Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Μεγάλο λάθος το μνημόνιο κατά την Alco λέει ο Μίχαλος


Δίνοντας στη δημοσιότητα την έρευνα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε πως «οι επιλογές των πολιτών στα ζητήματα που έθεσε η έρευνα είναι σαφής. Το μνημόνιο ήταν ένα μεγάλος λάθος. Η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της έναντι στην τρόικα.
Κατά της πολιτικής του μνημονίου εμφανίζονται  τρεις στους τέσσερις πολίτες σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας «Οικονομικό Βαρόμετρο» της εταιρίας Alco για λογαριασμό του ΕΒΕΑ ενώ μόνο το 18% στηρίζει την υιοθέτηση της μνημονιακής πολιτικής 

Στην ερώτηση πολλαπλών επιλογών σχετικά με την διαπραγματευτική στάση που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, περισσότεροι από 5 στους 10 (56%) υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει την στάση της. Δύο στους δέκα ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και μόλις 1 στους 10 ζητά τη διατήρηση της ίδιας στάσης.

Το τρίτο από τα ερωτήματα επικαιρότητας που εξετάζει το ΕΒΕΑ στο «Οικονομικό Βαρόμετρο» ανά δίμηνο, εστιάζει στην ανάγκη για αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στα πρόσωπα που σχετίζονται με το υπουργείο Οικονομικών και σε εκείνα που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα.
 Παράλληλα η πλειοψηφία των πολιτών είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των δημόσιων οικονομικών σε ποσοστό 72%, ενώ μόλις το 17% είναι αισιόδοξοι.
 Όσο για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, σχεδόν 8 στους 10 (77%) συμμετέχοντες είναι απαισιόδοξοι, ενώ μόλις το 13% διατηρεί τάσεις αισιοδοξίας.
 Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 23 και 26 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Πηγή inews
          iapopsiΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου