Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ποτ πουρί εκλογικής σχιζοφρένειας. Από τη μαϊμουδιά στην τσόντα.


Προχωρώντας προς τις ευρωεκλογές, που θα αποτελέσουν ένα σαφές βαρόμετρο της δύναμης των κομμάτων αλλά και του ποσοστού ραγιαδισμού και αλλοτρίωσης των ψηφοφόρων, οι δηλώσεις και τα έργα των εθνικών δολοφόνων, δίνουν και
παίρνουν ανάμεσα στην σχιζοφρένεια, την ξετσιπωσιά, την αναλγησία που γεννά η έπαρση της εξουσίας, το ψέμα, την υποκρισία αλλά και τη γελοιότητα.





Με ένα πρωθυπουργεύοντα με τα τσιράκια του να επιμένουν στο μύθο ενός ανύπαρκτου πρωτογενούς και την ιλαροτραγικότητα μιας επωαζόμενης ανάπτυξης μέσα από τις στάχτες ενός ολοκαυτώματος,


Ένα Βενιζέλο στο ρόλο του προέδρου της κατοχικής κυβέρνησης να φτάνει στα άκρα του παραλόγου προτείνοντας στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υποτίθεται να ψηφίσουν όχι το κόμμα του, αλλά την Ελιά και τα μουρέλα της λιοφύτας του προκειμένου να ξαναγεννηθεί το διαλυμένο από τον ίδιο ΠΑΣΟΚ και να διατηρήσει το νιρβάνα της εξουσίας με το μαστίγιο,

Ένα ΚΚΕ να καλεί τους πολίτες να στείλουν μηνύματα μέσα από την κάλπη αντί να φροντίζει για τη συσπείρωση της λαικής ορμής σε μια ανατροπή των ανδρεικέλων με προοπτική και όραμα για τη χώρα και τη λαική τάξη,

Με ένα ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει τα κομμάτια του ανάμεσα στις αντιθέσεις και τις παλινωδίες των συνιστωσών του και
Ενός συντάγματος «ανεξαρτητοποιημένων» εν αμαρτίες περιπεσουσών πολιτικών, να επιδεικνύουν με αξιοζήλευτη υποκρισία την παρθενία τους.
Και όλα αυτά βέβαια, για να κοροιδέψουν για άλλη μια φορά τον εν δυνάμει αυτόχειρα, εξαθλιωμένο από τους ίδιους Έλληνα πολίτη.
Και αυτό που διαφαίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρα, είναι ότι η διαδικασία των εκλογών, αποτελεί γι αυτούς ένα περιττό και επιζήμιο για την εξέλιξη του ρέκβιεμ τους αλλά και της προδοτικής τους λαμπρής σταδιοδρομίας, δημοκρατικό κατάλοιπο του παρελθόντος.


Μπροστά στο βέβαιο καταποντισμό που βλέπει μπροστά του ο αρχηγός του πρώην ΠΑΣΟΚ, προχωρεί έντρομος σε ιστορικά πρωτοφανείς όσο και παράλογες δηλώσεις και προτροπές.
Ξεχνώντας ότι μαζί το ΓΑΠ αποτελεί την κύρια αιτία εξαύλωσης του 40% του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ, καλεί από τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, στην στήριξη…ενός άλλου κόμματος.
Αλήθεια, ποιους καλεί να το στηρίξουν ; Τους ψηφοφόρους, ή τα φαντάσματα του παρελθόντος που κι αυτά έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους αφήνοντας τον μόνο παρέα με τον τυχοδιωκτισμό του ?

Σε τι κόσμο ζει αποκομμένος από τα ίδια του τα έργα ;
«Αν οι ψηφοφόροι καταδικάσουν την πολιτική που υποστηρίζουμε είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε ρότα» σημειώνουν πλέον από την Χαριλάου Τρικούπη δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας.
Εκτιμάται ότι θα μπορούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να περάσουν συνολικά την εικόνα, πως ναι μεν ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος αλλά παρόλα αυτά αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική παρά της στήριξης της κυβερνητικής συμμαχίας.
Ξεχνούν φαίνεται τη λαική παροιμία «Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…» χωρίς σάπια πορτοκάλια.
Από την άλλη έχομε ένα τραγικό πρωθυπουργεύοντα να ανεμίζει το κουρελιασμένο μπαϊράκι ενός πλεονάσματος υποκρισίας, βουτηγμένο στο αίμα εξαθλιωμένων ιθαγενών και μπαρουτοκαπνισμένο από τα βόλια χιλιάδων αυτόχειρων, να κοκορεύεται με μια καταφανή θλιμμένη υπεροψία, για την με λαμπάδες και παιάνες επερχόμενη ανάπτυξη.

Συνεπικουρούμενος, από όλα τα κομματικά κυβερνητικά του ανδρείκελα της ΝΔ, τα οποία με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, μεταμορφώθηκαν σε ανεξάρτητους ιππότες της τιμής και της δόξας.
Πολιορκώντας τη δημοκρατία στους δήμους και τις περιφέρειες, σε μια πλαγιομετωπική και με «παναμαϊκή σημαία» άλωση και υποδούλωση της λογικής μας.

Στη συνάντηση του Δημ. Αβραμόπουλου με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών Άρη Σπηλιοτόπουλο, είχαμε την νομοτελειακή δήλωση του πρώτου, πως «ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μπορεί να αποδεχτεί ένας εξαίρετος δήμαρχος».
Και η…Πάολα του Τσίπρα είναι εξαίρετη. Όλοι μας είμαστε εξαίρετοι όταν πάμε για γαμπροί.


Με τυμπανοκρουσίες ανήγγειλαν από το περίπτερο του γνωστού βιβλιοπώλη οι πιστοί του ντήλερ, τον νέο αριθμό, με τον οποίο θα μπορούμε να επικοινωνούμε με το νέο του ΠΕΔΥ, μετά το θάνατο της μαμάς ΕΟΠΥ, που πέθανε στη γέννα.
Ο χρόνος ενηλικίωσης και εγκυμοσύνης του Πεδυιού, για τον επόμενο κλώνο, παραμένει άγνωστος, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο γνωστός βιβλιοπώλης έχει ήδη φροντίσει για το όνομα του, που όπως μαθαίνομε, θα είναι
Π.Ο.Υ.Τ.ΑΝΑ(Προσωρινός Οργανισμός Υγείας Ταπεινών  ΑΝΑξιοπαθούντων).
Καθότι όλα είναι προσωρινά σε τούτο το μάταιο πολιτικό κόσμο που ζούμε, αλλά και για να μπορεί χωρίς τριγμούς και κοινωνικές εξάρσεις, να αναγγείλει το κλείσιμο του μπορντέλου.
Να πάψει να φωνάζει σπαραξικάρδια και ο Ξανθόπουλος, το γνωστό «μάνα δε μου κολλούν τα ένσημα», αφού θα του είναι πια άχρηστα χωρίς μπορντέλο να τον περιθάλψει.


Ο δε αξιότιμος κύριος Δημήτρης Σιούφας, ο γνωστός κολονακιώτης βρυκόλακας  των εταιρειών κατασχέσεωνκαι και ΣΙΑ, σταματώντας προσωρινά να ρουφά αίμα πολιτών, βγήκε στο σεργιάνι με βαρύγδουπες ανακοινώσεις, που έκανε σε εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλλεγγύης».
«Περάσαμε δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται όμως ότι η ανηφόρα τελειώνει. Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο τέλος της ανηφόρας»
Και για να πούμε του στραβού το δίκιο, είναι ο μόνος στο ρόλο πολιτικού σήμερα, με ξεκάθαρο και έντιμο λόγο.
Κατανοώντας τα ζόρια που τράβηξε μέχρι σήμερα ο δύσμοιρος λαός από τον ίδιο και τους ομοαίματους του στην ανηφόρα και το βούρδουλα που του επέβαλαν, έρχεται να του δώσει κουράγιο για τα τελευταία μέτρα της αιματηρής διαδρομής, που όπως μας αναγγέλλει, τελειώνει.
Δεν ήταν βέβαια σαφής, στο πόσο ακριβώς είναι το βάθος του γκρεμού που βρίσκεται εκεί στο τέλος της ανηφόρας.
Πιθανό να μην το ξέρει ούτε ο ίδιος αφού ακόμα και οι σταυλάρχες του δεν κατάφεραν να εντοπίσουν πάτο στο γκρεμό που μας δείχνει.


Την ίδια ώρα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το γνωστό παιδί του μπαμπά του, προτείνει να γίνει άνοιγμα της ΝΔ σε στελέχη που έμειναν εκτός κόμματος.
Είτε ξώμειναν στην ανηφόρα από βενζίνη έτσι που τους την ακρίβησε ο Στουρνάρας ο σαδιστής, είτε πήραν των οματιών τους και την κοπάνησαν.
Θα του προτείναμε μάλιστα να προσλάβει μπόγια διπλοματούχο, ώστε να μη μείνει κανένας αδέσποτος και έρημος έξω από τη στάνη.

Δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός δηλώσεων και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο γνωστός Ζορρό του Θερμαικού.
Αυτός, ανήκει σε ένα άλλο θίασο της πολιτικής ομερτάς έτοιμος στα μετώπισθεν, με το γνωστό σενάριο της…άλλης Νέας Δημοκρατίας. Της…δημοκρατικής. Αναγγέλοντας στους απογοητευμένους δεξιούς ότι «κάποια στιγμή όλοι όσοι φύγαμε από τη Ν.Δ. θα ξανασυναντηθούμε,(εκεί στα καταπράσινα λιβάδια) όχι όμως με αρχηγό τον Σαμαρά. Το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έχει κλείσει ακόμη».

Νάτος πάλι ο…εθνάρχης! Στους επιθανάτιους σπασμούς του το τέρας της πολιτικής αλητείας που ακούει στο όνομα μεταπολίτευση, με εκπρόσωπο εδώ τη ΝΔ, όπως επανειλημμένα και στο παρελθόν έχομε επισημάνει, βλέποντας το τέλος εποχής της προδοσίας και της αρπαχτής, είναι έτοιμο να θυσιάσει το στραπατσαρισμένο αρχηγό και να μας εμφανίσει είτε Καραμανλή, είτε κανένα άλλο φάντη μπαστούνι, προκειμένου να μας πείσει ότι δεν ήταν η ΝΔ που ξεπούλησε τη χώρα, που σας βάραγε με το μαστίγιο και σας οδήγησε στις αυτοκτονίες, αλλά ήταν κάποιοι…άλλοι.
Αλλάζουμε αρχηγό, πετάμε τον διαρρηγμένο μας παρθενικό υμένα και ερχόμαστε να σε πουλήσομε από την αρχή, με την προβιά της άμεμπτης παρθένας, μιας παρθενογεννημένης δεξιάς. Άσχετο αν μέσα θα κυκλοφορούν διψασμένα για περισσότερο αίμα τα ίδια ανδρείκελα που σας ήπιαν το αίμα, που ορέχτηκαν τα σπίτια σας, που ξεπούλησαν τη χώρα και την ελευθερία σας.
Για τόσο κάφρους και μαζόχες ψηφοφόρους ψάχνουν οι κύριοι αυτοί.
Βέβαια, το αν δικαιωθούν ή όχι οι πολιτικοί κανίβαλοι, αυτό θα το δείξουν οι επόμενες εκλογές και η δημοκρατική συνείδηση σε συνδυασμό με τον πήχη αξιοπρέπειας των δεξιών ψηφοφόρων.

Ένας άλλος φίλος μας, αυτός με το σακίδιο, ο Σταύρος Θεοδωράκης, τελευταία άφησε το ποτάμι του να κυλάει μόνο του προς τον ωκεανό,  αφού αυτός βρέθηκε σε διαρκή και αιματηρό πόλεμο χαρακωμάτων με τον γνωστό φύλαρχο της τηλεοπτικής μας μαστούρας, το Λάκη το Λαζόπουλο.
Πυρακτωμένα βέλη εξαπολύονται καθημερινά από τα δύο στρατόπεδα, οδηγώντας τη διαμάχη στα άκρα.
Από τις κατηγορίες του προπαγανδιστή από τη μια και του εκπροσώπου συμφερόντων από την άλλη, καταλήξαμε τελευταία στο «εγώ πήγα και φαντάρος» του Θεοδωράκη προς το Λαζόπουλο.
Εδώ βέβαια, τι να του απαντήσει ο Λάκης, ότι πήγε κι αυτός ;
Θα του πετάξει ένα «εγώ έχω ποδήλατο, ζήλια σου» και οι οδομαχίες θα συνεχιστούν εις δόξα της ενημέρωσης και της δημοκρατίας.



Αυτοί όμως που ξεπέρασαν και αυτή τη σχιζοφρένεια ακόμα και ανέβασαν τον πήχη στα επίπεδα της τσόντας, είναι η παράταξη της «Άλλης Ευρώπης με Τσίπρα», με την εκπρόσωπου τύπου της, Πάολα Μπακίντου, πολλά υποσχόμενη στους ψηφοφόρους του Alexis των λαών.
Η οποία προκειμένου όπως δήλωσε να σπάσει τον αποκλεισμό των ΜΜΕ, δεν δίστασε να ποζάρει γυμνή, για να τραβήξει το ενδιαφέρον στην καμπάνια υποστήριξης του Τσίπρα στην ευρωβουλή.

Δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Ξεκίνησε η προεκλογική καμπάνια και εγώ χρησιμοποιώ κάθε μέσο. Ψηφίστε “Για μία Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα”»
Άραγε θα δούμε και την κ. Δούρου με μπικίνι στην προεκλογική εκστρατεία ;

Τον Τατσόπουλο βιάστηκαν να τον διαγράψουν νωρίς. Τώρα θα έδινε τα ρέστα του ο άνθρωπος και θα δικαιωνόταν ο τίτλος του εθνικού, ή μάλλον του πανευρωπαϊκού επιβήτορα.
Και κάποιοι έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν προβοκάτσια, η ίδια τα μπαλώνει λέγοντας ότι αυτοσαρκάστηκε τον εαυτό της και δεν έκανε πολιτική διαφήμιση.

Έλα όμως που στο πλευρό της έσπευσαν να δηλώσουν παρούσες πολλές φεμινίστριες, οι οποίες θέλησαν να αποδείξουν με κάθε τρόπο ότι στηρίζουν την απόφασή της να φωτογραφηθεί με μπικίνι για τα μάτια του… Τσίπρα.

Έτσι, μέσα σε λίγες μόνο ώρες πολλές ήταν οι γυναίκες που βγήκαν στην κυριολεξία απ τα ρούχα τους λανσάροντας μία δική τους καμπάνια υποστήριξης της νεαρής επικοινωνιολόγου, στον υπέρ Alexis αγώνα της.
Και μετά την τσόντα στο λαό, έριξαν και τα πορτοκάλια στην υπηρεσία του Alexis. Σε λίγο θα βάλουν και τα γαιδουράγκαθα να προμοτάρουν Alexis και μια «Ευρώπη των γαιδουράγκαθων» και της τσόντας.
Πρόκειται για μια καμπάνια υποστήριξης του Αλέξη Τσίπρα για τη λίστα «L' Altra Europa con Tsipras» και σύμφωνα με τον Άντζελο Σαρατσίνι,
«Αυτό είναι το πορτοκάλι που θα ήθελαν να μη σας αφήσουν να φάτε…ψηφίζοντας σωστά, μπορείς να συνεχίσεις να τρως το πορτοκάλι που κρατάς στο χέρι σου, το πορτοκάλι "Τσίπρας"»

Φτάσαμε λοιπόν στην εσχατιά, στην απαξίωση κάθε ιδεολογικής αντιπαράθεσης και κάτω απ το όργιο γκαφών και αντικρουόμενων δηλώσεων των συνιστωσών ελλείψει καθαρού πολιτικού λόγου, επιστράτευσαν το σύνθημα «Δώστε την τσόντα στο λαό», επιστράτευσαν και τα μήλα των Εσπερίδων, ακολουθούν και τα ζαρζαβατικά βοήθεια μας.

Μεταφέροντας την πολιτική στα πορνεία και εναποθέτοντας το πολιτικό όραμα για το μέλλον της χώρας και του λαού, στα μπούτια της Πάολας.(«Τα μπούτια σου Μαρία», μας έλεγε προφητικά ο Τζίμης Πανούσης).
Μείνετε στις οθόνες σας όλοι της γης οι ματάκηδες λοιπόν, καθότι πλησιάζοντας οι εκλογές, το θερμόμετρο προβλέπεται να σπάσει, με την επόμενη καμπάνια να έχει κάποια Πάολα με τα μπούτια ορθάνοιχτα, να μας δείχνει την κάλπη της Ευρώπης των λαών.
Και το θέμα είναι, αν τα υπόλοιπα κόμματα παραμείνουν αμέτοχα στην τσοντολαγνεία, ή θα αρχίσει το μπαράζ προσφορών με ένα γυμνό μοντέλο για κάθε ψηφοφόρο τους.
Εδώ βέβαια θα διεξαχθεί μάχη και η αποχή θα φτάσει σε μηδενικά επίπεδα, προς έκπληξη της Μέρκελας και των κορακιών της.
Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε ο Alexis των λαών, ο Alexis των χιλίων αντικρουόμενων απόψεων, ο Alexis της τσόντας στο λαό.

Και την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, την ώρα που οι εδώ σκυφτούληδες των διεθνών αγορών και της Μέρκελας κατηγορούν με τις χειρότερες εκφράσεις όποιον τολμήσει να μιλήσει για έξοδο από το φετίχ του ευρώ,
ο Μπερλουσκόνι της Ιταλίας, βέρος εκπρόσωπος του καπιταλισμού, έρχεται με νέα δήλωση του στο RAI να αποδείξει το πόσο ολίγοι και ασήμαντοι είναι αλλά και το τραγικά γελοίο των ισχυρισμών ότι αν βγούμε από την ΕΕ, θα έρθει ο Αρμαγεδόνας.
«Αν η ΕΚΤ δεν αλλάξει πολιτική, η ίδια η πραγματικότητα θα επιβάλει σε εμάς, στην Γαλλία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία να βγούμε από το Ευρώ»
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.


Ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου IFO του Μονάχου, Χανς – Βέρνερ Ζιν,
Σε δηλώσεις του στην Deutsche Welle επισημαίνει.
«Η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανένα πρωτογενές πλεόνασμα, πρόκειται για μια πληροφορία που διαδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης και η οποία είναι λανθασμένη», συνεχίζοντας οτι
«Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο πρωτογενές έλλειμμα. Για τη δική του συνεισφορά όμως το ΔΝΤ δεν συνυπολογίζει ένα μέρος του ελλείμματος. Αυτός όμως είναι ο ορισμός του ΔΝΤ και όχι της Eurostat ή άλλων στατιστικών υπηρεσιών».
Δηλαδή, σε χωριάτικη μετάφραση, όχι απλά μας δουλεύουν οικτρά οι εθνικοί μας ολετήρες, αλλά παίρνουν το «πολύτιμο» τους, αυτό το πρωτογενές λογιστικό δημιούργημα, με τη συνεργασία και ανοχή των πολιτικών παραγόντων της Γερμανικής Ευρώπης το κάνουν κολιέ στο λαιμό της Ελλάδας και του λαού της και μας περιφέρουν σαν μαϊμούδες ανα την υφήλιο, γελώντας μαζί μας όλοι οι οικονομικοί παράγοντες του πλανήτη.

Εμείς βέβαια, συνωστιζόμαστε στις ουρές για να εισπράξουμε το μέρισμα μας, από το μαϊμού πλεόνασμα, γνωρίζοντας ότι νομοτελειακά, μετά τις εκλογές τους που δεν θα μας έχουν πια ανάγκη, θα το πάρουν πίσω με τόκους υπερημερίας.

Όταν λείπει λοιπόν η δημοκρατία και το ήθος στην πολιτική, εκεί που ο πολιτικός λόγος γίνεται ακριβό ζητούμενο σαν όαση στην έρημο της αναλγησίας και της προδοσίας, εκεί περισσεύουν οι λαϊκισμοί, η κατινιά και η τσόντα.
Και όλα αυτά τα «πολιτικά» υποκατάστατα, τα πολιτικά γενόσημα του τόπου, τραβάνε αισίως τη δική τους κατρακύλα, ανεβάζοντας εν όψει εκλογών το θέατρο του σχιζοφρενή καραγκιόζη σαν διάλλειμα στο ρέκβιεμ που φτάνει στην τελευταία του πράξη μετά το διάλλειμα.

Εμείς, ο μαστιγωμένος και υποτιμημένος μέχρις απαξίωσης λαός, θα τους ακολουθήσομε ;
Θα δεχτούμε το ρόλο της Ιφιγένειας στη δική τους κακουργία,
θα εξακολουθήσομε να συρόμαστε πρόβατα στο βωμό των δικών τους και των διεθνών τραπεζιτών που τους στηρίζουν επιδιώξεων, στην υποτίμηση των αξιών,
στη δουλοποίηση των συνειδήσεων και
τον εθνομηδενισμό που αποτελεί μόνη τους επιδίωξη ;
Στις γελοίες έως σχιζοφρενείς δηλώσεις τους,
στην απαξίωση της πολιτικής πρότασης και την υποκατάσταση της από το αξίωμα «δώστε την τσόντα στο λαό»,
την υποκριτική έως γελοία ανεξαρτητοποίηση όλων των κομματικών εγκάθετων που στήριξαν τα μνημόνια και έχουν το θράσος να μας εμφανίζονται ως φορείς προόδου και ανεξαρτησίας,
ως ανανεωτές ή ότι άλλο φαιδρό σκεφθούν για να καλύψουν τη γύμνια της ιστορίας και των πράξεων που τους ακολουθούν ;
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Διαφορετικά, επιλέξτε τα μπούτια(το πήδημα) της Πάολα.
Και καλή ψαριά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών