Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ενοικιαστές στα σπίτια μας και το μουστάκι υπο διερεύνηση.

Κατά 684,4% αυξήθηκαν οι φόροι στην ακίνητη περιουσία από το 2009. Σφοδρές αντιδράσεις για τη "μονιμοποίηση" του χαρατσιού


Οι φόροι στην ακίνητη περιουσία αυξήθηκαν σε πέντε χρόνια κατά 684,4%. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το 2014, το υπουργείο Οικονομικών θα βεβαιώσει φόρους ύψους 3,6 δισ. ευρώ στους φορολογουμένους, όταν το 2009 οι φόροι στην περιουσία δεν ξεπερνούσαν τα 526 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δείχνουν τις τεράστιες επιβαρύνσεις των ακινήτων τα τελευταία χρόνια:
*Το 2009 καταβλήθηκαν 526 εκατ. ευρώ.
*Το 2010 εισπράχθηκαν 487 εκατ. ευρώ.
*Το 2011 οι εισπράξεις ανήλθαν σε 1,17 δισ. ευρώ.
*Το 2012 οι εισπράξεις εκτοξεύθηκαν στα 2,75 δισ. ευρώ.
*Το 2013 υπολογίζεται να εισπραχθούν 2,75 δισ. ευρώ.
*Το 2014 εκτιμάται ότι θα εισέλθουν στον κρατικό κορβανά 2,9 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014 με την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ανέρχεται στο ποσό των 3,6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι περίπου 700 εκατ. ευρώ δεν θα καταβληθούν από τους φορολογουμένους λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τον φόρο, με αποτέλεσμα στα κρατικά ταμεία να μπουν περίπου 2,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014 θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Επί της ουσίας, ένας έκτακτος φόρος που επιβλήθηκε το 2011 προκειμένου να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού γίνεται μόνιμος.
Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 χωρίς αφορολόγητο όριο σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα, στα εντός σχεδίου οικόπεδα και στις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το νέο έτος θα φορολογούνται:

*Διαμερίσματα, μονοκατοικίες, εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα, κτίρια βιοτεχνιών, κτίσματα επαγγελματικής στέγης, παντός είδους αποπερατωμένα κτίσματα που δεν ηλεκτροδοτούνται, ημιτελείς οικοδομές, με ή χωρίς εργοταξιακό ρεύμα.
*Στο μέχρι σήμερα γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ για το σπίτι, θα προστεθεί και ο νέος φόρος χαράτσι για το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι.
*Καλλιεργούμενα χωράφια και δενδροκαλλιέργειες που ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις που ανήκουν σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εκτάσεις γης στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα, βοσκότοποι, μαντριά, δασικές εκτάσεις και λοιποί υπαίθριοι χώροι.
*Θέσεις στάθμευσης, πιλοτές, αποθήκες και λοιποί βοηθητικοί χώροι, πισίνες σε κοινόχρηστους χώρους ακινήτων.
*Πτηνοτροφεία, κοτέτσια, γεωργικές αποθήκες, ποιμνιοστάσια (στάνες και μαντριά), καθώς και κτίσματα που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί χώροι από τους αγρότες.
Τα παραπάνω ακίνητα θα φορολογηθούν από το 2014. Όσοι λοιπόν κατέχουν ένα διαμέρισμα και αγροτεμάχιο θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους σε σχέση με φέτος. Και αυτό διότι μέχρι σήμερα τα αγροτεμάχια δεν φορολογούνταν. Το στοίχημα, πάντως, για το υπουργείο Οικονομικών είναι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Και αυτό διότι είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους στους χάρτες του υπουργείου, καθώς και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχουν. Πιθανόν να κληθούν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία για να μπορέσει το υπουργείο Οικονομικών να υπολογίσει τον φόρο.
Φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και όσοι είχαν τα προηγούμενα χρόνια τα ακίνητά τους κλειστά. Δηλαδή χωρίς ρεύμα και ξενοίκιαστα. Αυτά μέχρι και σήμερα απαλλάσσονται από το ειδικό τέλος ακινήτων. Το 2014 θα πληρώνουν φόρο και τα κλειστά διαμερίσματα.


(Άγνωστο παραμένει ωστόσω, αν τελικά επιβληθεί χαράτσι και στον αέρα που περιβάλλει το σπίτι, ενώ για τα φρουτόδεντρα της αυλής, οι αρμόδιοι του υπουργείου βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις ως προς το ύψος του φόρου που θα επιβάλουν, ως φόρο πολυτελούς διακόσμισης και αδήλωτων πόρων-τα φρούτα- .
Οι φέροντες μύστακα πολίτες, καλό είναι να τον αποχωριστούν, καθώς έντονες είναι οι πληροφορίες, ότι θα επιβληθεί μέχρι τέλος του έτους, βαρύς φόρος με τη δικαιολογία του αντιρατσιστικού φόρου εις ένδειξη αλληλεγγύης προς τους σπανούς και άτριχους.)1



Πηγή news247
Φωτογραφικό υλικό keritisriver






1. Το εντός παρενθέσεως κείμενο προσθήκη του ιστολογίου, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική ενημέρωση, πέραν της σάτιρας που θεωρήσαμε ότι αρμόζει στη φορομπηχτική μανία της κατοχικής κυβέρνησης.



2 σχόλια:

  1. Εγκληματίσαμε αν δεν ψηφίσαμε.
    Εγκληματίσαμε αν ψηφίσαμε το "μπλε" ή το "πρασινο" από το 2000 και μετά.
    Μέχρις εκεί κάποια δικαιολογία μπορείς να επικαλεστείς. Μετά δεν κουκουλώνεται με τίποτα η ομαδική βλακεία ενός λαού!
    Πληρώνουμε τη δική μας αδράνεια και το δικό μας φόβο, μήπως η εύθραυστη βολή μας κινδυνέψει! Τώρα η βολή χάνεται, μα αντί να δημιουργεί διάθεση για αγώνες, γεννά μόνο περισσότερο φόβο, επειδή η γενία μας έχει μάθει να κρύβεται για να χει το κεφάλι ήσυχο και όχι να διεκδικεί, να ελέγχει, να τιμωρεί! Ας κάνουμε τουλάχιστον ένα καλό να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας να μη μας μοιάσουν για να μπορέσουν να πάρουν πίσω αυτα που τους στερήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά περιγράφεις Νέστορα την πολιτική αλλοτρίωση και καταστροφική αδράνεια του νεοέλληνα. Με μια διαφορά όσο αφορά τη σημερινή κατοχή.
      Αυτή δεν είναι σαν τις προηγούμενες, ούτε απλή χούντα όπως συνηθίζεται να λέγεται.
      Αν εδραιωθεί στο σήμερα, κανείς δούλος του αύριο δεν θα έχει τη δυνατότητα να απελευθερωθεί απο τις γαλέρες τους, μέσα στο σκοτάδι και την πείνα που θα είναι απλωμένα γύρω του.

      Διαγραφή

Σχόλια αναγνωστών