Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αδειάζει Σαμαρά και ΣΙΑ στενός συνεργάτης της Μέρκελ

"Τρίτο δάνειο σημαίνει και τρίτο μνημόνιο" υπενθυμίζει ο Νόρμπερτ Μπάρτλε

Πριν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός των ισχυρισμών Σαμαρά και των παπαγάλων του ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα αλλά και με νωπά τα κοκορέματα του φοβερού Άδωνις ότι τα μνημόνια οδεύουν στο τέλος τους, έρχεται από τη Γερμανία ο 

«θείος» να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια τους, θυμίζοντας ότι «νέο δάνειο σημαίνει νέο μνημόνιο» και νέο μνημόνιο όπως ξέρομε, σημαίνει νέα μέτρα, νέες μειώσει μισθών, περεταίρω εξαθλίωση των εξαθλιωμένων. Υπαλληλίσκοι της Μέρκελ και λεηλάτες της ζωής μας, ακούτε ?  Πείτε μας επιτέλους καθαρά που το πάτε, ή βγάλτε τη μούγκα γιατί όχι μόνο εκτίθεστε, αλλά έχετε θέσει στην ημερήσια διάταξη πλέον την καταρράκωση της θλιβερής αξιοπιστίας των λόγων σας. Και την παραίτηση στα σχολεία της κάστας σας, δεν την μάθατε.

Τα πάντα θα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα του 2020, σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη της Άγγελα Μέρκελ, Νόρμπερτ Μπάρτλε. Στα μέσα του 2014 θα αποφασισθούν τόσο οι παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όσο και το νέο μνημόνιο, τονίζει σε συνέντευξή του στην "Real News" ο Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
Ο συνεργάτης της Άγγελα Μέρκελ απαντά ότι "το νέο πακέτο θα φέρει νέα μέτρα" και προβλέπει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 4-6 χρόνια ακόμα για να επανέλθει.
"Αυτή τη στιγμή φαίνεται πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί περισσότερη οικονομική βοήθεια. Το ΔΝΤ λέει ότι θα χρειαστούν 10-12 δισ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι το 2016.
Δεν ξέρω αν αυτός ο υπολογισμός είναι ο σωστός ή όχι. Όμως, εάν αυτό το νούμερο είναι το ίδιο στα μέσα του επόμενου χρόνου, τότε μπορούμε να αποφασίσουμε σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής ή κάποια άλλη", δηλώνει ο. Μπάρτλε και ξεκαθαρίζει ότι αν υπάρξει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, αυτό θα συνοδευτεί και με νέα μέτρα λιτότητας.
"Εάν λάβετε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, θα έχετε κι άλλο ένα μνημόνιο. Η διάρκεια του θα εξαρτηθεί από τις κατευθυντήριες γραμμές του πακέτου".
Όσο για το πότε θα δουν οι Έλληνες φως στην άκρη του τούνελ, υποστηρίζει:
"Είναι δύσκολο να το πει κανείς αυτό. Εάν κοιτάξω στο πρωτογενές ισοζύγιο της Ελλάδας, το 2014 θα έχετε πλεόνασμα 1,5% - 2%. Η Ελλάδα θα χρειαστεί 4-6 χρόνια ακόμα, όμως το 2020 θα είναι μια διαφορετική χώρα".
Σε πρόσφατη συνέντευξη του στη γερμανική ιστοσελίδα της Wall Street Journal, το "δεξί χέρι" της Μέρκελ είχε ταχθεί εναντίον νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους και σε επιπλέον χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ανέφερε ωστόσο ότι αν αποδειχτεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέα χρηματοδότηση, υπάρχει βούληση να βοηθηθεί η χώρα. "Φυσικά, προϋπόθεση είναι να εκπληρώσει και η Ελλάδα τους όρους που έχουν τεθεί", δήλωσε.
Ο Νόρμπερτ Μπάρτλε καταφέρθηκε ακόμη εναντίον των Πρασίνων οι οποίοι ζητούν "κούρεμα" υπό όρους, αλλά και εναντίον όσων ζητούν την αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
"Αφενός δεν υπάρχει ακόμα αυτό το εργαλείο και αφετέρου δεν το θέλουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι ούτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ούτε η Βουλή θα συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο.
"Αν κάνουμε εκ των υστέρων ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ΕΜΣ, τότε μεθαύριο θα συρρικνωθεί υπερβολικά ο όγκος του Μηχανισμού. Έτσι, όμως, θα τον καθιστούσαμε διάτρητο", επισήμανε.
Αναφερόμενος δε στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, τόνισε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και δεν θα χρειαστούν νέα προγράμματα.




Πηγή  news247




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών