Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ιερό πόλεμο κύρηξε ο Άνθιμος στη Ρεπούση(Βίντεο)Άνθιμος σε Ρεπούση: «Στο τέλος θα μας πείτε να ρίξουμε την Ακρόπολη για να βλέπουμε το Φάληρο»

Να εξομολογήσει την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προσφέρθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με αφορμή τη τοποθέτησή της για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών.
Αναλυτικά, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Άνθιμος ανέφερε: «Λέει το Σύνταγμα, ο σκοπός της παιδείας είναι να ανατραφούν τα παιδιά με την παράδοση την πνευματική και τον ελληνικό πολιτισμό».

«Έτσι που το πάτε θα μας πείτε στο τέλος πρέπει να ρίξουμε και την Ακρόπολη για να βλέπουμε καλύτερα το Φάληρο», είπε, ενώ παρατήρησε πως «μια κυρία αναστατώνει όλο τον ελληνισμό για να τα γκρεμίσουμε όλα».

Επειδή τα παιδιά που είναι στην εκκλησία είναι βαφτισμένα στην ορθοδοξία και κατηχημένα από την οικογένειά τους, δεν μπορεί και η εκκλησία να μην πει τη γνώμη της για τέτοια ζητήματα, πρόσθεσε.

Αύριο πρωί αν θέλει η κ. Ρεπούση ας έρθει για εξομολόγηση, είπε ο κ. Άνθιμος

Απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ αν η εκκλησία είναι αντίθετη στη διδασκαλία της βιολογίας στα σχολεία, ο κ. Άνθιμος είπε: «Όχι, αλλά έχετε ιδεολογική σκοπιμότητα δική σας. Να τη χαρείτε, αλλά δε μπορούμε να τη δεχτούμε».

Νωρίτερα η κ. Ρεπούση, αναφερόμενη στην τοποθέτησή της στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, είχε αναφέρει: «Είπα ότι τα θρησκευτικά θα πρέπει να διδάσκονται με έναν τρόπο που είναι περισσότερο ιστορία και σημασία των θρησκειών κι όχι με τη μορφή της κατήχησης και του προσηλυτιμού, ή της θρησκευτικής προπαγάνδας».

Έγκλημα χαρακτήρισε τα όσα είπε η κ.Ρεπούση για τα αρχαία Ελληνικά, τονίζοντας ότι "δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας".
Και πρόσθεσε ο σεβασμιότατος: "Υπό ποιες προϋποθέσεις ειδικότητας και αρμοδιότητας επεμβαίνει σε θέματα που έχουν σχέση με την πίστη μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας;"

Πηγή  topontiki
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου