Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ανοικτή η ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει ο Σπ. Λυκούδης.

Ανοικτή σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΔΗΜΑΡ, αλλά όχι με τη σημερινή πολιτική του, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Σπύρο Λυκούδη.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Λυκούδης είπε ότι αν και δεν υπάρχουν ανοιχτοί δρόμοι,
«θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη στο δικό μας το κόμμα για να κάνει συμμαχίες
πολιτικές. Πολύ περισσότερο, εδώ κάνει συμμαχίες και με αντίπαλα κόμματα, πολιτικά και θεωρητικά και ιδεολογικά, όπως είναι η ΝΔ» είπε προσθέτοντας πως η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να συμπράξει με ένα κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς, «παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια βάση απολύτως ρεαλιστική και πολιτική».

«Αν θα μπορούσε να υπάρξει; Με δεδομένη τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμπέσει» πρόσθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

Σημείωσε δε ότι «εμείς, η ΔΗΜΑΡ, που αναζητά τη νέα θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη η οποία θα αισθάνεται ισχυρή, ενιαία, ομοσπονδιακή και προσπαθεί να προχωρήσει, δεν μπορεί να συμπράξει με ένα κόμμα, το οποίο λέει ότι αν έρθει στην εξουσία θα καταγγείλει τη σύμβαση και το Μνημόνιο και θα μπει σε ένα νέο κύκλο περιπετειών η Ελλάδα. Είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουμε με μια τέτοια πολιτική; Αποκλείεται. Αλλά αυτό δεν αποκλείει θεωρητικά την ανάγκη να υπάρξει μια επικοινωνία των δυνάμεων της Αριστεράς και να διαμορφώσουμε ενδεχομένως νέες πολιτικές. Το ερώτημα δεν είναι αν θα μπορούσε να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ποια πολιτική θα μπορούσε να συμπράξει».



Πηγή   protothema



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών