Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Κάτω από την προστασία ασφυκτικού κλοιού των ΜΑΤ και την χρήση δακρυγόνων, έγινε σήμερα η επίσκεψη του Ε. Βενιζέλου στα Χανιά.

Αφού ματαιώθηκε η ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο και στα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, με το φόβο των διαδηλώσεων και ενώ οι Χανιώτες αγανακτισμένοι πατριώτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να τον αποδοκιμάσουν, άλλαξε το πρόγραμμα και ειδοποιήθηκαν τα στελέχη του
κόμματος να συναντήσουν τον πρόεδρο του κόμματος Ε. Βενιζέλο, σε κλειστή αίθουσα του ΜΑΙΧ, προστατευόμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ.


Ο συγκεντωμένος Χανιώτικος λαός στην αγορά, έφυγε αμέσως για εκεί.
Αυτό που συνάντησε ήταν η εικόνα κατοχικού κατακτητή προστατευόμενου από ασφυκτικό κλοιό σωμάτων ασφαλείας που είχαν ασφαλίσει και τις τέσσερις εισόδους του χώρου.
Τα ΜΑΤ, παρατεταγμένα εντός του προαύλιου χώρου του κτηρίου.
Με την προσέλευση των πολιτών και με τα πρώτα συνθήματα, ακολούθησε ομαδική έξοδος και επίθεση από τα ΜΑΤ ενώ παράλληλα έγινε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τον κόσμο.
Κάποια στιγμή, μέσα στον πανικό των δακρυγόνων και του κυνηγητού, πολίτες και ΜΑΤ έγιναν ένα, κυνηγοί και κυνηγημένοι, ανάκατοι μέσα στη νύχτα.
 Ήταν οι στιγμές που δεν ήξερες πότε θα σου έρθει το χτύπημα στο κεφάλι, με τα μάτια να τσούζουν και τα δάκρυα να μη σ αφήνουν να διακρίνεις τον εχθρό από το φίλο μέσα στη νύκτα.

 Και ο κόσμος, διασκορπισμένος σε όλες τις πύλες περιμετρικά, μη γνωρίζοντας από πού θα φύγει ο…επισκέπτης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μειωμένη δύναμη ανά σημείο, αφήνοντας την κυριαρχία των κινήσεων στα σώματα ασφαλείας, που μπόρεσαν να καθαρίσουν το δρόμο και να αποκλείσουν την πρόσβαση από άλλα σημεία προσέλευσης, με μπλόκα.

Γύρω στις 10.30 μμ έγινε η φυγή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την κεντρική πύλη, αφού πρώτα είχαν κλείσει με διμοιρίες των ΜΑΤ την πρόσβαση, αποκλείοντας τον κόσμο σε μεγάλη απόσταση.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έκανε την εμφάνιση του κανένα συνεργείο, κανένας δημοσιογράφος από τα τοπικά ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρινικά, πλήν ενός.
Πολίτες από διάφορες αντιμνημονιακές πολιτικές παρατάξεις που ειδοποιήθηκαν ήταν παρόντες στον αγώνα διαμαρτυρίας πλην των πολυπολιτισμένων νέων Ευρωπαίων, πετώντας τις κομματικές τους σημαίες, χωρίς να εκπροσωπούν σε καμία περίπτωση τα κόμματα τους.

Αυτό που χτύπησε άσχημα το φιλότιμο του Κρητικού λαού, είναι το γεγονός ότι στο νησί των αγώνων, των αιμάτων και των θυσιών για την ελευθερία και τη Δημοκρατία, στον τόπο που πάντοτε ψήφιζε δημοκρατικά και καποια εποχή χαρακτηρίστηκε “το πράσινο νησί” λόγω της πατροπαράδοτης δημοκρατικότητας που διέκρινε από την εποχή των Κρητικών επαναστάσεων όλες τις γενιές,
Σ αυτό τον τόπο, σ αυτό το νησί ήρθε σήμερα ο εκπρόσωπος του μεγάλου εθνικιστικού κεφαλαίου, πιστός του υπηρέτης στο ξεπούλημα της πατρίδας και του λαού της, να μιλήσει.
Να πεί τι ;
Άρα λοιπόν, να προκαλέσει.
Να προκαλέσει ένα λαό και να τον ταπεινώσει με την επίδειξη δύναμης και δακρυγόνων.

Στον τόπο της Δημοκρατίας και των αγώνων, ομιλία σε κλειστή αίθουσα, με την πραιτοριανή φρουρά και τα δακρυγόνα σε πρώτο πλάνο για την τρομοκράτηση και το ποδοπάτημα των δημοκρατικών συναισθημάτων του λαού.
Εικόνα κατακτητή που έρχεται με τη δύναμη των όπλων να επιβληθεί, χωρίς την παραμικρή τσίπα αίσθησης πολιτικού ανδρός, αφού οι μάσκες πια έχουν πέσει με τη χυδαιότητα της σιγουριάς των δοσίλογων. 
Ξεχνούν όμως οτι και αυτούς, όταν αυτοί που τους χρησιμοποιούν δεν τους χρειάζονται άλλο, τους εκτελούν, ή τους δίνουν στον όχλο.

Αυτό το περιπετειώδες διήμερο στην Κρήτη του εκπροσώπου της κυβέρνησης των ανδρικέλων και των δοσιλόγων, ας αποτελέσει θρυαλλίδα αφύπνισης όλων των Ελλήνων, ώστε να μην μπορέσει να βγεί ποτέ ξανά έξω από τα κεντρικά γραφεία των προδοτών, την καταπατημένη βουλή, κανένας τους πια, χωρίς την ανασφάλεια από την οργή του αδικημένου και πουλημένου Έλληνα πολίτη.
Πρέπει από αύριο, να ξέρουν ότι παντού, θα τους περιμένουν οι Έλληνες.
Και αυτούς και τα τσιράκια και φερέφωνα τους, μέχρι να τους παραδόσουν γυμνούς στην αναπόδραστο μοίρα τους.

Φωτογραφία που απεικονίζει την πολυπληθή συγκέντρωση που έκανε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά(αν θυμηθεί αυτες που έκανε ο Α.Παπανδρέου, θα έπρεπε να αυτοκτονήσει ο τυχοδιώκτης της πολιτικής)


Ακολουθεί βίντεο απο τη διαμαρτυρία του Χανιώτικου λαού.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών