Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έτοιμο το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Εντός του Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί στους επικεφαλής της τρόικας το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι με το σχέδιο αυτό ανοίγει ο δρόμος για να βγουν στο σφυρί εξοχικά, δεύτερη κατοικία, εμπορικά και επαγγελματικά ακίνητα.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι στήνεται ένα πλέγμα προστασίας για την πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων, κάτι που θα αποδεικνύεται μέσω αυστηρών κριτηρίων.(Εδώ πέφτει κλάμα, αν θυμηθούμε άλλα...κριτήρια, πετρελαίου πχ θέρμανσης).
 Επίσης, από πλειστηριασμό δεν κινδυνεύουν όσοι χρωστούν έως 20.000 ευρώ σε δάνεια και κάρτες. 
Σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, καταργείται η διάταξη για προστασία όλων των ακινήτων με αξία ως 200.000 ευρώ, μειώνεται το όριο αντικειμενικής αξίας του προστατευόμενου ακινήτου και ταυτόχρονα μπαίνει όριο εισοδήματος μέχρι τα 20.000 ευρώ.
Για την προστασία της κύριας και μοναδικής κατοικίας θα καθιερωθούν κριτήρια. Θα υπάρχει όπως όλα δείχνουν προστασία για τα ακίνητα ως 150.000 αντικειμενικής αξίας, ενώ θα προστατεύονται και όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα. Θα μπει ένα πλαφόν στις 7.000 ως 8.000 ευρώ το χρόνο για έναν άγαμο και στις 20.000 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια.

(Είπαμε βέβαια...να σωθούν πρώτα οι τράπεζες, ως ο φτωχός συγγενής. Εμείς, είμαστε...μικροί ακόμη, έχομε καιρό να σωθούμε μέχρι να μεγαλώσομε...

Πηγή  iapopsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου