Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο γερμανικός τύπος εναντίον Σόιμπλε και ΕΚΤ για την κατάσταση των Ελλήνων




Μετά τα λιβελογραφήματα και τις χυδαιότητες της γνωστής για το χαρακτήρα της φυλλάδας της BILD κατά της Ελλάδας αλλά και των πολιτών, που χαρακτήριζε τεμπέληδες και φοροφυγάδες, μετά τη χυδαία και βάρβαρη φωτοσύνθεση της Αφροδίτης με τη χαρακτηριστική χειρονομία και εν μέσω των συνεχών
ραπισμάτων του βούρδουλα των «εταίρων και συμμάχων» πάνω στις πληγιασμένες σάρκες των αποσβολομένων από την πληθώρα και τη βαρβαρότητα μέτρων Ελλήνων, που ένοιωσαν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους αισχρά προδομένοι από το σύνολο του πολιτικού κόσμου που αποδείκτηκε από διαφθαρμένος έως φρενοβλαβώς εξουσιομανής…
Έρχεται το προχθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού RTL, να μιλήσει με τα πιο σκληρά λόγια στη λαοκτόνα οικονομική πολιτική του Μερκελισμού και της τρόικας κατά των Ελλήνων πολιτών, που δικαίως μας κάνει να αναρωτιώμαστε όσο ακόμα ελέγχομε τα τελευταία ίχνη κριτικής ικανότητας που μας απέμειναν, πριν την πλήρη κατάρρευση του ανοσοποιητικού του νου, από τα συνεχιζόμενα φορομπηχτικά εξαθλιωτικά μέτρα εναντίον μας.
Είναι μια αληθινή αντίδραση κάποιας υγιούς  μερίδας του τύπου μέσα στην κόλαση της εκπορνευόμενης δημοσιογραφίας των μεγάλων ΜΜΕ, ή έχομε να κάνομε με το παιχνίδι του μαρτυρίου που ακούει στο όνομα «ζεστό-κρύο, κρύο-ζεστό», όπως τον καλό και τον κακό αστυνόμο των ανακριτικών γραφείων όπως τους γνωρίσαμε μέσα από τον κινηματογράφο;
Χωρίς να είμαστε σε θέση να το κρίνομε, παραμένομε στη σίγουρη δική μας εξαθλίωση στο όνομα των καλών μας «εταίρων» και των σχιζοφρενώς εξουσιομανών πολιτικών μας ολετήρων, παραθέτομε το άρθρο όπως το βρήκαμε.


Το μεγάλο ψέμα για την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι χειρότερα
Γράφει στον τίτλο του το RTL


Στο άρθρο που υπογράφει ο Oliver Scheel αναφέρει ότι
Για την Ελλάδα που θεωρείται μια ευρωπαϊκή ασθενής, στις γερμανικές εφημερίδες αρέσει να ζωγραφίζουν την εικόνα με τους τεμπέληδες Έλληνες, που μπορούν να σωθούν από το γερμανικό χρήματα των φορολογουμένων, ενώ οι ίδιοι δεν πληρώνουν φόρους, αλλά αγοράζουν ακίνητη περιουσία στο Βερολίνο. 
Φυσικά: Οι ελληνικές ελίτ συνέβαλαν με τη νοοτροπία τους για τη δημιουργία αυτής της εικόνας. 
Αλλά μια ματιά στα τελευταία οικονομικά στοιχεία και την κατάσταση του «κανονικού» Ελληνα, προκύπτει ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται από την λιτότητας της τρόικας είναι μια καταστροφή για τους πολίτες.
 
Η τρόικα -οι ελεγκτές της ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)- παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τα μέτρα λιτότητας. Και φέρει τη χώρα στο χείλος της αβύσσου. 

Η ανεργία παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη, το δημόσιο χρέος παραμένει σε επίπεδο ρεκόρ πάνω από € 300 δισεκατομμύρια - σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είναι η δεύτερη υψηλότερη στον κόσμο. 

Μόνο στην Ιαπωνία, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, όμως, η δύναμη της οικονομίας της είναι εντελώς διαφορετική. Και αν η οικονομία όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, αυξήθηκε κατά 0,38 τοις εκατό, η οποία έχει δύο κυρίως λόγους. 
Πρώτον, ο τουρισμός ανθεί, επειδή η Ελλάδα έχοντας μια ασυναγώνιστη χαμηλή τιμή προσελκύει παραθεριστές και το δεύτερο, η οικονομία είναι στο υπόγειο, έτσι ώστε η αύξηση είναι αμελητέα σε απόλυτους όρους. 
Η αλήθεια είναι: Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώνεται συνεχώς από το 2008. 
Με αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα ήταν το 2012 σε διεθνή σύγκριση κάπου μεταξύ του Σουδάν και του Μάλι. 

Η υγεία είναι ένα αγαθό υψηλότερο από την οικονομική ανάπτυξη
Στην Ελλάδα, μαγειρεύεται ο θυμός για τις πολιτικές λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ. 
Το ΔΝΤ είναι μόνο μοχλός εκπληρώσεως των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των τελευταίων 30 ετών. Με την τακτική του προς τις δεσμευμένες χώρες, οδηγούσε και θα οδηγεί πάντα αναπόφευκτα σε περικοπές κοινωνικών προγραμμάτων, την αύξηση της ανεργίας.

Οδηγώντας στην επέκταση της προσωρινής απασχόλησης και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 
Επιπλέον, οι κρατικές επιχειρήσεις που θα ιδιωτικοποιηθούν και οι φόροι τους και οι δασμοί θα μειωθούν. 
Όλα αυτά την οδηγούν στα χέρια των παικτών της παγκόσμιας οικονομίας.
 Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, το ΔΝΤ έχει «αποτύχει παταγωδώς» στη βοήθεια για την ανασυγκρότηση. 
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU) που τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες απάνθρωπα, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία δικαιολογία «για να μην πάρει δυσάρεστες αποφάσεις όποιος πρέπει να πάρει».


Ένα πράγμα είναι σαφές: Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν έχουν πια την οικονομική δυνατότητα να επισκευτούν το γιατρό.
Κατά τα άλλα, το κόμμα του κ. Σόιμπλε, εξακολουθεί να αποκαλείται «χριστιανικό».
Μόνο χάρη στην ανιδιοτέλεια χιλιάδων γιατρών που κάνουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο με ελάχιστη ή καμία πληρωμή, πολλοί Έλληνες εξακολουθούν να περιθάλπτονται. 

Η άνθρωποι της τρόικα εμφανίστηκαν κατά την τελευταία επίσκεψη τους στην Ελλάδα «ικανοποιημένοι». 
Ικανοποιημένοι με τι; 
Έτσι, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και πάλι οι θάνατοι από ελονοσία; 
Ή ικανοποιημένοι με τον τριπλασιασμό του ποσοστού των αυτοκτονιών, που για χρόνια ήταν η χαμηλότερη στην Ευρώπη; 
Μήπως είναι ικανοποιημένοι με το ποσοστό ανεργίας του 27 τοις εκατό; 
Ή, με ποσοστό ανεργίας των νέων από 70,6 τοις εκατό στην ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας; 
Εάν η Τρόικα κρίνει ότι πάνω από 300.000 Έλληνες έχουν ξεχάσει το αυτοκίνητό τους; 
Ότι γονείς έχουν δώσει τα παιδιά τους στα Παιδικά Χωριά SOS, επειδή δεν μπορούν πλέον να τα θρέψουν; 
Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. 
Η τρόικα είναι απλώς ένα εργαλείο για την πλήρη απελευθέρωση της οικονομίας. 
Όσο για τα συναισθήματα, για αυτούς τους ανθρώπους, αυτά δεν έχουν θέση.
 Για περισσότερη οικονομική βοήθεια, η Ελλάδα θα απλοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό. Στο σωματείο των δημοσίων υπαλλήλων φοβούνται ακόμη 38.000 απολύσεις. 
Εκτός από τις χιλιάδες που έχουν πεταχτεί στο δρόμο. 
Αν δεν αλλάξει κάτι στα άκαμπτα μέτρα λιτότητας, τότε η χώρα θα εξασθενήσει μέχρι θανάτου. 
Η εγχώρια κατανάλωση έχει ήδη διακοπεί εντελώς. 
Λόγω της υψηλής ανεργίας μειώνονται επίσης τα φορολογικά έσοδα. Μόνο μια αποδυνάμωση των μέτρων λιτότητας μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα πραγματικά. 
Οι τράπεζες έχουν διασωθεί με το πακέτο λιτότητας. 
Τώρα θα πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους. 
Ακριβώς όπως η Γερμανία ήταν σε κρίση επιβάλλονται 2008-2010 ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας, η Ελλάδα χρειάζεται τώρα ένα πρόγραμμα επενδύσεων για τη διατήρηση της δημόσιας υποδομής, και για να εκσυγχρονιστεί. 
Merkelsche Το "business as usual" δεν λειτουργεί

Σε αντίθετη περίπτωση, ο απόηχος στις επόμενες εκλογές θα είναι δυσάρεστος. 
Στις τελευταίες εκλογές, το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή σκόραρε επτά τοις εκατό των ψήφων, με τους τρεις εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Αυτό είναι επίσης μια άλλη όψη της λιτότητας.


Πηγή
 Die große Griechenland-Lüge: Griechen geht es schlechter - RTL.de bei www.rtl.de





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών