Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Ξηλώθηκε λόγω Χρυσής Αυγής η διοικήτρια νοσοκομείου Τρίπολης. Τι απάντησε για την καθαίρεση


Φτάσαμε στην εποχή, που ο πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να φοβάται να θίξει την παρανομία αν αυτή είναι αλλοδαπής προέλευσης.
Γιατί αυτομάτως και αυτόκλιτα, έρχεται το κράτος…πρόνοιας και τον απορρίπτει στον καιάδα.
Και στην περίπτωση αυτή, ήρθε το επίσημο κράτος, να προστατεύσει τα δικαιώματα των παράνομα εργαζόμενων αλλοδαπών, που από ότι φάνηκε “θίχτηκαν” από τον έλεγχο που έκαναν τα μέλη της Xρυσής Aυγής, υπενθυμίζοντας με το χειρότερο τρόπο στον Έλληνα πολίτη, ότι πάνω από όλα σ αυτή την κατεχόμενη χώρα, είναι τα δικαιώματα των άλλων, την ώρα που τα δικά του δικαιώματα, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα των διεθνών σωματεμπόρων σε τιμές ευκαιρίας.

Παύθηκε από τα καθήκοντα της η διευθύντρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Τρίπολης, Ελένη Σιουρούνη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη η διευθύντρια είχε επιτρέψει σε μέλη της Χρυσής Αυγής να μπουν στο νοσοκομείο για να ελέγξουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα αλλοδαπών νοσοκόμων. Την  εποµένη  του ελέγχου των Χρυσαυγιτών, η διοικήτρια  συναντήθηκε µε  εκπρόσωπο  της  τοπικής  οργάνωσης  της  Χρυσής Αυγής  για το θέµα των παράνοµων αποκλειστικών  νοσοκόµων.

Την αποπομπή της αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος όταν ενημερώθηκε για τη στάση της.

Μιλώντας στο «ArcadiaPortal.gr» η κ. Σιουρούνη είχε υποστηρίξει ότι έχει κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει το δικαίωμα από το νόμο να προβεί σε ελέγχους των στοιχείων, επικαλούμενη θέμα προσωπικών δεδομένων.


Τι απάντησε η διοικήτρια της Τρίπολης για την καθαίρεσή της

Διαβάστε τι απάντησε η διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Ελένη Σιουρούνη, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, να την αποπέμψει:

1. Η Διοίκηση και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μπορεί και οφείλει εντός των ορίων της νομιμότητας να δέχεται στο γραφείο της και να ενημερώνει για θέματα και προβλήματα που άπτονται της λειτουργίας του, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, πολιτικών κινήσεων, πολίτες και μέλη της κοινωνίας. Πολύ περισσότερο εάν κάποιοι από αυτούς, εκπροσωπούνται ή εκπροσωπούν άλλους, στο εθνικό κοινοβούλιο.

2. Πρόβλημα «παράνομης εργασίας» υφίσταται στην χώρα μας και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να το αντιμετωπίσουμε στο μέτρο που εκδηλώνεται στο Νοσοκομείο μας.

3. Το πρόβλημα αυτό έχει πολλές παραμέτρους μία εκ των οποίων έχει κοινωνικό, ανθρωπιστικό, ηθικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

4. Το πώς αντιμετωπίζουν ή εκμεταλλεύονται το πρόβλημα της «παράνομης εργασίας» οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις, συνάπτεται με τον πολιτικό πολιτισμό τους, την ενδοτικότητά τους στον λαϊκισμό ή την συνείδηση της ευθύνης τους και με την αντίληψή τους για την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

5. Ούτε επιτρέπεται από τον νόμο ούτε επιτρέψαμε εμείς σε μέλη οποιασδήποτε οργάνωσης να ελέγξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ό έλεγχος αυτός, αποτελεί αρμοδιότητα του εποπτεύοντος Υπουργείου και των υπηρεσιών και αρχών που προβλέπονται από τον νόμο, στην Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας.

6. Τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου και η Διοίκησή του, μεριμνούν καθημερινά για την καλή λειτουργία του, υπερβαίνοντας προβλήματα που μπορεί να οφείλονται στην οικονομική συγκυρία που πλήττει την Χώρα (έλλειψη σε επαρκές προσωπικό ασφάλειας και φύλαξης) ή σε θεσμικούς περιορισμούς (προσωπικά δεδομένα συνοδών).

7. Έχουν δοθεί αυστηρές εντολές από τη Διοίκηση στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, εκτός άλλων και για την απαγόρευση εισόδου σε αυτό, ομάδων ή προσώπων που δεν προσέρχονται για λόγους υγείας και δεν αιτιολογούν τον λόγο της επίσκεψής τους καθώς και για την άμεση απομάκρυνσή τους από το Νοσοκομείο, στις περιπτώσεις αυτές.

8. Όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο τη νύχτα της 6ης/02/2013 και της 7ης/02/2013, θα αντιμετωπισθούν από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, αντί για κραυγές, «κυνήγι μαγισσών» και αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, ας προτάξουν όσοι τη διαθέτουν, τη δημοκρατική τους ευθύνη.

9. Με αφορμή την τελευταία συνέντευξή μου και την επίσκεψη στο γραφείο μου, μελών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι παρέφρασαν τη δήλωσή μου ότι «αντιμετωπίζω το θέμα της παράνομης εργασίας από κοινού με τους συνεργάτες μου και υπεύθυνους του νοσοκομείου», ως δήλωση δήθεν συνεργασίας μου με εξωνοσοκομειακούς και εξωθεσμικούς παράγοντες. Όλοι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι δεν την μοιράζομαι με κανέναν και ότι συνεργάζομαι μόνον με όσους μέσα ή πάνω από τον Νοσοκομείο, έχουν θεσμικό ρόλο για την λειτουργία του. Μία ενδεχόμενη φραστική ατυχία θα ήταν ένα μικρό κακό. Αλλά η λαϊκιστική και συκοφαντική εκμετάλλευσή της, είναι ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα. Στην μικρή μας πόλη, όλοι γνωρίζουν την προσήλωσή μου στην νομιμότητα, το Σύνταγμα και την Δημοκρατία.

Η Διοικήτρια του Π.Γ.Ν. Τρίπολης»Πηγές  topontiki 
                         spirospero


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου