Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ 600 ΔΙΣ, Η End National Debt (END) ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Χρήματα ούτε υπήρχαν, ούτε υπάρχουν. Απλά γίνεται ''ανακύκλωση'' της ιστορίας της ''Τράπεζας της Ανατολής''   

Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας γιά τους ''εθνοσωτήρες'' με τα 600 δισ.
Οριστικό τέλος βάζει με πόρισμά της η Τράπεζα της Ελλάδος στην πολύκροτη υπόθεση των 600 δισ. που υποτίθεται ότι κατέθεσε η οργάνωση End National Debt (END) των Σώρρα και Λαμπράκη για να «σώσει» την Ελλάδα από το δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα με το πόρισμα που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» (14 Οκτ. '12), η έρευνα
που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος, έδειξε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια κατάθεση σε καμία τράπεζα του Καναδά. Παράλληλα, οι περίφημες μπίζνες του κυρίου Σώρρα είναι... αέρας κοπανιστός καθώς δεν υπάρχουν οι εταιρείες που υποτίθεται ότι έχει ή εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ... ανύπαρκτη είναι και η περίφημη οργάνωση END.
Ειδικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται επί λέξη πως η έρευνα για τα 600 δισ. του κ. Σώρρα έδειξε πως «πρόκειται περί απάτης». Κι αυτό γιατί:
 • Οι εταιρείες που αναφέρουν οι «εκπρόσωποι» της END στις δηλώσεις και στα «έγγραφα» που έχουν εμφανίσει (Federal Stock Transfer, Woodridge Ontario, Federal Funding και Diamond & Diamond) δεν υπάρχουν και δεν είναι καταχωρημένες σε καμία τραπεζική επετηρίδα.
 • Η οργάνωση END είναι επίσης ανύπαρκτη. Μοναδική αναφορά της γίνεται σε πληρωμένη διαφήμιση στο δίκτυο CNW Canada Newswire ως ΜΚΟ με ιδρυτικό μέλος τον Αρτέμιο Σώρρα, πρόεδρο τον Μανώλη Λαμπράκη και τον Antony Diamont ως «διευθυντή» του γραφείου Καναδά!
 • Οι αναφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την Diamond & Diamond Merchant Banking Group δείχνουν ότι πρόκειται για εταιρεία-απάτη ενώ εκκρεμεί εις βάρος της προσωρινή εντολή της αρμόδιας αρχής Ontario Securities Commission.
 • Τέλος, στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal Stock Transfer & Custody Agents που υποτίθεται ότι εγγυάται την καταβολή των 600 δισ. δολαρίων υπάρχει απλώς ένα συγκρότημα με εστιατόρια και καφετέριες.
 • Με δήλωσή του, ο υπεύθυνος Τύπου της Τράπεζας του Μόντρεαλ, Ραλφ Μαράνκα, διαψεύδει ότι έχει γίνει κατάθεση 600 δισ. δολαρίων σε CDRS (κηδεμονευόμενες καταθετικές αποδείξεις) με αντίκρυσμα αμερικάνικα ομόλογα ίδιου ύψους όπως υποστήριξε ο άφαντος πλέον Μανώλης Λαμπράκης: «Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. δολαρίων στην BMΟ (Bank of Montreal) δεν είναι αξιόπιστα», σημειώνει ο κ. Μαράνκα.
Πλέον, μετά το επίσημο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και τη διάψευση της Τράπεζας του Μόντρεαλ καταρρίπτονται όλοι οι ισχυρισμοί των Λαμπράκη και Σώρρα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τον τελευταίο μήνα. Το έγγραφο που παρουσίασαν οι κύριοι Σώρρας και Λαμπράκης που υποτίθεται ότι αποδεικνύει ότι υπάρχει έμβασμα 600 δισ. δολαρίων στη συγκεκριμένα τράπεζα (σε αμερικάνικα ομόλογα λήξης 2014), είναι σαφέστατα πλαστό.
Επομένως, η υπόθεση είναι καθαρή απάτη για την οποία το λόγο πρέπει να έχει η ελληνική δικαιοσύνη, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν αδικήματα από τους κυρίους Σώρρα, Λαμπράκη και άλλους και να απαγγείλει κατηγορίες. Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα το iefimerida.gr, οι δύο κύριοι προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά γύρω από την προέλευση των υποτιθέμενων χρημάτων. Προσπάθησαν να επαναφέρουν από το παράθυρο την ιστορία με τις δήθεν μετοχές χρυσού της Τράπεζας της Ανατολής, για την αξία των οποίων είχε αποφανθεί θετικά ο συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Θεόδωρος Καρυώτης, ενώ ο Λαμπράκης έφτασε να δηλώνει ότι τα χρήματα του Σώρρα προέρχονται από μυστική τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων που πούλησε ο Σώρρας στους Αμερικανούς.


Σοκαριστικές αποκαλύψεις (υπόθεση ''600 δισ.'' ΕND)
Ο πρόεδρος της ΕΝD, ιατρός Μαν. Λαμπράκης ομολογεί γραπτά (με email) ''προσβάσεις στις μυστικές Υπηρεσίες'' (Ελλάδας) και καταγγέλλει τον αντιπρόεδρο καθ. Θ. Καρυώτη ότι ''ψεύδεται'' και ''απαίτησε εκβιαστικά 10 εκατομ. δολάρια''!... (Η επιστολή Λαμπράκη, στο τέλος της σελίδας)

Γήϊνοι και εξωγήϊνοι
Σώρρας, Λαμπράκης, Καριώτης, Γεωργατζάς, END, τρισεκατομμύρια και...διαστημόπλοια
('Ενα βίντεο που τα...λέει όλα)



ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας, είχε προσκαλέσει επίσημα Σώρρα και END στην Κύπρο.

Η ''αερολογική'' ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
 Σε σχετική ανακοίνωση -4 Οκτ. '12- του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα... Την στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών", που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Σημ.: Αν και γίνεται προσπάθεια να ''πέσει στα μαλακά'' ο καθ. Θεόδωρος Καρυώτης, εξαιτίας της σχέσης του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλο, από ότι φαίνεται, αυτός έκανε όλη την ζημιά, ηθελημένα ή άθελά του, αφού εκτίμησε -με την υπογραφή του- την αξία των μετοχών της κάποτε υπάρχουσας  ''Τράπεζας της Ανατολής'', κοντά στο 1 τρισ. Τώρα λέγει ότι έγινε άθελά του...

Ρίξτε μιά ματιά και σε αυτήν την δικαστική απόφαση, την σχετική με τον καθηγητή

Το ''καλαμπούρι'' με τα 600 δισ. καλλιεργήθηκε μέσω ραδιόφωνου -κλειστού κυκλώματος- στην Αστόρια Νέας Υόρκης και συντηρείται ακόμα από το ίδιο ραδιόφωνο (Hellas Fm), όπου οι της END  ''κελαηδάνε'' συχνά.

Diamond & Diamond: O άνθρωπος που...''κρατά'' τα ...600 δισ. που θα... ''σώσουν'' την Ελλάδα (δικαστική απόφαση)

...............................................................

''Ομόλογα'' και ''ρευστό'' ΔΕΝ υπάρχουν, δεν διαθέτουν οι ''εθνοσωτήρες''. 'Ολα όμως όσα ισχυρίζονται, έχουν ως αρχή και τέλος τις περίφημες μετοχές της ''Τράπεζας της Ανατολής''...
Και να είναι έγκυρες οι μετοχές, ολόκληρη η -υπόλογη- Εθνική Τράπεζα δεν αξίζει ούτε 2 δισ. ευρώ. 'Αρα, οι ''κάτοχοι'' των 600+ δισ., τι επιδιώκουν, τι ζητούν; Πως, από που θα πληρωθούν τα 600+ δισ. που υποτίθεται αξίζουν οι μετοχές;

Κοροϊδεύουν τον λαό στην Ελλάδα και
διασύρουν την Ομογένεια
Τα έγγραφα που έδωσαν στον πρωθυπουργό, στον 'Αρειο Πάγο, σε υπουργό, στην Βουλή κλπ, οι ''εθνοσωτήρες'' με τα ...600 δισ. δολάρια, οι της Οργάνωσης ''End National Debt''.

Οι φερόμενοι ως ''εθνοσωτήρες'' (με ''αρχηγούς'' τους Αρτέμη Σώρρα, Πάτρα και Μανώλη Λαμπράκη, Νέα Υόρκη) με τα...600 δισ. δολάρια που θα ''σώσουν'' την Ελλάδα, παρουσίασαν κατασκευασμένα έγγραφα γιά να εξαπατήσουν τον κόσμο στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, έδωσαν στην δημοσιότητα το έγγραφο 2α-2β, που απευθύνεται στον Αρειο Πάγο, στην Βουλή, στον υπουργό Οικονομικών κλπ. στο οποίο αναγράφεται (έγγραφο 1, κορυφή) ότι αποστολέας είναι η εταιρία ''Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc'', με υπεύθυνο τον Greg Pappas και έδρα την πόλη Woodbridge, περιοχή Ontario, Καναδά.
Η εταιρία και ο υπεύθυνός της δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι δηλωμένοι στον Καναδά και συγκεκριμένα στην κομητεία Οντάριο.
Ο Greg Ρappas είναι υπαρκτό πρόσωπο και το τηλέφωνο ανήκει σε αυτόν. Ζήτησε χρόνο ''γιά μελέτη του εγγράφου'' γιά να απαντήσει στην ερώτηση του ''Κ'' (4:12 απόγευμα ώρα Ν. Υόρκης, Τετάρτη 3 Οκτ. '12), ''αν πιστοποιεί την ύπαρξη του εγγράφου που φέρει την υπογραφή του''. Τρία τηλεφωνήματα μετέπειτα, έμειναν αναπάντητα.
Η διεύθυνση που αναγράφεται στο έγγραφο (60 Μarycroft Ave., Woodbridge, Ontario, unit or suite #4), ανήκε πριν σε... εταιρία που φιάχνει πλαστικά μπουκάλια και όχι σε εταιρία μετοχών κλπ. (κοιτάξτε διεύθυνσή της, ανοίγοντας το παραπάνω ''λινκ'', στα δεξιά. Τώρα είναι ένα αδειο γραφείο).
Στην προτελευταία παράγραφο του έγγραφου 2β, αναγράφεται ως εταιρία: Federal Funding & Investments Group, Inc. Toronto, Καναδά... Τέτοια εταιρία ΔΕΝ υπάρχει.
Το ''πιστοποιητικό'' (3) δείχνει ότι ο αναγραφόμενος σε αυτό είναι αδειούχος... συμβολαιογράφος Καναδά και τίποτα άλλο. Το δε προξενείο της Ελλάδας απλά το επικυρώνει. ΔΕΝ είναι ''αποδεικτικό'' ύπαρξης χρημάτων, όπως ισχυρίστηκαν σε συγκέντρωσή τους σε ξενοδοχείο της Αθήνας και σε τηλεοπτικά κανάλια, επιδεικνύοντας το έγγραφο.

  

 

Οι ισχυρισμοί και οι απαιτήσεις Σώρρα. Oι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι:
Με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.
Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» 1932 (χρόνος κατά τον οποίον έγινε η συγχώνευση) το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ' αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης.
Το δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με την άποψη της πλευράς του κ. Σώρρα, με την απόφασή του όχι μόνο αναγνωρίζει ότι οι μετοχές αυτές έχουν αξία αλλά διατάσσει και την Tράπεζα να δώσει αναλυτικά στοιχεία για την εκκαθάριση που έκανε αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρήματα του παθητικού!

'Εγκυρη-νόμιμη ή όχι η μετοχή;
H "Τράπεζα της Ανατολής", συγχωνεύθηκε με την 147611/1932 σύμβαση εξαγοράς και απορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.. Με τη σύμβαση συγχώνευσης, προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας.
Η εκκαθάριση αν και προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί σε δύο χρόνια από την δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο χρόνων από την 31η Δεκεμβρίου του 1932, με δυνατότητα ''παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως'', δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το -σε κάθε μία των 280.000 μετοχών της "Τράπεζας της Ανατολής"- αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.
Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.

Aληθεύει ή όχι;
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι των μετοχών είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους κατόχους μετοχών για την ίδια υπόθεση.
Η οικογένεια Σώρρα προχώρησε και σε ένα ακόμη βήμα. Δώρισε 4 μετοχές στην «END» και κατάθεσε την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ. ευρώ. Κατά σύμπτωση, είναι το ποσό... των μέτρων που συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν με σκληρές περικοπές εις βάρος του λαού, τρόϊκα κι ελληνική κυβέρνηση!!!
Η Εφορία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ναι, γραφικοί οι -υποθετικά- ''κατέχοντες 600 δισ.'', αλλά πως γίνεται Πρωτοδικείο Ελλάδας (6342/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων) πρόσφατα, να αναγνωρίζει τις ''μετοχές'' τους ως ''έγκυρες''; Γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος; Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους, επίσημα, το ελληνικό κράτος ΤΙ πραγματικά συμβαίνει (εκτός από την χαζή ανακοίνωση με τις αερολογίες του υπουργείου Οικονομικών).

.......................................................................................................

Η ιστορία με τον χρυσό και τις μετοχές της ''Τράπεζας της Ανατολής''
The most incredible story on this subject however, is the following: When the Greek Bank, Banque d’ Orient, was incorporated in the Greek National Bank in 1932, the Greeks from old Greece (from Odessa in the North to Alexandria in the South) had deposit 562 tons of gold in French gold francs in that bank, for shares that CANNOT be paid back in cash, but must be paid back in gold. When the merge happened, this gold was never paid back to its rightful owners, instead the Rothschild family, who owned part of the National Bank of Greece took the gold to their banks and the owners of the gold, kept the paper shares in their hands. Final clearance, of assets and payment to the owners, never happened… The Greek National Bank, claims that the settlement was made, but this must be published in the Governments PM (FEK), which it never was. The National Bank has not been able to produce a single document which confirms any clearance even if the shareholders, with their lawyers and now the journalist Makis Triantafilopoulos, have requested such documents for almost 9 months. Nothing has ever been announced anywhere from 1932, actually it is the other way around, the validity and the value of these shares has been confirmed via correspondence between shareholders and several major international banks from 1936, 1942, 1947, 1957, 1968, 1983, and most recently in 2000.
Now comes the grossest and the most sickening thing about this whole story! … When Greece, after the Balkan wars, WWI and the genocide in Smyrna in 1922 (where a million Greeks were slaughtered by the Turkish army in 14 days and nearly 2 million forced to flee back to Greece), was forced to take large loans from the banks of the super powers, these banks borrowed out the GREEKS OWN MONEY back to them in small portions and since then they charge interest and service charges. With the Greeks’ gold in their vaults, they could lend money to the Greeks with high interest rates. Now shares has turned up which confirms that there are Greek families, who have the right to reclaim their gold, according to the shares they have in their possession! We are talking about monster sums here. One such share is currently valued at 648 billion euro!!! It has namely been submitted to the Greek Ministry of Finance by a Greek family, in order to pay the whole of the Greek public debt. As you understand, this is a NUCLEAR BOMB in the banking world that has been activated  now. Everyone understands that there is no money in the whole banking system to pay out this money, but the gold should nevertheless be somewhere!.. The family that has offered to give a share to the Greek Finance Ministry has 40 such shares. There is no indication anywhere which shows that the clearance has been completed after the merge, and therefore the  shares are still valid and therefore, shareholders are still entitled to their gold. After 1932, it has been confirmed on several occasions that these shares are valid and worth their money in gold. Latest,  the year 2000, a Swiss bank suggested to an owner of such shares, that they were interested in purchasing these shares from the owners for a total of 1.3 billion euro’s, and the owners refused, because they sensed that the shares were worth much, much more! Do you know of any bank that would make such an offer, if there were a microscopic chance that the shares are worthless?
If the banking world (the same institutions who ”took care of” the Greek gold) want  the Greeks to pay their debt, which in several cases are from the beginning of last century, shouldn´t also the Greeks get their gold back? They should also get their compensation from Germany since they, as the only country, did not get it after  WWII. Germany should also have to pay back the loans, they forced Greece to give them during the occupation 1941-44. According to the “loan agreement”, this would be paid back in full as soon as Germany “stood on its own feet” again. If one doesn’t look  at these facts first, one cannot in seriousness  argue that the Greeks owe anything to anyone! Now, of course the Greeks does not claim that that they do not owe anything, on the contrary, they show great patience and a willingness to sort out this mess. However, all in Greece (except the government and the financial elite) are interested in that this economic crusade, should apply equally to all parties. In other words, the Greeks cannot accept that they owe these sums, when the borrowers debts to Greece are overlooked... Τhe fact remains: The matter will be addressed in court and there are both French and American banks, which confirmed the genuineness of the shares!

..................................................................................

Oμολογία καθηγητή Θ. Καρυώτη, που παραιτήθηκε από την END ''κατόπιν εορτής''
Ο στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ομολογεί την ενεργή του εμπλοκή στην υπόθεση:
''Επειδή το όνομά μου έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση End θεωρώ απολύτως αναγκαίο να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα.
Το καλοκαίρι το 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη, τον ιατρό Μανώλη Λαμπράκη και μου ανέφερε ότι θαύμαζε τη δουλειά μου στο θέμα της ΑΟΖ. Αργότερα μου σύστησε τον κ. Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας μου ότι ο κ. Σώρρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος και θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια αποτίμηση. Μου εξήγησε επίσης ότι αυτή η μετοχή δεν είχε αγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα.
Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφθηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για τη μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με τη γνησιότητα της ή εάν είχε γίνει εκκαθάριση αυτής της μετοχής.
Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε END που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt. Διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο της οργάνωσης και εμένα αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν γνώριζα ότι σκεφτότανε να με χρησιμοποιήσει στα σχέδια του μια και κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε την επιστημονική αλλά και την πολιτική μου υπόσταση.
Ξαφνικά, την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο κ. Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων. Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση. Αρχισα βέβαια σιγά σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.
Επαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης, πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012. Εκείνη την ημέρα συνάντησα τον Μανώλη Λαμπράκη στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας και του είπα προφασιζόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσω να εργάζομαι για το ελληνικό δημόσιο και επομένως, με βάση τους κανονισμούς της οργάνωσης, δεν μπορούσα να παραμείνω μέλος της εκτός εάν ο μισθός μου προέρχεται όχι από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την ίδια την οργάνωση. Τον ερώτησα εάν η πάμπλουτη οργάνωση ήταν σε θέση να μου παρέχει αυτό το μισθό και μου τόνισε ότι η οργάνωση δεν διέθετε χρήματα για κάτι τέτοιο. Προηγουμένως βέβαια μου είχε αναφέρει ότι η οργάνωση διέθετε 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα και άλλα 50 δισ. για να σώσει την Κύπρο. Δυστυχώς με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμισε το νερό του καματερού και υπέβαλα την παραίτησή μου.
Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω''. 

...........................................................................................

 O πρόεδρος της ΕΝD απαντά με γραπτό μήνυμά του (6 Oκτωβρίου 2012) στον παραιτηθέντα αντιπρόεδρό του, καθ. Θ. Καρυώτη και τον καταγγέλει για ''εκβιασμό''
«Ἀγαπητέ Θόδωρε χαῖρε καί ὑγείενε
Τό ὃτι θά πρόδιδες  τήν ὁργάνωση  ἀργά ἢ γρήγορα τό εἲχαμε ὃλοι ἐμπεδώσει ἀπό τήν πρώτη μέρα πού ἦρθες μαζί μας.
Στίς  ἀληθινά ἐλάχιστες συνεδριάσεις πού παραβρέθηκες πάντα ἀποφεύγαμε  νά κάνουμε οὐσιαστική συζήτηση μπροστά σου γιατί τίς προθέσεις σου τίς εἶχες κάνει γνωστές ἀπό τήν πρώτη μέρα .
Στήν ὁργάνωση ἦρθες μόνον γιά τά χρήματα καί ποτέ γιά  κάποιο Ἐθνικὀ κίνητρο. Ἐπειδή  αὐτό ἦταν ὁθφαλμοφανές σέ ὃλους, ἀπό πολύ νωρίς πήραμε τήν άποφαση ἐν ἀπουσία σου(ἒτσι κι᾽ἀλλοιῶς ἢσουνα ἀπών ὁκτώ στίς δέκα συνεδριάσεις) νά μήν συζητᾶμε ποτέ τίποτα σοβαρό μπροστά σου.
Ὁ λόγος ἦταν ὃτι μόλις  ἒφευγες θά πληροφοροῦσες τίς μυστικές ὑπηρεσίες μέσω τοῦ ἐπιστήθιου φίλου καί συννενόχου σου γιά τήν καταστροφή τῆς Ἑλλάδας τοῦ Βαγγέλη τοῦ Βενιζέλου. Καί σέ παρακαλῶ μήν τό ἀρνηθεῖς γιάτί ὃπως καταλαβαίνεις  δέν ἀρχίσαμε οὒτε φέραμε σέ πέρας μιά τόσο δύσκολη ἀποστολή χωρίς νά ἒχουμε τίς δικές μας προσβάσεις στίς ἲδιες ὑπηρεσίες…
Καί γιά νά βάλλουμε τά πράγματα στή θέση τους ἂς πάρουμε τά πράγματα κατά σειράν γιατί μέ τό νά ἒχεις αὐτές τίς πρόσφατες οἰκονομοκές πιέσεις φαίνεται ὃτι  ἡ μνήμη σου ἒγινε ἐπιλεκτική " φαντάζομαι μέ τό ἀζημίωτο" γιά νά ἀπαξιώσης καί νά γκρεμίσης τήν ὁργάνωση…
Νά θυμᾶσαι πάντα τό πῶς ἀρχίζουμε τίς συνεδριασεις μας "ἂν ποτέ τό πῆρε τό αὐτί σου". Τό ταλέντο ἀγοράζεται ἡ ψυχή ὂχι.
Α) Στίς 9 Σεπτεμβρίου (2012) στήν Ἀθήνα δέν συναντήθηκες μόνον μέ τόν πρόεδρο  Λαμπράκη  στό Χίλτον ἀλλά καί μέ τόν Σώρρα .Ἀπαίτησες ἐκβιαστικά ἀπό τόν Σώρρα γιά νά μείνης στήν ὁργάνωση  $10.000.000 (ἂμεσα). Ὁ Σώρρας ποτέ δέν εἶπε ὃτι δέν ἒχω νά σοῦ τά δώσω ὃπως ὑπονοεῖς  ἀλλά  σοῦ εἶπε πώς θά σοῦ ἐξασφαλίσω ἂνετη διαβίωση ἀλλά νά σοῦ δώσω $10.000.000 καί νά πεθάνης μετά ἀπό λίγο ὂχι μόνο  θά χαθοῦν τά χρήματα ἀλλά θά στερήσης ἀπό τήν ὁργάνωση ἓνα ἂλλο καλό μυαλό..
Αὐτός λοιπόν εἶναι ὁ λόγος πού παραιτήθηκες καί  ἀποφάσισες νά ψάξης ἀλλοῦ γιά λεφτά……..καί  ὂχι ὃπως ὁμολόγησες ἐκ τῶν ὑστέρων  ὃτι σοῦ προσφέρθηκε θέση στό ΥΠΕΧ...
Β) Πρίν φύγω γιά τήν Ἑλλάδα  τελευταῖα προσπάθησες παράφορα νά μέ ἀποτραβήξης ἀπό τήν ὁργάνωση μέ τό σκεπτικό ὃτι δέν ὁδηγεῖ  πουθενά Ἑλπίζω νά μήν θέλεις νά δώσω τήν ἠλεκτρονική ἐπικοινωνία σου στήν δημοσιότητα… Σοῦ ἀπάντησα " Ἓλα νά νικήσουμε μαζί ἢ νά πεθάνουμε μαζί…"
Γ) Μιά μέρα πρίν φύγω δηλαδή στίς  26 Σεπτεμβρίου μοῦ ἒστειλες μύνημα ἡλεκτρονικό καί μοῦ περιέγραψες μέ κάθε λεπτομέρεια τίς προσωπικές ἐπιθέσεις πού θά δεχόμουνα στήν Ἑλλάδα ἂν τολμοῦσα νά ἐμφανιστῶ δημόσια γιά νά μέ ἐκφοβίσης οὒτως ὣστε νά μήν προβῶ στή ἀνακοίνωση ἐξαγορᾶς τοῦ Ἑλληνικοῦ χρέους.
Ἀληθεια  ΠΩΣ ΗΞΕΡΕΣ ΘΟΔΩΡΕ  μέ τόση λεπτομέρεια τίς ἐπιθέσεις πού θά δεχόμουνα ἀπό πέντε διαφορετικούς ἀνθρώπους μιά βδόμάδα πρίν τίς  ἐπιθέσεις?
Μπορεῖς νά μοῦ ἀπαντήσης Θόδωρε?
Ποιός ἀκριβῶς δέν θέλει τήν ἐλευθερία τῆς Ἑλλάδος? Τό Πασόκ  ἢ οἱ Στοές Ἑλληνικές καί μή? Οἱ γνωστές πολιτικές οἰκογένειες? Ποιός Θόδωρε?
Δέν σκύβει ὁἛλληνας Θόδωρε!!!!!. Ὃποιος σκύβει λέγεται ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ!!!!!
Μοῦ ἒρχονται στό νοῦ ὁ Πήλιος Γούσης  ὁἘφιάλτης ἡ κερκόπορτα καί ὂχι μόνον… Μὀνο πού αὐτή τή φορά έχουν γνώση οἱ φύλακες τοῦ Ἑλληνισμοῦ
Θά σοῦ δηλώσω φίλεμου (ὃπως χειρίζεσαι καί ἐσύ τόν ὃρο) ὃπως  ἐσύ ἐκτελεῖς πληρωμένο συμβόλαιο τό ἲδιο καί ἐμεῖς  Μόνο τό δικό μας ἢταν καί θά παραμείνει  συμβόλαιο ψυχῆς Ἑλλήνων.
Ἡ διαφορά μας εἶναι ὃτι ἐμεῖς μετά τήν ἐκτέλεση τοῦ συμβολαίου  θά περπατοῦμε μέ τό κεφάλι ψηλά καί θά μποροῦμε νά κυτᾶμε τήν Ἑλλάδα καί τούς Ἓλληνες στά μάτια Κάτι πού ἐσύ δέν θά μπορέσης νά κάνεις ποτέ πλέον…..
Εἶχες τήν εὐκαιρία νά μείνης σύμβολο στίς ψυχές τῶν Ἑλλήνων!!!
Ἐσύ διάλεξες  τά  τριάκοντα ἀργύρια. Θά σέ κρίνη ἡ ἱστορία καί οἱ Ἓλληνες
Θόδωρε μήν τολμήσης νά συνεχίσης τήν τακτική σου γιατί ἲσως καί αὐτή τήν ὓστατη στιγμή μπορεῖ νά διασώσεις κάτι άπό τήν καταρακωμένη σου ἀξιοπρέπεια
Εἰλικρινά ὃλοι οἱ παληοί συναγωνιστές σου σοῦ εὒχονται  κάθε οἰκονομική ἐπιτυχία στή νέα σου ἀποστολή…  Κάτι πού ὃπως δήλωνες χωρίς ντροπή  ἦταν πάντα ὁ στόχος σου!!!
Μανώλης Λαμπράκης, Πρόεδρος END.
 
ΥΓ.   Παρακολούθησε στόν αὐριανό ''Ἐθνικό Κήρυκα'' νά διαπιστώσης τί ἐπιτυχημένη δουλειά  ἓκαναν οἱ συναγωνιστές σου πού δέν σέ ἐμπιστεύτηκαν ποτέ ὣστε νά ξέρης τήν ἀλήθεια… γιά τήν δράση τους.
Σοῦ θυμίζω ὃτι τά ὁμόλογα πού δέν ἢξερες ἀπό ποῦ ἐμφανιστηκαν τά πρωτοεῖδες στίς 19 Δεκεμβρίου 2011 μερικά τετράγωνα ἀπό τόν Λευκό Οἶκο ……
 Καί ἐπειδή ἡ μνήμη μου δουλεύει κάπως καλλίτερα ἀπό τήν δική σου μήν μέ ἀναγκάσης νά τήν ἀνακαλέσω καί πάλιν…Ὃσο γιά τό χαλκευμένο ὁμόλογο πού προβάλλεις τό κατασκεύασες ἐσύ γιατί τά ἀληθινά δέν τά εἶδες ποτέ!
 Γιά τά περί Δωδεκαθεϊστῶν καί Χρυσαυγιτῶν ὃχι μόνο εἶναι γιά γέλια ἀλλά καί φτηνό κόλπο γιατί ἂν θυμᾶσαι κάι πάλιν λεγω…. ἂν… ἠ μοναδική ἀρχή τῆς ὁργάνωσης εἶναι  EΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
Αντιπρόεδρος Θόδωρε ἐκλέχτηκες στήν Ἀθήνα στά γραφεῖα τῆς Grant-Thordon καί δέν διορίστηκες ἀπό τόν Λαμπράκη… Θυμᾶσαι?»





                                                                                                                         Πηγή presseuropeandrama   







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών