκάνια υπάρχουν τουρκογενείς και επειδή η Σαμπιχά λέει ότι υπάρχουν και οι ρομά και οι πομάκοι και ίσως επειδή δηλώνει τη δική της ταυτότητα και δεν είναι κάτω από αυτή την ομπρέλα τής τουρκικής μειονότητας, δημιουργήθηκαν προβλήματα».



 Πηγή iapopsi





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών