Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι βάσεις της Σούδας, οι…διαδόσεις, οι yesmen και μια γενοκτονία



Το μεγαλύτερο αντιβασικό κίνημα της Ευρώπης, το κίνημα που αγκάλιασε όλους τους κατοίκους των Χανίων στο παρελθόν, πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές παρεμβάσεις, δεν υπάρχει σήμερα.
Φρόντισαν ΟΛΑ μαζί τα κόμματα σε μια ενορχηστρωμένη συνομοσία της σιωπής, στο μεγαλύτερο ξέσπασμα του το 1990, να το διαλύσουν μέσα απο τους κομματικούς τους μηχανισμούς.

Την ιστορία και δράση του, που αξίζει να αναφερθεί οτι έχει πέσει στη λήθη και τη σιωπή από όλα τα ΜΜΕ, τα ιστολόγια και κάθε είδους ενημέρωσης, θα τη βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.


Σήμερα μετά απο 20 χρόνια, αφού μεσολάβησαν οι επιθεσεις στο Ιράκ, στην Λυβύη αλλά και στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία νωρίτερα, έρχεται στην επικαιρότητα η επικινδυνότητα της Νατοικής βάσης της Σούδας και ο ρόλος της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του διεθνούς αμερικανοσιονιστικού θηρίου.

Σε πρωινάδικο γνωστού τουρκοκάναλου, παρατεταγμένα τα παπαγαλάκια επαγγελματική αδεία των κομμάτων της διαφθοράς, το καθένα στο δικό του μοιρασμένο από τα διεθνή κέντρα προπαγάνδας και ενημέρωσης ρόλο.
Θέμα της εκπομπής, η επικείμενη επίθεση στη Συρία.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αγκαλιά και πλάι πλάι και οι φιλοφρονήσεις να δίνουν και να παίρνουν.
Η προπαγάνδα του γράσου και της διαστρέβλωσης, σε πρώτο πλάνο, αλλά και η φανατική υπεράσπιση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «διεθνούς εννόμου τάξεως».
 «Διαδόσεις» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της ΝΔ όσα διαρρέουν περί άδειας χρήσης της βάσης της Σούδας από την κυβέρνηση, για την επίθεση στη Συρία. Με ένα μειδίαμα που σκότωνε ελέφαντα στο πρόσωπο. Ασφαλώς…όταν έχει στο νου ότι απευθύνετε σε…ουρακουτάγκους τηλεθεατές και ότι η επανεκλογή της δεν εξαρτάται από τη δική τους ψήφο, λογικό είναι να υπακούει στη δική τους λογική των επικύψεων και της στήριξης της αμερικανοσιονιστικής ιμπεριαλιστικής φίμωσης και διαστρέβλωσης.
Στο ίδιο μοτίβο, καταδίκασε απερίφραστα τη χρήση χημικών όπως την έχουν «ορμηνέψει» τα διεθνή κέντρα προπαγάνδας της νέας τάξης.
Εδώ πήγαμε να αναθαρρήσομε με τη θέση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφιβάλει μεν για το ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα, αλλά την ίδια στιγμή ανακρούσαμε πρύμνα, ακούγοντας τον να επικαλείται την έγκριση του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίθεση, αλλιώς είναι καταδικαστέα.
 
Αυτά τα δύο όργανα δηλαδή, κρατάνε τη διεθνή έννομη τάξη ως ανεξάρτητα θεσμικά όργανα ;
Το δίκαιο ή όχι και αυτού του πολέμου, αυτής της γενοκτονίας, είναι θέμα  
των μηχανισμών που δημιούργησαν τα ίδια τα σκυλιά του πολέμου ;
Το ίδιο το δίκαιο αυτού του λαού και όλων των λαών της γής που σφάζονται καθημερινά με κήβδηλες κατηγορίες από τους επιβήτορες της γης στο όνομα της παγκόσμιας επιβολής και του ελέγχου του χρήματος και της εξουσίας, ΠΟΙΟΣ πολιτικός, ποιο κόμμα θα το υπερασπιστεί, ποιος έχει το σθένος να πει όλη την αλήθεια και τα γεγονότα όπως αυτά συμβαίνουν και όχι ότι τους δίνει το γραφείο τύπου της νέας τάξης;
Και στην Ελλάδα τελικά, ποιος είναι Έλληνας με ότι αυτό συνεπάγεται στις αρετές, την τόλμη και την πολιτική υπευθυνότητα απέναντι στο λαό που εκπροσωπεί και την ίδια του τη χώρα ;
Όλοι, ταγμένα στρατιωτάκια στον αμερικάνικο μπερέ και τη φίμωση της αληθειας.
Και ένας λαός δίπλα μας, έτοιμος να κατασπαραχτεί από τα θηρία.
Και έρχεται η δική μας σειρά μέσα από αποφάσεις που αφορούν τη «σωτηρία» μας και τη σωτηρία των τραπεζών. Σωτηρίες, αντίθετες μεταξύ τους, αλλά αυτοί επιμένουν ότι μόνο αν σώσουν τις τράπεζες, έχομε ελπίδα να ζήσομε. Ετοιμάζοντας και τη συμφωνία για την εκχώρηση των δικαιωμάτων του νερού. Τέτοια αναλγησία.
Το Εκουαδόρ, έρχεται στην Ελλάδα.  
Οι γενοκτονίες, ακολουθούν η μία την άλλη.
Ο ισλαμοφασισμός, αιχμή του δόρατος για το στήσιμο της μαύρης προπαγάνδας, μέχρι να επιτύχουν τους ανίερους σκοπούς τους. 
Μετά, θα δουν τι θα κάνουν και μ αυτόν. 
Ο τελευταίος «τρομοκράτης» προς εκκαθάριση της νέας τάξης, θα είναι ο ισλαμοφασισμός. 
Όταν θα έχει σφάξει όλα τα ανεπιθύμητα στο σιονισμό γένη και όταν δεν θα χρειάζονται οι τρελοί του πλανήτη άλλους δούρειους ίππους.

                                                           Βυζαντινός Αντίλαλος

Για πλημμέλημα το συνεργείο του Σκάι για τα πλάνα στο Μουζουρά Χανίων
Με τον νόμο 376 του… 1936 και την κατηγορία της "παραβίασης οχυρωματικών θέσεων", πλημμεληματικού χαρακτήρα, παραπέμπονται σε δίκη ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κρήτη, Μάριος Διονέλλης και ο εικονολήπτης Νίκος Σαράντος, οι οποίοι προσήχθησαν στην Αστυνομία ενώ έκαναν ρεπορτάζ κοντά στην αμερικάνικη βάση της Σούδας.
Ήταν στις 3.10 περίπου το μεσημέρι όταν ο δημοσιογράφος βγήκε "ζωντανά" στην εκπομπή του Σκάι: "Life" και μίλησε για τις αντιδράσεις φορέων της Αυτοδιοίκησης, επαγγελματιών αλλά και κατοίκων στο ενδεχόμενο εμπλοκής της αμερικάνικης βάσης της Σούδας σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία.
Η μετάδοση γινόταν από ένα ύψωμα του χωριού Μουζουράς Ακρωτηρίου, απέναντι από την αμερικάνικη βάση, όπου συνηθίζεται τα κανάλια να τραβάνε πλάνα για να "ντύσουν" τα ρεπορτάζ τους.
Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, ο δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης, πήραν τον δρόμο της επιστροφής, αλλά όταν "κατέβηκαν" το βουνό, τους σταμάτησε όχημα (βαν) της Πολεμικής Αεροπορίας και στη συνέχεια έφτασε η Αστυνομία η οποία τους προσήγαγε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Εκεί, παρέμειναν έως και λίγο πριν τις 8 το βράδυ, οπότε με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία με την κατηγορία της "παραβίασης οχυρωματικών θέσεων" (νόμος 376/36) και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Μιλώντας στα "Χανιώτικα νέα", ο Μάριος Διονέλλης σημείωσε ότι «πήγαμε σε έναν χώρο όντως ελεγχόμενο αλλά από τον οποίο κατά παράδοση γίνονται πλάνα. Αυτό που έχει σημασία και είναι η πραγματική είδηση δεν είναι η δική μας σύλληψη αλλά οι αντιδράσεις που εκφράζουν και οι πολίτες και ο αντιπεριφερειάρχης και ο πρόεδρος των ξενοδόχων που μίλησαν για τις επιπτώσεις που έχει η αμερικάνικη βάση στη ζωή και στον τουρισμό των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ


Από τις καταθέσεις των ανθρώπων της 115 Πτέρυγας Μάχης φάνηκε ότι προετοιμαζόταν το κλίμα για να απαγγελθεί κατηγορία για κατασκοπεία (!), παρόλο που το ρεπορτάζ δεν ήταν στρατιωτικού χαρακτήρα και δεν είχε πλάνα από στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ακαριαία ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΠΗΝ) που ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση των συναδέλφων. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπου και βρήκε συναινετικό κλίμα. Τελικά ο Μ. Διονέλλης και ο Ν. Σαράντος αφέθηκαν ελεύθεροι με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία για παραβίαση οχυρών θέσεων (νόμος 376/1936). Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
«Η κατηγορία και η σύλληψη ήταν προσχηματική και επιβεβαιώνει μια αυταρχική τάση εν όψει και της διαφαινόμενης ευθυγράμμισης της ελληνικής κυβέρνησης με τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο προεδρεύων της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης και συμπληρώνει ότι «το μήνυμα που στάλθηκε στην ερευνητική δημοσιογραφία είναι ότι κινδυνεύει σοβαρά όταν επιχειρεί να καταγράψει την πραγματικότητα και να κάνει καλά τη δουλειά της».
«Σε μια τέτοια στιγμή όπου η παγκόσμια κοινή γνώμη αγωνιά για το τι θα γίνει στη Συρία, καθήκον των δημοσιογράφων είναι να συλλέγουν πληροφορίες και να ενημερώνουν. Αυτή είναι η αποστολή τους και πολλές φορές, σχεδόν καθημερινά, δίνουν και τη ζωή τους», επισημαίνει στην «Εφ.Συν.» ο Γ. Σαββίδης.
Γιάννης Μπασκάκης
efsyn.gr
Η αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μάριος Διονέλης με τον οπερατερ του Νίκο Σαράντο για τα πλάνα που τράβηξαν από το σύνηθες ύψωμα του Μουζουρά προκειμένου να "ντύσουν" ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων στη χρήση της Βάσης της Σούδας για τον πόλεμο στη Συρία, ωφείλεται όπως γνωρίζουμε καλά στο Ακρωτήρι, στο ότι κάθε φορά που η Βάση της Σούδας εμπλέκεται σε πόλεμο αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και του στρατιωτικού λιμένα. Είναι γνωστό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η "εδαφική ακεραιότητα" του Ακρωτηρίου δεν υφίσταται, αφού οι περίπολοι ασφαλείας της δικής μας Π.Α. επεκτείνονται και έξω από τα σύρματα των εγκαταστάσεων, στους γύρω δρόμους και τα χωριά, σταματώντας για έλεγχο απλούς διερχόμενους πολίτες. Το ίδιο συμβαίνει και στη θαλάσσια περιοχή της Σούδας κοντά στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, όπου οι λιμενικές περίπολοι διώχνουν όποιον πλησιάζει ακόμα και με φουσκωτό.
Παρά την απαγόρευση φωτογράφησης που ισχύει στην περιοχή, δεν υπάρχει κανείς μα κανείς δημοσιογράφος που να μην έχει πλάνα και φωτογραφίες τραβηγμένα από το σημείο αυτό, ενώ κατά καιρούς και το ίδιο το ΝΑΤΟ επιτρέπει την είσοδό μας και τη φωτογράφηση στους χώρους της Βάσης - όπως δημοσιεύει το ίδιο φωτογραφικό υλικό από ασκήσεις του στην περιοχή. Αυτό που ενόχλησε το Διοικητή της 115 ΠΜ που προφανώς ζήτησε τη δίωξη των συναδέλφων, δεν είναι ίσως μόνο η παραβίαση των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, όσο το ξεσκάλισμα των αντιδράσεων που μπορεί να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας εξαιτίας της ηχορύπανσης που προκαλείται από τις συνεχείς πτήσεις και τη ζημιά που κάνουν αυτές στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής.


Πηγή chania-politis





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών