Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Βλαντιμίρ Πούτιν από την KGB στην εξουσία κι από τα καλογυμνασμένα μωρά στα Νόμπελ

Ο Ρώσος πρόεδρος ούτε χθεσινός είναι, ούτε εμφάνισε ποτέ δείγματα αστάθειας στις θέσεις που τον διακρίνουν και την προάσπισή τους, έναντι των υπολοίπων υπέρ-δυνάμεων του πλανήτη. Το απέδειξε πρόσφατα, άλλωστε, στη Συρία, όπου οι δικές του πρωτοβουλίες υπέρ της Ειρήνης ήταν αυτές που τελικά προσέφεραν την επίλυση, την ώρα που οι Αμερικανοί ζέσταιναν τις μηχανές των αεροσκαφών τους.

Ηταν οι θέσεις του Πούτιν που έστειλαν ένα ακόμη μήνυμα αποφασιστικότητας προς τον Ομπάμα και τη Μέρκελ που σε κάθε ευκαιρία επιχειρούν να «καπελώσουν» τη Ρωσία, θεωρώντας ότι μπορούν να επιβάλουν τα δικά τους θέλω στον πανίσχυρο Ρώσο πρόεδρο. Για μια ακόμη φορά, όμως και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα τα τελευταία 24ωρα, Αμερικανοί και Γερμανοί λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο»…

Πήρε de facto την Κριμαία, παίζει με τα νεύρα των ΗΠΑ και της ΕΕ και κάνει επίδειξη δύναμης με κάθε ευκαιρία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι δικαίως το πρόσωπο της εβδομάδας

Τον είχαμε συνηθίσει να μας "τρελαίνει" με τις ακραίες εμφανίσεις του, άλλοτε γυμνό καβάλα σε άλογα, άλλοτε με πέτσινα πάνω σε μηχανές κι άλλοτε με στρατιωτική περιβολή, να επιδεικνύει την πολεμοχαρή του φύση.
Τον απολαύσαμε με γουρλωμένα μάτια στη θέα γυμνής διαδηλώτριας, τον παρακολουθήσαμε να συνδέεται συναισθηματικά με "καλογυμνασμένα μωρά" (δεν το λέμε εμείς, τα ρωσικά ΜΜΕ το λένε), με πιο πρόσφατη τη φημολογούμενη σχέση του με τη Χρυσή Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Αλίνα Καμπάεβα.
Ο ενδιαφέρων - εκκεντρικός - μυστηριώδης - γόης Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστεί λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία, παίζοντας με τα νεύρα της διεθνούς κοινής γνώμης, σαν σε μία παρτίδα "σκάκι", όπου μόνος αυτός κινεί τα πιόνια.
Το 2013, ανακηρύχθηκε πρόσωπο της Χρονιάς από τη βρετανική εφημερίδα "The Times", για την επιτυχία του να επαναφέρει δυναμικά τη Ρωσία στο παγκόσμιο προσκήνιο. Εμείς, τον ανακηρύσσουμε "πρόσωπο της εβδομάδας".


Το "πραξικόπημα" και η "προβοκάτσια" για τα γεγονότα στο Κίεβο
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, για την παραμονή της χώρας στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, που οδήγησαν σε εν είδει εμφύλιο πόλεμο, με δεκάδες νεκρούς και στην άτακτη φυγή του Γιανουκόβιτς, ξεθώριασαν μόλις ξύπνησε η "ρωσική αρκούδα".
Ξαφνικά, ξεχάσαμε (έστω και για λίγο) τους νεκρούς στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου και η προσοχή όλων στράφηκε, στο τι θα κάνει ο Πούτιν. Είναι πολλά και αντιστρόφως ανάλογα τα συμφέροντα στην περιοχή για Ευρώπη και Ρωσία. Και κανείς δεν θέλει να τα βάλει με δεύτερη. Εξ ου και η φειδωλή δηλώσεων και κινήσεων αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.
Ο Πούτιν έκανε λόγο για "πραξικοπηματική στρατιωτική κατάληψη της εξουσίας" στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας τον "νόμιμο Ουκρανό πρόεδρο" Γιανουκόβιτς, λέγοντας ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή για χρήση βίας ή για να ανοίξουν πυρ οι Αρχές προς τους διαδηλωτές.
Μη αναγνωρίζοντας τον νέο πρωθυπουργό, χαρακτήρισε την αποστολή στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος "νόμιμη", θεωρώντας πως η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα επέμβασης, εάν και εφόσον επικρατεί "ανομία στην ανατολική Ουκρανία".
Την ίδια στιγμή πάντως ξεκαθάρισε, πως η Ρωσία "θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να προστατεύσει τους Ρώσους στην Κριμαία", αλλά, "δεν θα πάει σε πόλεμο". "Ποιους θα πυροβολήσουν οι Ρώσοι στρατιώτες; Τον ίδιο το ρωσικό λαό;", ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύρραξης στην Κριμαία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Ξέρει από διπλωματία "κι αυτό βγαίνει προς τα έξω"
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορεί τα δυτικά κράτη, ότι υποστήριξαν το "πραξικόπημα" και τα δυτικά κράτη τον Πούτιν, ότι κατέλαβε την Κριμαία μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς.
"Συχνά μας κατηγορούν ότι είμαστε παράτυποι σε αυτό που κάνουμε κι εγώ τους απαντώ: Εσείς πάντα κάνετε μόνο νόμιμα πράγματα; Λάβαμε ένα αίτημα από ένα νόμιμο πρόεδρο και είναι απόλυτα εναρμονισμένο προς το διεθνές δίκαιο ακόμη και να επέμβουμε στρατιωτικά", είπε στη συνέντευξη Τύπου.
Την ίδια στιγμή κι ενώ οι κατηγορίες εκτοξεύονται από τις δύο πλευρές, προς το παρόν, με το γάντι, ο Ρώσος πρόεδρος συνεχίζει την προετοιμασία της G8, λέγοντας πως περιμένει τους εταίρους του.
"Αν αυτοί δεν θέλουν να έρθουν, δικό τους θέμα", είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις χωρών, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, που αρνήθηκαν να μετάσχουν στη Σύνοδο του Σότσι.


"Vlad Goes Mad" and... to Nobel
"Ο σκληρός λόγος του λέει πολλά για τον ίδιο και την κρίση", έγραψε η ιστοσελίδα Huffington Post, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου, ενώ ο τίτλος της "Ο Βλαντιμίρ τρελάθηκε" συνόδευε το σχόλιο, ότι "μίλησε με στομφώδες ύφος, όμοιο με ενός πράκτορα της KGB".
Την ίδια στιγμή, εντελώς σουρεαλιστικά, ανακοινώνεται, πως μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2014 είναι και ο Πούτιν.
Ωστόσο, η σύγκρουση στην Ουκρανία ενδέχεται να βαρύνει στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής και να θιγεί στην επόμενη ανακοίνωσή της.
Φέτος, η επιτροπή συμφώνησε σε έναν πολύ πιο μικρό κατάλογο υποψηφίων, μεταξύ 25 και 40 ονομάτων. Στα τέλη του Απριλίου, αναμένεται να έχει καταλήξει σε 12 υποψηφιότητες. Ως τότε ίδομεν...
  

Από την KGB στην ηγεσία της χώρας και την ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας
Ο Ρώσος Πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της χώρας στη διάρκεια της 8ετούς προεδρικής θητείας του, οδήγησε σε ανάκαμψη τη ρωσική οικονομία, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, με αιχμή την ενεργειακή πολιτική και το μεγάλο πλούτο σε φυσικά κοιτάσματα, πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Ρωσία είναι πλέον μέλος της ομάδας των οχτώ πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου (G8), λόγω της μεγάλης αύξησης του Α.Ε.Π. της, που πλησίασε το αντίστοιχο της Ε.Σ.Σ.Δ. της δεκαετίας του '80.
Ταυτόχρονα όμως, περιόρισε τις πολιτικές ελευθερίες στη χώρα, κατέστειλε τα ελεύθερα ΜΜΕ και επανέφερε σοβιετικά σύμβολα (όπως τον σοβιετικό ύμνο).
Γεννημένος το 1952, τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ και λίγο αργότερα, απέκτησε διδακτορικό στα οικονομικά.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην KGB, παρακολουθώντας τις δραστηριότητες των φοιτητών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης. Αργότερα, εργάστηκε για την KGB στην πρώην Ανατολική Γερμανία, το διάστημα 1985 -1990.
  

Το 1991 γύρισε στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, όπου δούλεψε με τον δημοκρατικό παράγοντα της "Νέας Ρωσίας", Ανατόλι Σομπτσάκ, δήμαρχο της πόλης, ως σύμβουλό του.
Η μητέρα του, Μαρία Ιβάνοβνα Πούτινα, ήταν εργάτρια εργοστασίου και ο πατέρας του, Βλαδίμηρος Σπυριδόνοβιτς Πούτιν, είχε καταταγεί στο Σοβιετικό Ναυτικό, όπου υπηρέτησε στον στόλο των υποβρυχίων στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συμμετείχε σε μία ομάδα δολιοφθορέων της NKVD. Ο παππούς του, Σπυρίδων Πούτιν, ήταν προσωπικός μάγειρας του Βλαντιμίρ Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν.
Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Μάρτιο του 1997 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ενώ το 1998 ορίστηκε Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, διάδοχος της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας.
Έναν χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1999, ορίστηκε Πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν και τον Ιανουάριο του 2000, μετά από το ξαφνικό διάγγελμα παραίτησης του Γιέλτσιν, ορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος.
Το 2000 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη Πρόεδρος. Επίσης, στις 14 Μαρτίου 2004 επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία.
Την 1η Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός.
Στις εκλογές αυτές, στις 2 Δεκεμβρίου του 2007, που διεξήχθησαν υπό καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία, ο Πούτιν θριάμβευσε με ποσοστό άνω του 62% των ψήφων. Στις προεδρικές εκλογές του 2012 κέρδισε ποσοστό άνω του 60% και ορκίστηκε ξανά στο ύπατο αξίωμα της χώρας.
  

Οι ύποπτες σχέσεις με τους "Λυκανθρώπους"
Οι "Λυκάνθρωποι" ιδρύθηκαν την δεκαετία του 80' κατά την διάρκεια της Περεστρόικα με αντι-σοβιετικά φρονήματα, ζώντας για την ροκ μουσική και τις μηχανές. Ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται πως απορρίπτουν όλους τους νόμους, γραπτούς και άγραφους, και όλα τα πολιτικά ή θρησκευτικά κινήματα.
Το γεγονός λοιπόν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κρατά μια μακροχρόνια φιλία με τον ηγέτη της ομάδας, Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, γνωστό και ως "Χειρουργό", είναι αρκετά περίεργο.
Ο πρόεδρος Πούτιν συνάντησε για πρώτη φορά την ομάδα των μηχανόβιων το 2009 δίνοντας τροφή στους επικριτές του.
Ο Πούτιν είχε κάποτε αργήσει 4 ώρες σε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, γιατί έκανε τουρ στην Κριμαία με τον Ζαλντοστάνοβ, ενώ πέρσι τίμησε τον "Χειρουργό" με το μετάλλιο της τιμής για τον ενεργό ρόλο του στην πατριωτική διαπαιδαγώγηση των νέων.
Σε αντάλλαγμα, ο Ζαλντοστάνοβ έχει επαινέσει τον Ρώσο Πρόεδρο για τις προσπάθειές του να "αποκαταστήσει το μεγαλείο της Ρωσίας".
Αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν έχει ηγηθεί μηχανοκίνητης πορείας των "λυκανθρώπων" στην πόλη Novorossiysk για μια επίδειξη μοτοσυκλετών, φορώντας τα "πέτσινα".
  

Οι "Λυκάνθρωποι" έχουν όλο και πιο ενεργό ρόλο με πορείες και δράσεις στην ανατολική Ευρώπη. Μετά τις διαμαρτυρίες των "Pussy Riot" σε καθεδρικό της Μόσχας, προσφέρθηκαν να φυλάνε τους ορθόδοξους ναούς από κάθε ενέργεια "Χουλιγκανισμού". Η πολιτική ταυτότητα της ομάδας έχει οδηγήσει και σε συγκρούσεις με άλλα γκρουπ μηχανόβιων, με ανταλλαγές πυροβολισμών και νεκρούς.
  

Τα "καλογυμνασμένα μωρά" του Ρώσου προέδρου

Αδυναμία στις όμορφες γυναίκες και δη στις καλογυμνασμένες αθλήτριες φαίνεται πως έχει ο Ρώσος πρόεδρος. "Putinskie Krasotki", δηλαδή "Τα μωρά του Πούτιν" τις ονομάζει ο ρωσικός Τύπος.
Το 2008 τα κορίτσια του Πούτιν που είχαν γίνει ευρέως γνωστά ήταν οι αθλήτριες Σβετλάνα Χόρκινα (πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής με επτά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες), Σβετλάνα Ζούροβα (πρώην αθλήτρια στο ολυμπιακό πατινάζ), Ναταλία Κάρποβιτς (πρώην πρωταθλήτρια πυγμαχίας) και Σβετλάνα Ζαχάροβα (βασική χορεύτρια του μπαλέτου Μπολσόι).
Μάλιστα, φήμες λένε ότι ο Πούτιν σχετίστηκε ερωτικά και με την προσωπική του φωτογράφο Γιάννα Λαπίκοβα.
  

Ωστόσο, η 30χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα, φέρεται πως είναι η πέτρα του σκανδάλου στο γάμο του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Λουντμίλα, ο οποίος και τερματίστηκε τον Ιούνιο του 2013.
Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2000 όταν η 17χρονη τότε Καμπάεβα επέστρεψε από το Σίδνεϊ με το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο.
Η πρώτη τους φωτογραφία τραβήχτηκε στις 10 Μαρτίου 2004 λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν υποδέχτηκε την Ολυμπιακή ομάδα στην προεδρική κατοικία Νόβο-ογκάρεβο έξω από τη Μόσχα.
Οι φήμες για την εξωσυζυγική σχέση του με την Καμπάεβα άρχισαν όμως να οργιάζουν από το 2008. Πέρα από κάποια "τυπικά" ενσταντανέ κανείς δεν κατάφερε να απαθανατίσει κάτι πιο... προσωπικό πάντως.

Μέχρι που η ρωσική εφημερίδα "Moskovsky Korrespondent", επικαλούμενη ανώνυμο μάρτυρα, υποστήριξε ότι Πούτιν και Καμπάεβα έχουν ερωτικό δεσμό και ότι μάλιστα έχουν αρραβωνιαστεί κρυφά.
Πολύ λίγο αργότερα, η εφημερίδα αναγκάστηκε να κλείσει, προβάλλοντας σαν δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να εξασφαλίσει διαφήμιση.
Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα, πως τα δύο παιδιά της 30χρονης σήμερα πολιτικού καθώς είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής πολιτικής νεολαίας στο Κοινοβούλιο και πρώην αθλήτριας είναι δικά του.
Με λίγα λόγια... η ζωή του Βλαδίμηρου Πούτιν είναι πλούσια από παιχνίδια εξουσίας, εντάσεις, ίντριγκες και πάθη. Και το μόνο σίγουρο είναι, ότι μία προσωπικότητα σαν αυτόν, θα συνεχίσει να μας απασχολεί και στο μέλλον.
  

Σχόλιο.
Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις…
Χαρακτηριστική είναι η διαφορά στην έκφραση του προσώπου του Πούτιν, με αυτήν της στιφιάρας Κάγκελας, στην θέα των γυμνών διαδηλωτριών.





Πηγή news247


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών