Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

«Όταν η Σταχτοπούτα συνάντησε τον κύριο Φρόυντ » Έκθεση εικαστικών τεχνών στα Χανιά

Μέσα στα πλαίσια της πολιτιστικής άνοιξης στον καιρό των μνημονίων και της απαξίωσης των τεχνών και των γραμμάτων, τα Χανιά επιμένουν στην τέχνη και την έκφραση, μέσα από μια σειρά εκθέσεων στα πλαίσια του προγράμματος
«ΧΑΝΙaRT 2013 – ΕΙΚΑΣΤΙΚέΣ ΔΙΑΔΡΟΜέΣ στο ΝΟΜό ΧΑΝίΩΝ»

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 και ώρα 20.30, κάνει τα εγκαίνια της στο κτήμα Λουπάκη, η έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο

« Όταν η Σταχτοπούτα συνάντησε τον κύριο Φρόυντ »

Της έκθεσης επιμελούνται οι Αναστ. Χαραλαμπάκης & Ιωάννης  Αρχοντάκης και παρουσιάζουν οι φορείς

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
ΚΤΗΜΑ & ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΥΠΑΚΗ
ΚΑΙ ΤΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ

« Όταν η Σταχτοπούτα συνάντησε τον κύριο Φρόυντ »


ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 στις 20:30
«ΚΤΗΜΑ & ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΥΠΑΚΗ»
ΛΟΦΟΣ «ΓΡΑ-ΛΥΓΙΑ», ΚΑΡΡΕΣ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
32 Κm ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  4.7.2013 – 24.11.2013
ΑΝΟΙΚΤΑ: Κάθε Κυριακή από 11:00 έως21:00 
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το «Κτήμα & Οινοποιείο Λουπάκη» και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση
«Όταν η Σταχτοπούτα συνάντησε τον κύριο Φρόυντ» στο «Κτήμα & Οινοποιείο Λουπάκη», Λόφος Γρα-Λυγιά, Καρρές Κολυμπαρίου (32 χιλιόμετρα στο δρόμο από τα Χανιά προς την Παλαιόχωρα), την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 στις 20:30 το βράδυ.
Συμμετέχουν 40 Έλληνες & Διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24.11.2013 και θα είναι ανοικτή κάθε Κυριακή από 11.00 το πρωί έως 21.00 το βράδυ με Ελεύθερη Είσοδο.

 
«Η ψυχανάλυση είναι τέχνη, η ζωγραφική είναι τέχνη, το παραμύθι είναι τέχνη, οι μόνες τους διαφορές έγκεινται στην τεχνική. Και στις δύο εκφράσεις (τέχνη, ψυχανάλυση) η πολύπλευρη επαφή με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο του ατόμου οδηγεί στην αναζήτηση μιας προσωπικής αλήθειας.
Εν δυνάμει, και η τέχνη μα και η ψυχανάλυση προσφέρουν ένα χώρο μεταβατικό, όπου το άτομο μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερο από συγκρούσεις.
Η Τέχνη και η ψυχανάλυση βρίσκουν το κοινό τους έδαφος στο ασυνείδητο. Η ψυχανάλυση μέσα από τη μελέτη και την ερμηνεία του λανθάνοντος περιεχομένου του λόγου γεννά συνειδητές μορφές έκφρασης. Η τέχνη από την άλλη, εκφράζει αυθόρμητα το περιεχόμενο του ασυνειδήτου χωρίς μελέτη και χωρίς τις δευτερογενείς επεξεργασίες  του λόγου, δημιουργώντας συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες φαίνεται να έχουν "θεραπευτική" αξία χωρίς όμως να εμπλέκουν εμφανώς το σύστημα συνειδητό  - ασυνείδητο σ’ αυτή τη διαδικασία».
  

Εικαστική Επιμέλεια: Αναστάσης Λ. Χαραλαμπάκης & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, 

 Το «Κτήμα & Οινοποιείο Λουπάκη» βρίσκεται στην ημιορεινή περιοχή του Δήμου Πλατανιά, στην επαρχία Κισσάμου του Νομού Χανίων, απλώνεται στη κορφή του λόφου «Γρα-Λυγιά» (οροθέσιο ανάμεσα στα χωριά Καρρές και Ανώσκελη) απολαμβάνοντας τη σκιά των Λευκών Ορέων κι ατενίζοντας το Κρητικό Πέλαγος.
Βρίσκεται 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων (30 λεπτά με το αυτοκίνητο), πλάι  στον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στο  γραφικό ψαροχώρι του Λιβυκού Πελάγους, την Παλαιόχωρα.
Στο Κτήμα Λουπάκη καλλιεργούνται οι οικογενειακοί αμπελώνες τρίτης γενιάς και δημιουργούνται  στο σύγχρονο Οινοποιείο του Κτήματος με μεράκι και ζήλο, κρασιά υψηλών γευστικών απολαύσεων.
Με τη δημιουργία της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης του Κτήματος και με την  παρουσίαση πολιτιστικών δράσεων στους φιλόξενους χώρους του το Κτήμα Λουπάκη συμβάλει ενεργά και δυναμικά στην ανάπτυξη των Τεχνών και του Πολιτισμού στην ενδοχώρα του Νομού Χανίων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών