Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η απόλυτα διεφθαρμένη Τιμοσένκο με τα 11 δισ


H βαθύπλουτη και βαθιά διεφθαρμένη Γιούλια Τιμοσένκο επέστρεψε στο πολιτικό σκηνικό της Ουκρανίας (ή καλύτερα της ... μισής Ουκρανίας) με την ευλογία των ΗΠΑ  μετά την καταδίκη της για κατάχρηση εξουσίας σε φυλάκιση 7 ετών. 
Η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και καταδικάστηκε για «κατάχρηση εξουσίας».  Κατηγορήθηκε ότι απέσπασε 320 εκατομμύρια δολάρια από εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, όταν ήταν Πρωθυπουργός, καθώς και για σωρεία άλλων σκανδάλων.
Σε ένα από αυτά φέρεται να έχει αγοράσει 1.000 φορτηγά 20% πάνω από την αξία της αγοράς που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως ασθενοφόρα και χρησιμοποιήθηκαν για την προεκλογική της εκστρατεία.
Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για 3 χρόνια, γεγονός που της απαγορεύσε να είναι υποψήφια στις εκλογές. 

«Ο σκοπός τους είναι προφανής, θέλουν να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές» 
κατήγγειλε η ίδια η Γιούλια, μέσα από τη φυλακή.
Η Γιούλια Τιμοσένκο, είναι οικονομολόγος, με περιουσία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του συνασπισμού κομμάτων που υποστήριξε τον Βίκτορ Γιούσενκο, αντι-ρωσικών φρονημάτων.



Η εξαφάνιση της επικηρύξεως της Τιμοσένκο μία εβδομάδα μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών όπου ήρθε τρίτη (την δεύτερη Κυριακή μπήκαν οι δύο πρώτοι του πρώτου γύρου των εκλογών, ο Β.Γιανουκόβιτς και ο Β.Γιουσένκο) από την ιστοσελίδα της INTERPOL είναι χαρακτηριστική της "ευελιξίας" των ΗΠΑ και της Δύσης να "βαπτίζουν" απατεώνες ως ηγέτες και το αντίθετο, μέσα σε λίγες ώρες, ανάλογα με τα στμφέροντά τους.
Επίσης έπαψαν και οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι διαθέτουν στοιχεία για τα εμβάσματα που απέστελνε η Τιμοσένκο στον Λαζαρένκο επί πρωθυπουργίας του, καθώς χρειαζόντουσαν την στήριξη της Τιμοσένκο για να εκλεγεί ο Γιούσενκο που στήριζαν οι ΗΠΑ. 


Η επαγγελματική της καριέρα ξεκινά με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και την εμπλοκή της σε διάφορα οικονομικά σκάνδαλα. Στοιχεία για την αρχική της δράση δεν είναι εύκολο να βρεθούν.
Η εμπλοκή της, ωστόσο, με την πολιτική, από το 1996, προσφέρει άφθονο υλικό προς τεκμηρίωση των κατηγοριών εκείνων που την θεωρούν έναν από τους πολιτικούς που πλούτισαν προκλητικά.


Η φιλία της με τον τότε πρωθυπουργό, Παύλο Λαζαρένκο, ο οποίος μετά από καταγγελίες και έρευνες για διαφθορά εγκατέλειψε το 1997 την χώρα και τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη στην Καλιφόρνια για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμό, οδήγησε γρήγορα την Τιμοσένκο στο να κατέχει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μονοπωλίου ενεργείας (κυρίως φυσικού αερίου) και να ελέγχει γύρω στο 20% του ΑΕΠ της Ουκρανίας.
Σε αυτό οφείλεται και το παρατσούκλι της «η πριγκίπισσα του αερίου». Οι κατηγορίες για εμπλοκή της στα σκάνδαλα του Λαζαρένκο δεν άργησαν να έρθουν.
Τον Φεβρουάριο του 2001, επί πρωθυπουργίας Γιούσενκο μάλιστα, η Γιούλια Τιμοσένκο συνελήφθη για την διαπλοκή της με τον τότε καταζητούμενο τέως πρωθυπουργό και για το ότι τον «χρηματοδότησε» με το ποσό των 79 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την οδήγησε στην φυλακή για 6 εβδομάδες.
Αποφυλακίστηκε, ωστόσο, ελλείψει επαρκών στοιχείων. 


Το όνομά της όμως, δεν έπαψε να φιγουράρει στις λίστες των καταζητουμένων της INTERPOL, μιας και ο Λαζαρένκο ξέπλενε το χρήμα στην Αμερική, μαζί, πιθανότατα, με τον επίσης καταζητούμενο σύζυγό της, Αλεξάντρ Τιμοσένκο.


Πηγή trelogiannis

Και τώρα, σειρά έχει η υπαγωγή της Ουκρανίας στο ΔΝΤ και τα κοράκια της Δύσης, ή η μισή Ουκρανία αν προκύψει νέο κρατίδιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του enikos, ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση του, αναφέρει.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεργαζόμενες με εταίρους σε όλο τον κόσμο, είναι έτοιμες να προσφέρουν στήριξη στην Ουκρανία καθώς προχωράει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται, για να ανακτήσει την οικονομική σταθερότητα. 
Η στήριξη αυτή μπορεί να συμπληρώσει ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ βοηθώντας να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις ευκολότερα...», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Τζέι Κάρνεϊ.


Παράλληλα και ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε σήμερα απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε οικονομική βοήθεια, μέσω οργανισμών, όπως το ΔΝΤ και φυσικά μεγάλο μέρος αυτής θα λάβει τη μορφή δανείων, αλλά θα υπάρξουν καλές επενδύσεις στην οικονομία της Ουκρανίας».
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λου, από την πλευρά του, κάλεσε την Ουκρανία να αρχίσει συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διαμόρφωση πακέτου οικονομικής βοήθειας το συντομότερο δυνατόν, μετά την εγκατάσταση της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

Σε λίγο θα δουν τη γλύκα οι «επαναστάτες» του ευρωαμερικανικού ονείρου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών