Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

50.000 νέες θέσεις εργασίας στο χορό του δουλεμπορίου, για την ανάπτυξη


Πρώτος χορευτής στην πίστα του δουλεμπορίου, το Ελληνικό Δημόσιο
…να μην ακολουθήσουν οι κερδοσκόποι ξεδιπλώνοντας κι αυτοί τα μαστίγια ?
Η παρακάτω κοινή υπουργική απόφαση κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου, αναρτημένη σε όλα τα ειδησεογραφικά sites.

 Εργασία μέχρι και 7 μήνες για 50.000 ανέργους προβλέπει το σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου.
Το νέο στοιχείο που υπάρχει στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης είναι ότι οι άνεργοι θα μπορούν να απασχοληθούν όχι μόνο σε πεντάμηνη σύμβαση σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και με συμβάσεις διάρκειας 7 μηνών, όταν υπάρχουν «ειδικά αιτιολογημένες περιπτώσεις», όπως για
παράδειγμα από σχολεία ή νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες που θα υποβάλουν τις αιτήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Η αμοιβή όσων απασχοληθούν, είτε με 5μηνη είτε με 7μηνη σύμβαση θα είναι 490 ευρώ για τους άνω των 25 ετών ανέργους και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, με πλήρη(προσέξτε το αυτό) ασφαλιστική κάλυψη (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα για σύνταξη).

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.


Μετά παρρησίας δεν είχαν υποστηρίξει μέχρι προχθές ότι ο κατώτατος μισθός των 580 ευρώ δεν θα θιχτεί ; Λες και τα 580 αποτελούν βάση για να αρχίσει ένας νέος τη ζωή του στο σημερινό οικονομικό τοπίο, αλλά κι αυτό, με μαγικό πάλι τρόπο συρρικνώθηκε στα 490 και 427 ευρώ.
Και αναρωτιέται ο κάθε χριστιανός σ αυτή τη χώρα…καλά, το Θεό δεν τον φοβούνται, όταν χωρίς αιδώ και ανερυθρίαστα ανακοινώνουν τέτοιους μισθούς, σπρώχνοντας τους νέους με το μαστίγιο της ανεργίας στις γαλέρες των δουλεμπόρων ;

Γιατί τους πολίτες αυτής της χώρας, δεν τους υπολογίζουν αφού έμαθαν να ζουν στο δικό τους παράδεισο ευδαιμονίας μέσα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας τις επόμενες γενιές να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Κουρασμένοι και καταματωμένοι από τους κοινωνικούς αγώνες, αφήνουν και για τους επόμενους πεδίο για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός.

Την ώρα που από το ένα παράθυρο πετάνε 15.000 ανθρώπους στην ανεργία με την κωμική πια επίκληση της δικαιολογίας των…επίορκων, προσλαμβάνουν από το άλλο 50.000 για ορισμένο χρόνο και με όρους του κοινού δουλεμπορίου.

Δίνοντας ένα χαρτζιλίκι για τυρόπιτα και τη βενζίνη να πηγαινοέρχεται ο…εδώ δυσκολεύεται να αποδοθεί ο όρος…εργαζόμενος, δούλος, μελοθάνατος, πολίτης…,
την ώρα που όλος ο πολιτικός συρφετός απολαμβάνει λουκούλλεια γεύματα στο χορό της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, είτε με τη μορφή μισθών, είτε με αυτή των...αποζημιώσεων(χωρίς να λογαριάσομε τις γνωστές ρεμούλες, αυτές είναι...αφορολόγητες).
Γνωρίζοντας από την μέχρι τώρα τακτική, ότι τις προσλήψεις και τις πληρωμές τις κάνουν ιδιωτικές ΜΚΟ κρατώντας το ρόλο του νταβατζή στον ανθρώπινο ιδρώτα.
Αλλά…η ασφαλιστική κάλυψη, θα είναι πλήρης !(που καταντήσαμε λοχία…μας δουλεύουν ασύστολα)
Αυτό, μας το πλασάρουν ως…ανάπτυξη !


Εδώ χάσαμε το ξεκαρδιστικό γέλιο του Λουκυ Λουκ και της Ντόλυ του, αφού καλπάζουν ακόμα προς βορρά, στο φόβο μην τους φορτώσουν σε καμιά γαλέρα.

Για να αποφύγομε τους χαρακτηρισμούς, αφήνομε τον αναγνώστη, να δώσει τους δικούς του χαρακτηρισμούς και να εντάξει την παραπάνω τακτική στην ιστορική και κοινωνική της πραγματικότητα.

Αλλά και να αφουγκραστεί το καμπανάκι που καιρό τώρα του χτυπά η ιστορία του και αυτός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.



Β. Αντίλαλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών