Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η δημοσιογραφία των κανιβάλων(Βίντεο)
















Όταν για μια στάλα ενημέρωσης ο δύσμοιρος τηλεθεατής καταδέχεται να πάρει στα χέρια του το ξεχασμένο τηλεκοντρόλ και αναγκάζεται να τρέχει στην ανεύρεση ψυχοφάρμακου μπροστά στην απείρου κάλλους ενημέρωση που
δέχεται, τότε παίρνει την οριστική απόφαση του ΠΟΤΕ ΠΙΑ. Και αποσυνδέει την βλαβερή tv από το ρεύμα, οριστικά και αμετάκλητα.
Και δεν είναι μόνο οι κατευθυνόμενες ερωτήσεις. Την είδηση πρέπει να τη δώσει ο «δημοσιογράφος» και ο καλεσμένος να κρατήσει τη θέση της γλάστρας, χαμογελώντας και επιβεβαιώνοντας τα κακαρίσματα του παπαγάλου, ο οποίος με το ακουστικό στο αυτί, στο μιναρέ του αφεντικού των media μετατρέπει εαυτόν σε μέγα αυτοκράτορα και βασιλέα.
Η είδηση ποια ήταν τελικά ?
Εδώ σε κάλεσα όχι για να ενημερώσεις τον τηλεκανίβαλο μου, αλλά για να τον ενημερώσω εγώ, δείχνοντας σε ως αυτουργό του εγκλήματος.
Αυτή την ίδια στάση άραγε κρατάει η δημοσιογράφος όταν απέναντι της έχει εκπρόσωπο της συγκυβέρνησης προκειμένου να απολογηθεί για τα δέκα εκατομμύρια ψέματα που λένε καθημερινά ?
Και εννοείται, ότι δεν θα δώσομε εμείς τον ορισμό της δημοσιογραφίας, ως οι τελευταίοι αρμόδιοι να το κάνομε, ούτε θα χαρακτηρίσομε τη θέση και το ρόλο του καλεσμένου, αφού όλα τα υπάρχοντα κόμματα έπαψαν προ πολλού να μας εκφράζουν.
Το μόνο που μας ενδιαφέρει και πρέπει να αναδείξομε με κάθε τρόπο, είναι η ολοκληρωτική κατάλυση της δημοκρατίας, της ενημέρωσης και της αξιοπρέπειας των πολιτών και της χώρας, ακόμη και μέσα από τον οχετό των ΑΕ που μας κατευθύνουν και που πρέπει να καταλάβομε, ότι πρέπει να αποτελέσουν οριστικό παρελθόν για την ενημέρωση ή και τη διασκέδαση μας ακόμα. Είναι απλά, «επικίνδυνα δια την δημόσιαν υγεία».
Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση πέθαναν, στραγγαλισμένες  μέσα στα γεμάτα κόπρανα και σκόνη κλουβιά, αφιονισμένων παπαγάλων.
Το βίντεο απόσπασμα της συνέντευξης πήραμε από το κανάλι του Enikos, του youtube.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών