Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ημερίδα «Γ. Σεφέρης: από τη Σμύρνη στην Πόλη» απο την Ε.Κ.Σ


Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στο χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού και μετά την μέχρι τώρα επιτυχή διοργάνωση πολλών διεθνών συνεδρίων και ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και ημερίδων,
Εγκαινιάζει πανηγυρικά την εφετινή έναρξη των δραστηριοτήτων της, με μια ημερίδα με θέμα τις εμπειρίες από το επιτυχημένο συνέδριο που έγινε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάρτιο στο Ζωγράφειο Λύκειο με τη συμμετοχή του Γυμνασίου Αλικιανού.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ίδρυμα Καψωμένου
σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αλικιανού Χανίων,
διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
 «Γ. Σεφέρης: από τη Σμύρνη στην Πόλη: η εμπειρία μας από το συνέδριο».

Η  ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Ιουλίου και ώρα 20.00 μ.μ.
στην έδρα της Εταιρείας, στον Πύργο Αλικιανού Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση των εισηγήσεων των μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο μαθητικό συνέδριο που διοργανώθηκε το Μάρτιο του 2014 στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το Συνέδριο αυτό έχει μια ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία.
Αποτελεί καρπό της συνεργασίας τριών γενεών:
των καθηγητών Πανεπιστημίου που αποτελούν την Επιστημονική Επιτροπή, των Φιλολόγων των μετεχόντων σχολείων και μιας ομάδας μαθητών από κάθε σχολείο, που προετοιμάζεται από τους καθηγητές τους, με την καθοδήγηση των Πανεπιστημιακών.
Το σχήμα αυτό έχει αποδώσει εξαιρετικούς καρπούς, όπως και η συμμετοχή σε αυτό των μαθητών του Γυμνασίου Αλικιανού με τις εισηγήσεις και παρουσιάσεις που έκαναν με τη συνεργασία των καθηγητών, σημείωσε λαμπρή επιτυχία.

Από το Δ.Σ. της Εταιρείας και τη Διεύθυνση του Γυμνασίου

Απο παλιότερες εκδηλώσεις της Ε.Κ.Σ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών