Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Από τα Χανιά ανακοινώνεται δημιουργία κόμματος των αποστράτων


Η ανακοίνωση ή οι πρώτες επίσημες επισημάνσεις για την πρόθεση δημιουργίας του κόμματος δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν την προσεχή Τρίτη κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν στα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού στα Χανιά.

Κινηματικά χαρακτηριστικά, τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν
να οδηγήσουν στην ίδρυση πολιτικού φορέα, αποκτούν πλέον οι κινητοποιήσεις αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που αντιστέκονται σθεναρά στις συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ουσιαστικά δηλαδή αρνούνται να υποκύψουν στην οικονομική εξαθλίωση που τους οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές της Τρόϊκας.

"Δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να κάνουμε.Για εμάς τους ίδιους, για την κοινωνία συνολικά. Από τα 18 μας χρόνια εκπαιδευόμαστε να πολεμήσουμε τον όποιο εχθρό. Τώρα θα δειλιάσουμε;", λένε στα Παραπολιτικά στρατιωτικοί που προεξέχουν της προσπάθειας αυτής. Η επισήμανση αυτή σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις των "θεσμικών" ενώσεων αποστράτων των ΕΔ, ενόψει της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη στα Χανιά δείχνει ότι ο κύβος ερρίφθη για την ίδρυση ενός πολιτικού φορέα.

                                              
Μάλιστα, θα απευθύνεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο στον χώρο των ΕΔ και έτσι θα διαφέρει καθοριστικά από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας που κατέβηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου λαμβάνοντας 0,6%.

 Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα, στελέχη των ενώσεων αποστράτων έχουν έρθει σε επαφή με την ηγεσία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας έτσι ώστε το νέο εγχείρημα να είναι κοινό, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία του. Άλλωστε, οι περίπου 50.000 ψήφοι που έλαβε ο σύνδεσμος αποτελούν μια πολύ καλή "μαγιά" για την εκκίνηση του πολιτικού φορέα.

Επαφές και με τον Στρατηγό Φράγκο
Ενώ οι στρατηγοί σχεδιάζουν το νέο εγχείρημα, οι ενώσεις βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας και Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Πριν από 10 ημέρες, στην παραδοσιακή περιοχή των Στρατηγών, στου Παπάγου υπήρξε συνάντηση στελεχών των ενώσεων αποστράτων, του κυρίου Φράγκου και των παραγόντων του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, όπου έγινε μια μακρά συζήτηση, η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς όμως να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Προτάθηκε μάλιστα, στον κ. Φράγκο να ηγηθεί της κίνησης. Εκείνος δεν ήταν αρνητικός και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ζητώντας πίστωση χρόνου.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση των αποστράτων στα Χανιά
Σε σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων, το οποίο έχουν συστήσει 43 ενώσεις αποστράτων, γίνεται κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στα Χανιά.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

ΚΑΛΟΥΜΕ
όλους τους ε.ε. και ε.α. συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια μας, με την συμμετοχή τους, όπου και όταν χρειάζεται. Τυχόν αποσπασματικές ενέργειες, προσωπικές διενέξεις ή επιδιώξεις, διχαστικά διλήμματα και διασπαστικές ανακοινώσεις, είναι ανεπίτρεπτα σε ένα ομοιογενές σύνολο που έχει τη λογική να εκτιμά και να χειρίζεται τις καταστάσεις και να επιτυγχάνει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Όποιος τορπιλίζει την κοινή προσπάθεια τορπιλίζει και την επίτευξη των στόχων και θα είναι υπόλογος στους εε και εα Συναδέλφους που προσδοκούν ένα καλύτερο αύριο.
Η συνέχεια του αγώνα μας μεταφέρεται στην Κρήτη, όπου καλούνται να συμμετέχουν όλα τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, στην προγραμματισθείσα και συμφωνηθείσα συγκέντρωση, στα ΧΑΝΙΑ, την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 16.00. Η Κρήτη θα στείλει το δικό της μήνυμα. Ένα μήνυμα ομοψυχίας, αποφασιστικότητας και ελπίδας.



με πληροφορίες από onalert/spirospero.gr

Πηγή flashnews





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών