Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Προς ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Το νομοσχέδιο που απέρριψαν οι ευρωπαίοι ευρωβουλευτές το καλοκαίρι, όπως το είχε προτείνει εβραϊκή ΜΚΟ και αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, έρχονται πρόθυμα τα δικά μας σκιάχτρα της πολιτικής υποτέλειας και εθελοδουλείας, να το ψηφίσουν ως νόμο του κράτους, έχοντας μάλιστα το αήθες θράσος να το παρουσιάζουν ως εναρμόνιση με τους νόμους και τα ψηφίσματα της Ευρωπαικής Ένωσης.
Από την αρχή το λέγαμε ότι βάζουν μπροστά μας ένα μπαμπούλα του ναζισμού και του φασισμού, προκειμένου να εφαρμόσουν τους πιο στυγνούς φασιστικούς νόμους.
Ποινικοποιώντας το φρόνημα, τη σκέψη, και την έκφραση ακόμα, όπου και όπως αυτή εκφράζεται.
Και δεν φτάνει αυτό στους εκπροσώπους του…συνταγματικού τόξου.
Ποινικοποιούν ακόμα και τη μη αποδοχή του…ολοκαυτώματος, ενός άλλου λαού. Του επιούσιου, που επιβάλλεται να τον σεβόμαστε σε βαθμό υποτέλειας, διαφορετικά θα έχομε…ποινικές κυρώσεις.
Τι είναι τελικά ρατσισμός, τι φασισμός και τι δημοκρατία ?
Ή η ιστορία και τα λεξικά τρελάθηκαν, ή κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Το ζήτημα είναι, που τελικά αποσκοπούν και που οδηγούν αυτή τη χώρα και το λαό της.
Μπροστά στο ίδιο σκιάχτρο του φασισμού που έστησαν επιμελώς στο πολιτικό σκηνικό, εντατικοποιεί και δίνει οδηγίες το Υπ.δια βίου λήθης και αποβλάκωσης(Παιδείας), στην εκμάθηση του ολοκαυτώματος και στην διδασκαλία του αντιρατσισμού, όπως φυσικά τον εννοεί η νέα τάξη τους.
Μετά την επέμβαση της περιβόητης Ρεπούση βέβαια, με επερώτηση στον υφυπουργό.
Το σχετικό άρθρο είναι ΕΔΩ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ψήφιση του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με το νομοσχέδιο τροποποιείται ο ν. 927/1979 περί «κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις» και προσαρμόζεται στην απόφαση πλαίσιο 2008 της Ε.Ε για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Κώδικα.
Ηδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο εν συνεχεία θα διαβιβαστεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προκειμένου να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.  Το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν -κατά το μεγαλύτερο μέρος- συγκερασμού των σχετικών προτάσεων που είχαν κατατεθεί στη Βουλή.

1. Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους


Με φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή 5.000-20.000 € τιμωρείται όποιος προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό και τη σωματική ακεραιότητα. Το ίδιο τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα παραπάνω μέσα παροτρύνει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων που χρησιμοποιεί από τις εν λόγω ομάδες, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
Αν οι παραπάνω πράξεις είχαν ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται ποινή τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή 15.000 – 30.000 €. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων.


2. Δημόσιος εγκωμιασμός, άρνηση ή εκμηδένιση εγκλημάτων

Επίσης, με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος με πρόθεση δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. προφορικά, δια του Τύπου ή του διαδικτύου), εγκωμιάζει, επιδοκιμάζει, αρνείται κακόβουλα τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού, με τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή να ενέχει απειλητικό ή προσβλητικό χαρακτήρα κατά ομάδας προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.
* Η τέλεση των παραπάνω πράξεων από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο  τιμωρείται με αυξημένη ποινή.


3. Ευθύνη νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων
Αν κάποια από τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις τελέσθηκε προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου ή ενώσεως προσώπων από νόμιμο εκπρόσωπο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να επιβάλει, με απόφασή του, σωρευτικά ή διαζευκτικά: α) διοικητικό πρόστιμο 10.000 – 100.000 €, β) αποκλεισμό από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, διαφημίσεις προμήθειες κ.α. για διάστημα 1-6 μηνών.
Αν οι πράξεις αυτές έχουν τελεστεί σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το ΕΣΡ.


4. Αυτεπάγγελτη δίωξη αδικημάτων ν. 927/1979
Οι πράξεις που περιγράφονται στο σχέδιο νόμο κατά των διακρίσεων καθώς και τα εγκλήματα που τελούνται συνεπεία αυτών, διώκονται αυτεπαγγέλτως. Ο παθών, κατά την υποβολή της έγκλησης, όπως και όταν παρίσταται ως πολιτικών ενάγων, δεν καταβάλλει το σχετικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου.Πηγή iapopsi
Φωτογραφικό υλικό keritisriver
Εισαγωγή Βυζαντινός Αντίλαλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου