Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κυβέρνηση Βενεζουέλας. Σας καταδικάζουμε ως δολοφόνο του λαού, κύριε Κέρρι


Η Βενεζουέλα αντιστέκεται στην “Ουκρανοποίησή” της

Τα σχέδια της Υπερεθνικής Ελίτ για την πλήρη ένταξη και του αντιστεκόμενου καθεστώτος της Βενεζουέλας στις ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης επιταχύνοντα. Η αντιπολίτευση που υποστηρίζεται πολιτικά , αλλά και  οικονομικά, από τις Η.Π.Α επιδιώκει να
δημιουργήσει ένα πραξικόπημα “από τα κάτω”, αντίστοιχο με αυτό που παρακολουθήσαμε στην Ουκρανία
Με τη “δουλειά” στην Ουκρανία να μην έχει τελειώσει ακόμα πλήρως, η Βενεζουέλα βρίσκεται τώρα στο μάτι του κυκλώνα. Το μπολιβαριανό καθεστώς μετά το θάνατο του ηγέτη του, Ούγκο Τσάβες, αντιμετωπίζει μία ακόμα ύπουλη επίθεση εκ των έσω(μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος το 2002) έχοντας όμως τα κότσια να αντιπαρατεθεί ευθέως με τις ΗΠΑ σε αντίθεση με την κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς.
 Η έμπρακτη λαϊκή υποστήριξη που θα δείξει ο λαός της Βενεζουέλας στο καθεστώς θα κρίνει, πιθανότατα, την έκβαση της μάχης αυτής που αναμένεται να οξυνθεί στο άμεσο μέλλον.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας επέπληξε τον Τζον Κέρρι, υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, επειδή ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.
Μιλώντας στην τελετή τιμής του συγχωρεμένου Προέδρου Ούγκο Τσάβες στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, στο Καράκας, την Παρασκευή, ο Elias Jaua είπε,
«Σας καταγγέλουμε ως δολοφόνο πολιτών της Βενεζουέλας, κύριε Κέρρι. Δεν πρόκειται να χαμηλώσουμε τους τόνους μας μπροστά σε καμία αυτοκρατορία, μέχρι να διατάξετε τους λακέδες σας στη Βενεζουέλα να σταματήσουν τη βία ενάντια των πολιτών».
«…Ενθαρρύνετε τις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα και εμείς θα το καταγγείλουμε σε κάθε μέρος του κόσμου.»
Εσείς ο οποίος είστε τόσο αγανακτισμένος που εμείς μιλάμε άφοβα, όπως μου είπατε στη Γουατεμάλα, «Αυτό που χρειάζεστε είναι να χαμηλώσετε τους τόνους σας». 
Δεν θα χαμηλώσουμε τους τόνους μας» πρόσθεσε ο υπουργός εξωτερικών.
Η Βενεζουέλα έχει συγκλονιστεί από ένα κύμα διαδηλώσεων από τις αρχές Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές από τότε.
Κατά τη διάρκεια μιας διαφορετικής εκδήλωσης την Παρασκευή, ο Υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Miguel Rodriguez Torres είπε,
 «Η Βενεζουέλα υποβάλλεται σε μία εξεγερσιακή αναταραχή που επί του παρόντος βρίσκεται σε υπονομευτική φάση». Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν την  αντιπολίτευση για να ξεκινήσει ένα πραξικόπημα στη χώρα.
Την Πέμπτη, η Γερουσία των ΗΠΑ εισήγαγε ένα δικομματικό νομοσχέδιο που υποχρεώνει  την Ουάσινγκτον να στοχεύει αξιωματούχους της Βενεζουέλας, που λέγεται ότι έχουν εμπλακεί με τη βία στη χώρα.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμα μία επιπλέον 
χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων δολαρίων προς βοήθεια της αντιπολίτευσης.
Εντωμεταξύ, 10 μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων επιδιώκουν να επιβάλλουν απαγορεύσεις θεωρήσεων βίζας, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και οικονομικές κυρώσεις σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών