Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Εξαφάνιση συνταξιούχων, αναπήρων και εφόδους στα σπίτια φέρνει η νέα επέλαση.


Πολλές φορές έχομε επισημάνει ότι εκτός από την διορισμένη κυβέρνηση των ανδρεικέλων από το γερμανοεβραικό τραπεζικό άξονα, βασιλικότεροι του βασιλέως στην εκτέλεση των συμβολαίων θανάτου κατά της χώρας και του λαού είναι οι αυλοκόλακες, οι παρατρεχάμενοι της δημόσιας διοίκησης και οι
διάφοροι διορισμένοι σύμβουλοι, φαινόμενο όχι τωρινό, αλλά ανέκαθεν εμφανιζόμενο στην ιστορία όπου υπήρξαν κατακτητές ή τύραννοι.
Είναι φαινόμενο που ανθεί ιδιαίτερα στο χώρο της δικής μας πατρίδας, στα χνάρια του Εφιάλτη, του Νενέκου, των προσκηνυμένων ραγιάδων και των κοτζαμπάσηδων της προεπαναστατικής Ελλάδας, αλλά και μετέπειτα.
Και σήμερα, έχομε από τη μια τους συμβούλους των υπουργών που στον υπερβάλοντα ζήλο να φανούν παραγωγικοί κάνουν προτάσεις που δεν θα τολμούσε ούτε ο ίδιος ο κουρδιστός να σκεφτεί,

από την άλλη έχομε εκτελεστές υπουργικών εντολών και αντισυνταγματικών νομοσχεδίων, στην επόμενη κλίμακα της δημόσιας διοίκησης, που σπεύδουν ως γνήσιοι ραγιάδες, να εκτελέσουν αβίαστα υπηρετώντας το μισθουλάκο και την καρέκλα, κάτω από την επίφαση ότι «εκτελούν εντολές και εφαρμόζουν νόμους».
Κάτι ανάλογο με τους στρατιώτες των ναζί, που «εκτελούσαν εντολές» όταν πυροβολούσαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και αυτοί ως στρατιώτες, είχαν το ελαφρυντικό ότι θα εκτελούνταν οι ίδιοι αν αρνούντο την εντολή.
Οι σημερινοί εκτελεστές συμβολαίων θανάτου, στη χειρότερη περίπτωση θα χάσουν την καρέκλα με μια υποβάθμιση στην ιερή «επερεσία».
Και το ζήτημα είναι, τι τελικά μετρά. Η αξιοπρέπεια και το «καθαρό κούτελο» μπροστά στον καθρέπτη της συνείδησης, ή η ιεραρχική ανέλιξη απο μια κατοχική κυβέρνηση ;
Και πάνω σ αυτή τη λογική, από αυτά τα ξεφτισμένα ανθρωπάρια, έχομε τα φαινόμενα των καιρών, όπως
- ανάπηρους με μηχανική υποστήριξη που τους κόβει ο άρχοντας της ΔΕΗ το ρεύμα επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, όπως έγινε στα Χανιά πρόσφατα με αποτέλεσμα το θάνατο της ασθενούς. Κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί μιας και οι «επερεσίες» είναι απρόσωπες και πολυδαίδαλες.

- πλήθος αναπήρων που χάνουν τις συντάξεις τους και μένουν ξεκρέμαστοι και χωρίς δυνατότητα να ζήσουν σαν εργαζόμενοι και λόγω της αναπηρίας και λόγω της λαίλαπας της ανεργίας.
Όμως οι προσκηνυμένοι στον κάθε βιβλιοπώλη «επιστήμονες» της ιατρικής, αλλά λούστροι της ανθρώπινης συνείδησης, «εκτελούν εντολές» και πετσοκόβουν χωρίς αιδώ, ακόμη και αναπήρους με ξύλινο πόδι, προκειμένου να πιάσουν τα ποσοστά που έχουν εντολές από το βιβλιοπώλη ή τον διάδοχο συνεταιράκι του στη Χρυσή Αυγή, να αφαιρέσουν από τον πίνακα συνταξιοδοτήσεων, προκειμένου να «σώσουν» την Ελλάδα. Έτσι ονομάζουν τη διάλυση του κράτους και την εξαθλίωση των πολιτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν στη βουλή.
Χτυπώντας μέσω των υποτελών υπαλλήλων τους μέχρι θανάτου, τις ευπαθείς και αδύνατες και ανίκανες να αντιδράσουν κοινωνικές ομάδες.

- Πρόσφατο παράδειγμα, που αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την κατάσταση κατοχής στην οποία έχει περιέλθει η χώρα αλλά και το ζήλο εκτέλεσης απεχθών σεναρίων κατά του κατακτημένου λαού, αποτελεί η είδηση που μας έρχεται από ένα άλλο όργανο της κατοχικής κυβέρνησης.

Μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με πλειοψηφία 14 προς 10 ψήφων, εφοριακοί θα μπορούν να μπαίνουν μέσα σε επιχειρήσεις, ακόμα και σπίτια, προκειμένου να  ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά αντικείμενα.
Οι ελεγκτές της εφορίας, θα μπορούν να κάνουν έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους με στόχο να κάνουν φορολογικούς ελέγχους αλλά και να ψάξουν για λεφτά με τα οποία θα αποπληρωθούν φόροι ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Μάλιστα, στην όλη διαδικασία δεν θα είναι απαραίτητη η παρουσία εισαγγελικού λειτουργού -στα πρότυπα της αμερικάνικης IRS.
Εισαγγελέας απ ότι αποφαίνονται οι νομοθέτες της κατοχής, απαιτείται μόνο σε περιπτώσεις εγκλημάτων του ποινικού κώδικα.

Εφόδους στα σπίτια έκαναν μόνο οι Γερμανοί στην κατοχή του 1940, προκειμένου να βρούν όχι χρήματα, αλλά όπλα και να στείλουν στο απόσπασμα όσους έκριναν ένοχους ή επικίνδυνους για την ασφάλεια του Γ’ Ραιχ. Καθώς και οι ταγματασφαλίτες και οι ρουφιάνοι μαύρων περιόδων της ιστορίας, όταν έστελναν τους ύποπτους για «την διασάλευσιν της δημοσίας τάξεως» στα ξερονήσια και στις φυλακές.
Τώρα επανέρχονται, ντυμένοι με το μανδύα του νόμου και της εφορίας.



Τα παραδείγματα δημόσιων εκτελεστών συμβολαίων θανάτου κατά παραγγελία των κουρδιστών της βουλής, είναι πολλά.
Δεν θα σταθούμε όμως σ αυτά, που θα τα αναλύσομε σε όλη τους την έκταση σε άλλο άρθρο, αλλά θα σταθούμε στο πιο πρόσφατο γεγονός που βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά τις προτάσεις του ΚΕΠΕ προς το υπουργείο οικονομικών, για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους συνταξιούχους.
Μελέτες επι μελετών, προτάσεις από «νούμερα» της αυτοκρατορικής αυλής, με κεντρικό άξονα την περικοπή δημοσίων εξόδων.
ΟΧΙ όμως από τα προκλητικά και σκανδαλώδη έξοδα της βουλής, των πολιτικών γραφείων των βουλευτών, των υπουργείων και όλης της κάστας των ανθρωποειδών που κυβερνούν την αποικία, αλλά
Από τις ίδιες αδύναμες και ανίκανες ομάδες να αντισταθούν, τους λογής συνταξιούχους, που ενώ είχαν κάνει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό επί χρόνια, αποζητώντας μια σύνταξη για να ζήσουν αξιοπρεπώς μετά τα χρόνια εργασίας που απαιτούσε το ανάλογο ταμείο, βρίσκονται την τελευταία στιγμή δεμένοι μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα της συμμορίας των οικονομικών δολοφόνων.
Σαν ανεπιθύμητοι στην κοινωνία των δραχμοφονιάδων γκρουπόσκυλων της νέας τάξης. Άχρηστοι και άρα ανεπιθύμητοι στη μηχανή παραγωγής χρήματος και κατασχέσεων ακινήτων και συνειδήσεων.
Έρχονται οι προτάσεις του ΚΕΠΕ να εξαφανίσουν ταχυδακτυλουργιά θάλεγε κανείς τους συνταξιούχους, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι τα γεράματα, αντέχεις δεν αντέχεις, υγιής ή ανάπηρος, θα δουλεύεις.
Αν και όταν καταφέρεις να βγείς στη σύνταξη, θα σου δίνομε ένα χαρτζηλίκι ζητιανιάς, μη μας πεθάνεις στο δρόμο και ανεβάσεις το κόστος των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου.
Χαρείτε όμως τις περίφημες προτάσεις του ΚΕΠΕ για τα ταμεία και τις συντάξεις, όπως τις βρήκαμε στο iapopsi
και στο newsit

 - Η μελέτη του ΚΕΠΕ τινάζει στον αέρα τα σχέδια συνταξιοδότησης χιλιάδων πολιτών
- Ειδική αναφορά στους άντρες ασφαλισμένους του Δημοσίου που βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 έτη
- Το ΚΕΠΕ προτείνει το άμεσο ψαλίδισμα όλων των αναπηρικών συντάξεων
- Εντυπωσιακό στοιχείο πως και πριν την κρίση πολλοί ήταν εκείνοι που χρωστούσαν στα ασφαλιστικά ταμεία

Το ΚΕΠΕ(Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου διορίζονται από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως διαβάζομε στην ιστοσελίδα του, όπου φιγουράρουν πρώτα πρώτα τα ονόματα των οικονομικών αυθεντιών, μελών του Δ.Σ.

Μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό, προκαλεί πανικό σε όσους πλησιάζουν κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς οι προτάσεις του τινάζουν στον αέρα τα σχέδια χιλιάδων πολιτών που ήταν ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση.

Συγκεκριμένα η μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει να μην υπάρχει σχεδόν κανείς συνταξιούχος 50 και 55 ετών και γενικότερα να καταργηθούν όλες οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 60 ετών.  
Υπάρχει μάλιστα ειδική αναφορά για τους ασφαλισμένους άντρες στο Δημόσιο που βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 έτη, ενώ υπογραμμίζονται και οι περιπτώσεις γυναικών που συνταξιοδοτούνται στα 50 έως και τα 55 έτη. 

Παράλληλα άλλες προτάσεις του ΚΕΠΕ αφορούν τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων και τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.
Αυτό, καθώς προβλέπεται ο τερματισμός των πρόωρων συντάξεων σε ηλικία μικρότερη των 62 ετών, με ενδεχόμενο κατάργησης ακόμα και της δυνατότητας κατοχύρωσης σύνταξης σε χαμηλότερη ηλικία μέσω της αναδρομικής αναγνώρισης πλασματικών ετών.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας και οχι στα 15 όπως ισχύει σήμερα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για να βγει κάποιος με την κατώτατη σύνταξη θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 6.000 ένσημα και όχι 4.500 που είναι σήμερα.

Μάλιστα, η μελέτη φτάνει στο σημείο να προτείνει να περικοπούν οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΕΠΕ οι μισές αφορούν άντρες έως και 53 ετών.

Η μελέτη αναφέρει επί λέξει ότι είναι αδιανότητο με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να αριθμούν περί τους 213.234. 
(Σημείωση ιστολογίοι. Οι εργοδότες δημιουργούν τις οφειλές, οι εργαζόμενοι τις πληρώνουν, ως εύκολα θύματα, αφού σκοπός τελικός δεν είναι τα ίδια τα χρέη, αλλά η όσο γίνεται μεγαλύτερη εξαθλίωση του πολίτη και σε αυτό συντείνουν όλα τα μέτρα και όλοι οι φόροι και οι περικοπές)
 

Από τις αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί από το υπουργείο Εργασίας στοχοποιούνται για άμεση κατάργηση, οι παρακάτω κατηγορίες:
1. Οι μητέρες που μπορούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα για σύνταξη από τα 50 (μειωμένη) στο ΙΚΑ εφόσον πρωτοασφαλίστηκαν πριν από το 1993 και όταν συμπλήρωσαν τις 5.500 ασφάλισης στο ΙΚΑ είχαν και ανήλικο παιδί. Μία ασφαλισμένη δηλαδή που είχε συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ μέχρι το 2010 και είχε ανήλικο παιδί τότε σήμερα μπορεί να βγει στη σύνταξη είτε στα 50 με μειωμένη είτε στα 55 με πλήρη, ανεξάρτητα από το αν έχει ανήλικο παιδί όταν γίνεται 50 ή 55 για να συνταξιοδοτηθεί.
2. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τα πιο χαμηλά όρια συνταξιοδότησης στο ασφαλιστικό σύστημα (πλήρης σύνταξη από τα 50 με ανήλικο τέκνο για τις μητέρες) και μάλιστα μπορούν να τα «κατοχυρώσουν» στα 25 χρόνια της υπηρεσίας
3. Οι ασφαλισμένοι που κατοχυρώνουν μειωμένη σύνταξη πριν από τα 62 με ευνοϊκές προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες στο Δημόσιο, που αν έχουν 25 χρόνια το 2011 ή το 2012 αποχωρούν με μειωμένη στα 56 και στα 58, ενώ για πλήρη πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 61 και 63 αντίστοιχα.
4. Οι απασχολούμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, για τους οποίους το ΚΕΠΕ αναφέρει ότι αποτελούν σχεδόν το 17% των νέων συντάξεων που απονέμει το ΙΚΑ
5. Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι δικαιούχοι αναπηρικής σύνταξης όπου και εκεί το ΚΕΠΕ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που επιτρέπουν την έξοδο χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς.
 


Παντού βλέπουν ενόχους ιθαγενείς που «μαζί τα έτρωγαν», παντού ψάχνουν αρνιά προς σφαγή στο θυσιαστήριο της εθνομηδενιστικής και λαοκτόνας νεοταξικής πολιτικής των διεθνών οικονομικών δολοφόνων, που υπηρετούν με περίσσια δουλικότητα οι ντόπιοι κουρδιστοί υπάλληλοι τους.





Βυζαντινός Αντίλαλος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών