Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, στη δουλοπαροικία ενός κατώτερου Θεού


Όταν η ξετσιπωσιά, η διαφθορά και η αλαζονεία της εξουσίας γίνονται θεσμός, η πρόκληση της απαξίωσης προς τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού πρέπει να μετατρέπεται σε θύελλα κάθαρσης, ανοίγοντας το δρόμο για τις Ερυνίες και την Αδράστεια Νέμεση.
-Σε μια εποχή κατοχική, με την ανεργία και την ανέχεια μόνιμες σκυθρωπές συντρόφους των πολιτών,
-με τους μισθούς και τις συντάξεις να μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα για τους εναπομείναντες «τυχερούς εργαζόμενους», 
-με μια νεολαία να ψάχνει στα σκουπίδια της αναλγησίας το μέλλον της,
-με μια δημόσια υγεία και ένα κράτος πρόνοιας  ανάμεσα στον τάφο της ανυπαρξίας και τα πορτοφόλια των εμπόρων ψυχών,
-με τους αυτόχειρες που αποφάσισαν να σωθούν μόνοι τους να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο,
-με τις απαστράπτουσες γαλέρες των διεθνών και ντόπιων δουλεμπόρων να δένουν η μία μετά την άλλη στα λιμάνια των ψυχών μας,
-με την προδοσία να γίνεται αρετή και την πατριωτική αρετή φασιστικό κατάλοιπο,
-με…-με…-με…
και με την πείνα να πλανάται μαύρη χήρα πάνω από τον πάλαι ποτέ καταγάλανο ελληνικό ουρανό, απλώνοντας απειλητικά τα κουρέλια της γεμάτα με τη μπόχα της πτωμαΐνης πάνω από τα κεφάλια των παιδιών ενός κατώτερου Θεού,

Τότε προέχει η διασφάλιση των δικαιωμάτων των «δικών μας παιδιών», τέκνα του δικού μας Θεού(αν έχουν), λες και στα άλλα, του κατώτερου Θεού, άφησαν δικαιώματα και σκέπη πάνω απ τον ουρανό τους.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλαζονικής αναλγησίας της πολιτικής ομερτάς που καταπατεί τα βουλευτικά έδρανα πουλώντας εξουσία τυράννων με δημοκρατική δήθεν επίφαση κάτω από τις μαύρες κρατικές κουκούλες, είναι και η είδηση που πήραμε σήμερα από τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και σας την παρουσιάζομε, προκειμένου να διακρίνετε εσείς, ποιανού Θεού παιδιά είστε, αλλά και κατά πόσο όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Για τα άλλα παιδιά του ανώτερου Θεού, δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε(Δημοσιογράφους, δικαστικούς, πολιτικούς, κλπ)
Ας πάμε λοιπόν στο δημοσίευμα…
  
Από 81.900 και πάνω το εφάπαξ με το οποίο θα φεύγουν οι υπάλληλοι της Βουλής, τη στιγμή που το πλαφόν που ισχύει στο Δημόσιο ανέρχεται σε 40.000 ευρώ.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου , μετά το "ψαλίδι" που αποφασίστηκε οι υπάλληλοι της Βουλής θα παίρνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους 1,8 μισθούς ανα έτος υπηρεσίας έναντι 2,5 μισθών ανα έτος υπηρεσίας που παίρνουν μέχρι τώρα.
Δηλαδή, μετά τη μείωση του εφάπαξ ένας υπάλληλος που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία, θα πάρει 63 μισθούς ως εφάπαξ από 87,5 μισθούς που έπαιρνε πριν από τη μείωση.
Αν λάβει κανείς υπόψη ίσως τη χαμηλότερη μηνιαία αμοιβή (για παράδειγμα 1.300 ευρώ), οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ από 113.500 ευρώ που θα "έβγαζαν" ως εφάπαξ οι 87,5 μισθοί.
Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ τη στιγμή που για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ.




Βυζαντινός Αντίλαλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών