Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Με Ναυμαχία στα Σφακιά, Αποφασισμενη η Κρήτη κατά των χημικών


…σαν και πρώτα
«τα βαριά της τα σίδερα σπά.»

Συνεχίζοντας την αδιάλλακτα δουλοπρεπή στάση της η κυβέρνηση των ανδρεικέλων στις επιδιώξεις και τους πειραματισμούς των διεθνών εμπόρων ψυχών και τις ορέξεις της να μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκρά θάλασσα και
τους κατοίκους των νησιών και ιδιαίτερα της Κρήτης σε πειραματόζωα οργουελιανής έμπνευσης, μετά και τις εμετικές δηλώσεις των οσφυοκαμπτών κυβερνώντων, αναγκάζει σύσσωμο το λαό της Κρήτης να ξεσηκωθεί σε μια δική του ναυμαχία προκειμένου να υπερασπιστεί μόνος του τον τόπο του.
Και όπως πάντα στην μακραίωνη ιστορία των Κρητικών επαναστάσεων που όλες ξεκινούσαν απο τα Σφακιά, πιστοί οι Κρήτες στην παράδοση τους, έδωσαν πάλι εκει το νέο τους ραντεβού.
Ας το έχουν αυτό υπ όψη τους οι κυβερνώντες, γιατι η επανάληψη γνωστών εμετικών δηλώσεων, ίσως οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα. 

Δίνοντας μια αφορμή και ένα έναυσμα σε γενικότερη αφύπνιση όλου του ελληνικού λαού πάνω στο δικαίωμα ζωής και αξιοπρέπειας που με δόλο και πραξικοπηματικά υφάρπαξαν οι ντόπιοι εκτελεστές συμβολαίων θανάτου των διεθνών οικονομικών δολοφόνων, στην απάνθρωπη επεκτατική τους πορεία.Μετά από επιστημονικές συναντήσεις ενημέρωσης και μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, καθώς και μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Αρκαδίου στις 23.03.2014 κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής στις 11.04.2014 κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρέστη στη Βουλή και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και τον Υφυπουργό Εξωτερικών στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για το εν λόγω κρίσιμο θέμα.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς η υποτακτική Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά.
Η ελληνική κυβέρνηση αρκείται στις διαβεβαιώσεις του ΟΗΕ πως όλα θα πάνε κατ' ευχήν, σε ένα σχέδιο που καλύπτεται από το σκοτεινό πέπλο μυστικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

 Κι η μόνη που αντιστέκεται σθεναρά είναι η Κρήτη.
400 συλλογικοί φορείς από κάθε άκρη του νησιού και χιλιάδες κόσμου που ανησυχεί για το μέλλον του περιβάλλοντός του, για τη θάλασσά του και για τον τρόπο που αφήνεται απροστάτευτη στα διεθνή εγκλήματα ρύπανσης η ίδια του η ζωή.

Ως εκ τούτου,
Με πρωτοβουλία της «Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων κατά της εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/4 Συνέλευση όπου αποφασίστηκε κλιμάκωση των δράσεων με Οργάνωση, Κινητοποίηση,  Συγκέντρωση και εν πλω Διαμαρτυρία που θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων 
την Κυριακή του Θωμά 27/04.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημαρχείο Χανίων 10 π.μ (με 2 πούλμαν και εισιτήριο 5 euro) και άφιξη στο παλιό λιμάνι Σφακίων στις 12.00 το μεσημέρι.


Θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπρόσωπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης, ενώ η επιστημονική κάλυψη του θέματος θα γίνει από τον Ε. Πισσία,  συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία και υπεύθυνο της Ελληνικής  Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Θα ακολουθήσει πορεία προς το Λιμάνι Σφακίων όπου οι συγκεντρωμένοι θα επιβιβαστούν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ « Δασκαλογιάννης» που μαζί  με φουσκωτά, αλιευτικά, και άλλα σκάφη καθώς και το γνωστό σκάφος
«Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ( που αποτελεί ένα από τα δυο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές), θα ανοιχτούν στα 3-5 μίλια.


Στη συγκέντρωση στην προβλήτα του λιμανιού της Χώρας Σφακίων θα συμμετέχουν πολίτες και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.
Οι βάρκες θα σχηματίσουν μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης ανάμεσα σε Σφακιά και Γαύδο.


Την εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπήσει  αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων.

Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση και πιστεύοντας βαθειά ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει να γίνει γνωστή ευρέως και να υποστηριχτεί έμπρακτα, ΖΗΤΑΜΕ την ενεργό συμμετοχή τόσο της κοινωνίας της Κρήτης όσο και όλων των φορέων καθώς και όσων διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό να το μεταφέρουν στη Χώρα Σφακίων και να συμμετάσχουν Δυναμικά στην εν πλώ Διαμαρτυρία.
Δηλώνουμε πως όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη Παγκρήτια εν πλώ Διαμαρτυρία στη Χώρα Σφακίων ότι

  • Μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από ολες τις χώρες του πλανήτη.
  • Λεμε ΟΧΙ  σε όλους του πολέμους

Συντονιστική Επιτροπή Χανίων Ενάντια στην Εξουδετέρωση Χημικών Όπλων στη Θάλασσα της Μεσογείου


Ανάλογη απόφαση πάρθηκε και από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Ηρακλείου, που αποφάσισε να κλιμακώσει τις δράσεις της.
Προγραμματίζει την κοινή παγκρήτια συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία από το παλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27.04.2014 και ώρα 12:00, και ζητά:

-Από όλη την κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης να είναι παρόντες με όλες τους τις δυνάμεις στην παραπάνω συγκέντρωση
-Από τους συμπολίτες μας που διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς, να το μεταφέρουν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και να συμμετάσχουν δυναμικά στην εν πλω διαμαρτυρία
-Από τους συλλόγους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, τους συλλόγους φουσκωτών σκαφών, τους ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους όλης της Κρήτης να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημα αυτό συμμετέχοντας στην εν πλω διαμαρτυρία.
-Από το λιμάνι των Σφακίων αλλά και από το λιμάνι της Γαύδου, αφού δοθούν σχετικές οδηγίες, θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση φουσκωτών, αλιευτικών, ιστιοπλοϊκών και λοιπών σκαφών, δημιουργώντας εν πλω μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από την Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά, γνωστοποιώντας για άλλη μια φορά σε όλους την απόφασή μας να παρέμβουμε στον τόπο του σχεδιαζόμενου ‘’πειράματος της Μεσογείου’’ και να προσπαθήσουμε με κάθε μη βίαιο τρόπο να το αποτρέψουμε. 

Με μισθωμένα πούλμαν η αναχώρηση από Χανιά για το συλλαλητήριο στα Σφακιά

ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου