Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ “ANONYMOUS”. Νέα επίθεση αναφέρει το BBC στο υπ.Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Το θέμα των ANONYMOUS με το οποίο είχαμε ασχοληθεί σε προηγούμενοάρθρο επανέρχεται στην επικαιρότητα, με ένα δημοσίευμα από το BBC που αναφέρεται σε νέο χτύπημα. Το μόνο που επιβάλλεται είναι επιφυλακτικότητα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

Χτύπημα εναντίον της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξαπέλυσαν οι Anonymous, με αφορμή τον θάνατο του 26χρονου «γκουρού του Ιντερνετ», Άαρον Σουάρτς, για τον οποίο κατηγορούν την αμερικανική
δικαιοσύνη. Οι Anonymous έθεσαν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και στη θέση της ανάρτησαν ένα κείμενο στο οποίο ζητούσαν την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος των ΗΠΑ, ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση, ενώ παράλληλα εξήγγειλαν την έναρξη της «Επιχείρησης Τελευταίο Καταφύγιο».
Οι Anonymous αναφέρουν στο κείμενό τους ότι έχουν στα χέρια τους δεδομένα από ιστοσελίδες αμερικανικών κυβερνητικών οργανισμών τα οποία και θα δώσουν στη δημοσιότητα. εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. «Δύο εβδομάδες πριν, μία από τις κόκκινες γραμμές ξεπεράστηκε. Δύο εβδομάδες πριν σκοτώθηκε ο Άαρον Σουάρτς. Σκοτώθηκε γιατί ήταν αντιμέτωπος με μια αδύνατη επιλογή. Σκοτώθηκε γιατί υποχρεώθηκε να παίξει ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε να κερδίσει, μία στρεβλή ερμηνεία της δικαιοσύνης, ένα παιχνίδι που η μόνη κίνηση που κερδίζει είναι να μην το παίξεις». Υπενθυμίζεται ότι ο Σουάρτς ήταν αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνων, καθώς κατηγορούταν ότι υπέκλεψε χιλιάδες επιστημονικά και ακαδημαϊκά αρχεία από το ΜΙΤ για να τα αναρτήσει δωρεάν στο Διαδίκτυο.


Πηγή  bbc




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών