Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Εισόδημα θεωρούνται οι συμμετοχές των ταμείων και τα επιδόματα για το 2013!


Εκεί που η πολιτική απατεωνιά δεν έχει όρια, εκεί που η λογική των αριθμών και της απλής αριθμητικής τελειώνει, εκεί αρχίζει η μεγάλη λαμογιά και το καθημερινό ανηλεές γρονθοκόπημα στο ήδη μελανιασμένο πρόσωπο του απροστάτευτου και στοχοποιημένου αιωνίου θύματος.
Μέχρι που κάποια στιγμή, η ζυγαρια θα πρέπει να γυρίσει τα αντίστροφα και αυτοί που τώρα στοχοποιούν, να φοβούνται πιο πολύ από εμάς τώρα, τη στοχοποίηση από τα πρώην θύματα τους. Αιρετοί και κολαούζοι.


Νέο χτύπημα στον Έλληνα φορολογούμενο από το ΥΠΟΙΚ που εκλαμβάνει ως
φορολογητέα ύλη το επίδομα τοκετού ή τις συμμετοχές των ταμείων για την αγορά φαρμάκων, γυαλιών οράσεως κτλ.
Ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αρχίσει να στέλνουν τις βεβαιώσεις ενόψει την υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όπου αναγράφονται ξεχωριστά τα ποσά τα οποία κατεβλήθησαν στους ασφαλισμένους ως συμμετοχή του Ταμείου στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το ποσό θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στη δήλωση και θα προστίθεται στο εισόδημα.
Π.χ. η συμμετοχή ενός ασφαλιστικού φορέα στην τιμή ενός φαρμάκου, σε νοσήλεια και το επίδομα τοκετού  και όποιο άλλο επίδομα θα εκλαμβάνεται ως εισόδημα. Όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος” μολονότι τα παραπάνω ποσά απαλλάσσονται από το φόρο, από τη στιγμή κατά στην οποία πάνε μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματα στις περισσότερες περιπτώσεις θα επιβαρυνθούν με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που είναι 1% ως 4% καθώς αυτή επιβάλλεται στο σύνολο των εισοδημάτων.
Με λίγα λόγια το κράτος διπλοφορολογεί τα ίδια ποσά καθώς αυτά που πληρώνει ο ασφαλισμένος για την αγορά ενός φαρμάκου προέρχονται θεωρητικά από χρήματα τα οποία θα συμπεριλάβει στη δήλωσή του. Με το να δηλώνει και το επιστραφέν ποσό, στην ουσία θα διπλοφορολογείται για το ποσό αυτό!


Πηγή freepen




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών