Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ελλείψει πολιτείας, οι Τούρκοι αποθρασύνονται στη Θράκη

«Άκου τη φωνή μας… Με το καλό…» απευθύνει θρασύτατα σε ένα νέο εθνικιστικό παραλήρημα στην Ελληνική κυβέρνηση ο τούρκικος εθνικισμός.

Και καλά κάνουν. Αφού σ εμας έχουν απαγορεύσει τα λογής φερέφωνα της νέας τάξης να είμαστε εθνικιστές όχι όπως οι τούρκοι ισλαμοφασίστες και οι γερμανοί ναζί, ούτε οι Ισραηλινοί μισάνθρωποι, αλλά έτσι όπως μας έμαθαν οι χιλιετηρίδες της Ελληνικής ιστορίας. Της δικής μας ιστορίας.
Και όταν εσύ φοβάσαι στο φόβο των έρμων και των άλαλων να υπερασπίσεις την πατρίδα σου, κάποιοι άλλοι αποθρασύνονται, υπηρετώντας τη δική τους πατρίδα και τις φασιστικές τους ιστορικές καταβολές.
Και δεν μιλάμε για την ούτως ή άλλως εθνοαποδομητική κυβερνητική ομερτα. Αλλά κυρίως για τις «προοδευτικές» ορδές των επιδοτούμενων επαγγελματιών αντιφασιστών, του νεοαυτοκρατορικού διεθνισμού.
Έχοντας παράλληλα τα ευαγή ιδρύματα των ντόπιων μιναρέδων της ενημέρωσης, να τηρούν σιγή ιχθύος για το ξεσάλωμα της τούρκικης προπαγάνδας στη Θράκη και την επέλαση των Γκρίζων Λύκων της γείτονος Τουρκίας.


Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγες μόλις ώρες, προκειμένου η υπεροχή του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στις ευρωεκλογές στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, να μεταφραστεί σε προκλητικότητα.
Το «χτύπημα» ήρθε από τον γνωστό για ανθελληνικά παραληρήματά του δημοσιογράφο, Αμπντουλαλίχ Ντεντέ, ο οποίος δήλωσε πως «το κόμμα DEB σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα βγαίνει πρώτο κόμμα σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Η μειονότητα μας με ισχυρό τρόπο λέει προς την ελληνική κυβέρνηση… άκου τη φωνή μας. Με το καλό». Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στην ανατολική Θράκη, κάνουν λόγο για τον πιο σκληρό εκφραστή του τουρκικού εθνικισμού στην περιοχή, ο οποίος δεν διστάζει ακόμα και να… προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση.


Στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν γνώση των γεγονότων και εκφράζουν ανησυχία για την συνεχώς διογκούμενη προκλητικότητα. Πρέπει να σημειώσουμε, πως με τη στήριξη του τουρκικού προξενείου και πολλών οργανώσεων που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια στη Θράκη, το DEB κατήλθε στις ευρωεκλογές επιχειρώντας καταγραφή των δυνάμεων αλλά κυρίως για να αποτυπωθεί η δυνατότητα του Προξενείου και των ακραίων της μειονότητας να χειραγωγούν τη μειονοτική ψήφο με στόχο τις εθνικές εκλογές.
Σε επίπεδο εντυπώσεων το DEB, αν και δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή, είναι κερδισμένο. 
Θα μπορούσε, εάν το επιθυμούσε η Αγκυρα, να καταγράψει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς έχουν δικαίωμα ψήφου περίπου 20.000 άτομα που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από την Τουρκία. 
Δεν το έκανε… Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα το κάνει και στο μέλλον, δημιουργώντας εστία έντασης στην περιοχή.




Πηγή είδησης iapopsi




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών