Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ 2020

Όλοι γνωρίζουμε το Αστέρι της Βηθλεέμ, τον «οδηγό» που έφερε τους τρεις Μάγους κοντά στον νεογέννητο Χριστό στη φάτνη των αλόγων, όπως τραγουδούσαμε μικροί τα κάλαντα με τα τρίγωνα και το μπουκάλι με το χωνί που μαζεύαμε το λάδι από τις νοικοκυρές του χωριού.
Σήμερα, μετά από 800 !!! ολόκληρα χρόνια, εμφανίζεται και πάλι το σπάνιο αυτό φαινόμενο στον ουρανό και ευτυχώς είναι ορατό και στην Ελλάδα.
Το φαινόμενο θα ξαναγίνει στον ουρανό, μετά απο 60 χρόνια όπως λένε οι ειδικοί.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΝΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΛΟΓΩ ΒΑΡΙΑΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑ.

ΩΡΑ ΛΗΨΕΩΝ 18:10

ΜΕΣΟ ΛΗΨΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ.


1 και 2).

Όπως το βλέπουμε με γυμνό μάτι. Απο οτι βλέπουμε, έχουν πλησιάσει ο Δίας με τον Κρόνο τόσο πολύ, που φαίνονται σαν ένα αστέρι, μεγαλύτερο απο όσο ο Δίας, ή ο Κρόνος απο μόνοι τους.


3).

Με λίγο ζουμ αρχίζουν να ξεχωρίζουν μεταξύ τους

4).

Με λίγο περισσότερο ζουμ, αρχίζουν να διακρίνονται οι γειτονικοί έλληνες πάντα, πλανήτες. Καλλιστώ, Τιτάνας, Ευρώπη, Γανυμήδης,


5).

Επιμένοντας στο ζουμάρισμα, βλέπομε οτι έχομε δυο μικρές γειτονιές πλανητών. Μια γειτονιά του Δία και μια γειτονιά του Κρόνου, σε αρκετή απόσταση η μια απο την άλλη.

Να μπούμε πιο κοντά μέσα στις γειτονιές να κουτσομπολέψουμε ???

Πάμε λοιπόν, κάνοντας δυνατό ζούμ, στο βαθύ ουρανό.

6).

Εδώ βλέπουμε τη γειτονιά του Δία, με τους πλανήτες της σε ΑΠΟΛΥΤΗ ευθεία με το Δία.

Την Καλλιστώ, την Ευρώπη, που έβαλε ο Δίας το στρατηγό Ταύρο να του φέρει και την ξεμυάλισε στην πεδιάδα της Φαιστού, την Αμάλθεια

(Να και η νύμφη τροφός του Δία στην Ίδη, που ο μικρός Δίας επειδή την αγάπησε σα δεύτερη μάνα, εκτός απο το Κέρας της αφθονίας που της χάρισε εν ζωή σπάζοντας στο παιχνίδι του το κέρατο του αίγαγρου ο οποίος του έδινε το γάλα του, επειδή δεν ήθελε ποτέ να την αφήσει να πεθάνει, την έκανε αστέρι να τον φροντίζει και να την προσέχει στην αιωνιότητα, επάνω στο σύμπαν)

Αθάνατη μοναδική ελληνική μυθολογία ε φίλοι μου????
Όπως την έχομε αναλύσει σε παλιότερο άρθρο μας με πολλές λεπτομέρειες για τη γέννηση των θεών και των θεοτήτων στην προμινωική Κρήτη, που θα βρείτε
ΕΔΩ.

http://keritisriver.blogspot.com/2013/12/Kriti-patrida-ton-theon-Apo-th-blastiki-theotita-ston-Kritageni-Dia-kai-toys-theoys-tis-ellin.html

Και παρακάτω, βλέπομε στην ίδια απόλυτη ευθεία, την Ιώ και το Γανυμήδη..

Πάμε να κουτσομπολέψουμε και απο τη γειτονιά του βασιλιά Κρόνου?

7).

Εδώ βλέπομε μια άναρχα δομημένη γειτονιά χωρίς ευθείες και σχήματα, αλλά με αρχοντικές προσωπικότητες.

Και πρώτη πρώτη η Ρέα.

Η μητέρα του Δία, που βλέποντας τη μανία του Κρόνου να τρώει τα παιδιά του, της, του έδωσε να φάει μια πέτρα.

Έτσι γλύτωσε το μικρό Δία και τον έδωσε στη ν'υμφη Αμάλθεια να τον μεγαλώσει στην Ίδη, μαζί με τη Μέλισσα και την Αδράστεια, απο την οποία πήρε την ιδιότητα η θεία Νέμεσις, λέγοντας την Αδράστεια (αναπόδραστη) Νέμεση για τους υβριστές της φύσης, οι οποίοι δεν γλυτώνουν την τιμωρία, ακόμη και μέχρι το τέλος τους.

Βλέπομε και τον Εγκέλαδο και τον Προμηθέα.

Τον Άτλα, τον Επιμηθέα, τον Ιανό, την Πανδώρα

Και πέεεεερα στην άκρη σαν εμπροσθοφυλακή, μάλλον ανιχνευτή της παρέας στο ταξίδι της στο σύμπαν, τον Τιτάνα.

Πιο νωρίς, πέρασαν απο την περιοχή μας ο πολέμαρχος Άρης ο κόκκινος πλανήτης και πίσω του σε απόσταση, ο μεγαλοπρεπής Σείριος λαμπερός και κουνιστός.

Μάλλον, προπομποί της μεγάλης σύζευξης των μεγίστων του σύμπαντος, Δία και Κρόνου.

Καλή η ελληνική μυθολογία, όμορφο και το παραμύθι μας, αλλά κάπου εδώ τελειώνει, όπως όλα τα όμορφα.

Ευτυχείτε !!!

και μακριά απο τους αγέλαστους ανθρώπους, τους κακούς πολιτικούς και τους επίορκους επιστήμονες. Δεν λέμε για τους δημοσιογράφους, γιατί αυτοί δεν είναι άνθρωποι, αλλά υπάνθρωποι, στο ίδιο καζάνι με τους πραίτορες των τυράννων.

Καλά Χριστούγεννα λόγω θέματος δε λέμε ακόμα, εδώ θα είμαστε και αύριο αν δε μας μαζέψει η "Πρωινή Περίπολος" των σχιζοφρενών επίδοξων επικυρίαρχων.

ΥΓ .

Σήμερα βλέπω οτι υποχωρούν τα σύννεφα και πιστεύω να γίνει απο παντού ορατή η σύζευξη.

Ξεκινά περί τις 5:35 μ.μ. αλλά λόγω ήλιου γίνεται ορατή μετά τις 6:00 μ.μ. που σκοτεινιάζει.

Χάνεται εντελώς δύοντας στις 6:50 περίπου, είναι ορατό δηλαδή περίπου 1 ώρα και θα κρατήσει μέχρι τις 27 Δεκέμβρη, που τότε έχουν ξεχωρίσει οπτικά οι δυο πλανήτες.

Στις 25 όμως, μέρα Χριστουγέννων, ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ το φαινόμενο, με τον Κρόνο να έχει έρθει διαγώνια στην περίμετρο του Δία, σχηματίζοντας μια λαμπερή ουρά.
Όπως απεικονίζεται στην κεντρική φωτό του άρθρου, στην κορυφή της σελίδας.

Ίσως εκείνη η εικόνα, της 25 Δεκέμβρη στην τωρινή σύζευξη, να είναι το βιβλικό αστέρι με την ουρά που θα τη δούμε να δείχνει με κατεύθυνση Β.Δ. και προς τα κάτω, στη γη μας.

                                                        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών