Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Μια Δημοκρατία λάστιχο, ανάμεσα στη Συνταγματικότητα και την Προδοσία

                                         
 Εκτός νόμου ήταν κάποτε η αριστερά και ακόμα ωρύεται για διωγμούς και βάσανα που υπέστησαν τα μέλη της απο τις κυβερνήσεις της Ελλάδας. 
Άσχετο αν υποστηριζόταν και είχε μέλη εκατοντάδες χιλιάδες  πολίτες αυτής της χώρας.
Αργότερα ήρθε η εθνική συμφιλίωση κατα τις επιταγές των αιώνιων νταβάδων του έθνους και έγινε επίσημο κόμμα, συνταγματικό πλέον μέσα στη βουλή των Ελλήνων. Χωρίς να πάψει στιγμή να θυμίζει τα μαύρα χρόνια που πέρασε στην παρανομία και τα ξερονήσια.
Σήμερα, ήρθε η δική της σειρά, να αφορίσει ένα άλλο κόμμα παράνομο και
αντισυνταγματικό κατά την άποψη της, που ψηφίζεται απο άλλες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας. 
Της ίδιας χώρας.
Οι δικοί της ψηφοφόροι, είχαν και έχουν δικαίωμα να αντιπροσωπεύονται μέσα στη βουλή. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής σήμερα, δεν έχουν το δικαίωμα της αντιπροσώπευσης. Είναι πολίτες β' κατηγορίας, φασίστες και ρατσιστές.
Σερίφης, γένους θυλικού
Μόνο δολοφόνους δεν τους είπαν ακόμα. Γιατί άραγε;
Πόση δημοκρατικότητα πια έχει μείνει μέσα στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου ?
Μαθήματα δημοκρατίας, δεν είμαστε ικανοί να δώσουμε, ούτε είμαστε οι κατάλληλοι, σαν απλοί πολίτες με τη στοιχειώδη Ελληνική εκπαίδευση. Όμως, ας ανατρέξουν οι μέγιστοι δημοκράτες στα διδάγματα και την κληρονομιά που μας άφησαν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι. Εκεί ίσως βρούν και θυμηθούν δημοκρατία τι σημαίνει και το δοκαίωμα των πολιτών στο αντιπροσωπεύειν και αντιπροσωπεύεσθαι.

Το "δεν συμφωνώ με αυτό που λες αλλα θα δώσω τη ζωή μου για να μπορείς να το λες" που έγραψε κάποτε ο Βολταίρος σε ένα φίλο του, δεν αποτελεί άραγε την πεμπτουσία της δημοκρατικής σκέψης ?

Η Ελλάδα και τα τρωκτικά
Ενώ σήμερα, το πολιτικό μας σύστημα διαφορετικά μεταφράζοντας την περί δημοκρατίας έννοια, παίρνει ότι ταμπέλα γουστάρει και αγαπά, κατα το δοκούν φορτωμένη με μίσος και απέχθεια απο τον πολίτη ψηφοφόρο και την πετάει κατά πρόσωπο σε κάθε αντίπαλο, με στόχο να τον εξαφανίσει
Αυτός, δεν έχει δικαίωμα να λέει, να μιλάει. Αυτοί το κρίνουν αυτό. Αυτοδικαίως και ελαίω Θεού διοριζόμενοι, ως αποκλειστικοί θεματοφύλακες της δημοκρατίας και της Συνταγματικής νομιμότητας, που οι ίδιοι έχουν κατακρεουργήσει ασύστολα.

("Δεν έχετε δικαίωμμα δια να ομηλείτε" έλεγε γνωστός πολιτικός γενόμενος ο περίγελος των φυλλάδων της εποχής).

Πόση πια Δημοκρατία αντέχει αυτός ο τόπος, ο μικρός, ο Μέγας και πόση Προδοσία ;;;!!!
.......................................................................................................................................

«Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό».

Αυτά είπε ο μέγας δάσκαλος του Συνταγματικού Δικαίου Ευ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα»

Τι είναι τελικά συνταγματικό;

Εξαρτάται απο ποιά μεριά είσαι. Απο την μεριά του Βουλευτή ή απο την μεριά του λαού.

Οι πολιτικοί που έχουν στείλει στην ανεργία δυο εκατομμύρια ανέργους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι;
Οι πολιτικοί που βάζουνε τεκμήριο στα παιδιά και την ιδια ώρα δίνουν επιδότηση 300 ευρώ στους κατόχους γαϊδουριών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι;
Οι πολιτικοί που κόβουν επιδόματα και συντάξεις απο ανάπηρους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι;
Οι πολιτικοί που πλασάρουν γενόσημα φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες με σοβαρές παθήσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι;
Οι πολιτικοί που βγάζουν στο δρόμο χιλιάδες άστεγους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι;
Οι πολιτικοί που εξαναγκάζουν παιδιά να ζουν στην πείνα με αποτέλεσμα να λιποθυμούν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι;
Οι πολιτικοί που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι;

Αυτοί που ''μάχονται'' εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι αυτοί που τους έδωσαν τη δυνατότητα και τη δύναμη να εισχωρήσουν στη Βουλή για να έχουν το άλλοθι της ''Δημοκρατίας''.

Αυτοί που μιλάνε για την νομιμότητα της Χρυσής Αυγής το κάνουν για να κρύψουν τον δικό τους φασισμό. Τον φασισμό της ευημερίας των τραπεζών και της ελίτ, τον φασισμό που μας θέλει υποταγμένους σε συνθήκες και νόμους που εξυπηρετούν τους λίγους, τους εκλεκτούς.

Επομένως η όποια συζήτηση για την συνταγματικότητα της Χρυσής Αυγής είναι αστεία. Απλά επιχειρείται να στραφεί το ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που εξαθλιώθηκαν εξαιτίας της φασιστικής πολιτικής, σε θέματα που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα.Πρόλογος απο keritisbloger                               Πηγή resalto


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου