Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Φωτοβολταικά. Πήγαν για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένοι


Σε άλλη μια…λαμογιά είναι έτοιμη να προχωρήσει όπως μας πληροφορούν τα ΜΜΕ των ημερών, η κυβέρνηση της…πράσινης ανάπτυξης, την ώρα που βγαίνει ο πρωθυπουργός στα ΜΜΕ και προχωρεί σε νέες βαρυσήμαντες φούσκες. “Η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει”!
Υποσχόμενος πάλι χιλιάααααααααδες νέες θέσεις εργασίας!
Kατά το αξέχαστο του ΓΑΠΑ “Λεφτά υπάρχουν! Εκατομύυυυυυρια ! Δισεκατομύυυυριαααα !” (που πήγε ο Λούκυ Λουκ με την Ντόλυ του?)


Η νέα αρπαχτή, αφορά το νέο χαράτσι των οικιακών φωτοβολταϊκών, που ετοιμάζει η τρικομματική.
Αφού έβαλε τον κοσμάκη να δανειστεί από τις τράπεζες και να τοποθετήσει τα φωτοβολταϊκά στις στέγες ενθαρύνοντας τον με προνομιακούς όρους και φοροαπαλλαγές, μόλις τον έκλεισε στη φάκα, του κλείνει τώρα το πορτάκι.
 Μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες να φτάσει τα 297,8 MW. Με τα πολλά-πολλά ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες έφτασε σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως, ο οποίος δεν υπόκειται σε φορολογία. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, γιατί από τις επόμενες μέρες τα πράγματα αλλάζουν.
Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται αύξηση της έκτακτης εισφοράς από 25%-35% σε 37%-40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά και πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μέχρι το τέλος του 2013.
Εξετάζεται εισφορά της τάξης του 10%-15% με δυνατότητα εξαίρεσης για όσους διαθέτουν χαμηλό εισόδημα (τα κριτήρια γι αυτό, ποιος και πως θα τα κρίνει? Θυμόμαστε την επιδότηση του πετρελαίου και…γελάμε), ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα, με 30-35 εκατ. ευρώ ετησίως (δικαιολογία πάντα υπάρχει, ελλειμματικές πάντα θα βρίσκονται για ενίσχυση από του κασίδη την πλάτη).

Ενώ είχαν εξαιρεθεί τα οικιακά φωτοβολταϊκά από την έκτακτη εισφορά, έρχεται η κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο και σε αυτή την κατηγορία.

Έχει ήδη δοθεί το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ για δημόσια διαβούλευση, με σειρά νέων μέτρων για το κλείσιμο της τρύπας του ΛΑΓΗΕ.


Και όλο και συχνότερα, μας θυμίζουν, ότι το να ακολουθείς τις επενδυτικές προτάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, όσο δελεαστικές κι αν είναι αυτές, είναι σαν να χτίζεις παλάτια στην άμμο !
Και μάλιστα όταν και τα κουβαδάκια είναι δανεικά και τοκιζόμενα…..”Που πας ρε Καραμήτρο !”









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών