Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο.ΤΩΡΑ! ΜΑΤ κατά αγροτών στο Σύνταγμα. Απόβαση Κρητών αγροτών.


Οι Κρητικοί αγρότες έκαναν πράξη τις προθέσεις τους που απο την αρχή μιλούσαν για «απόβαση» τους στην Πλατεία Συντάγματος.
Οι αγρότες της Κρήτης που μετέχουν μαζικά στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στην φορολόγηση της αγροτικής γης σηκώνουν κυριολεκτικά το βάρος της κινητοποιήσης.
Η προσέλευση του αγροτικού κόσμου από την υπόλοιπη χώρα δεν ήταν η αναμενόμενη, τουλάχιστον για τις προσδοκίες των αργοτοσυνδικαλιστών που είχαν την ευθύνη της προετοιμασίας του Συλλαλητηρίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περίπου 1200 κρητικοί αγρότες βρίσκονται αυτήν την ώρα μπροστά από το Κοινοβούλιο όπου αναμένεται σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Γ. Τζωρτζάκης, τόνισε ότι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στον αγροτικό τομέα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαννέτος Καραμίχας δήλωσε ότι αμφισβητούνται δύο βασικές αξίες, η ελευθερία και η ιδιοκτησία.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος έχει ήδη ξεκινήσει με τους συνδικαλιστές της Κρήτης να έχουν καταθέσει ήδη το αίτημα εισόδου εντός του Κοινοβουλίου για την επίδοση του ψηφίσματος της κινητοποίησης και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων.
Κλειστή είναι ήδη η άνοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από τη Μεγάλη Βρετανία έως τη Σέκερη.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε μετά την άφιξη των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι αναχώρησαν χθες βράδυ από Χανιά και Ηράκλειο με πλοία της γραμμής και κατευθύνθηκαν από τον Πειραιά προς το Σύνταγμα με πούλμαν που μισθώθηκαν με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Απ” την αρχή της παρουσίας τους μπροστά από την Βουλή άδραξαν της ευκαιρίας για να την κάνουν αισθητή αναρτώντας πανό με συνθήματα, ενώ παρόν είναι και το Κρητικό στοιχείο με τις κατσούνες, τα μαύρα συμβολικά πουκάμισα και την τσικουδιά σε πάγκους κερνώντας όσους βρίσκονται εκεί.

                   
Το μήνυμα που θα στείλουν οι αγρότες πρέπει όχι απλά να το λάβουν, αλλά και να το μετουσιώσουν σε πράξεις οι κυβερνώντες.
Οι θεματοφυλακες της υπαίθρου, οι καλλιεργητές της γης, οι οποίοι με ήλιο και βροχή, χειμώνα και καλοκαίρι, βρίσκονται κοντά στον καταναλωτή, έχουν απόλυτο δίκιο.
Δεν εiναι τυχαίο ότι στο πλευρό τους βρίσκονται όχι μόνο κοινωνικοί, μα και θεσμικοί, φορείς. Οσοι ζουν κοντά τους γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Ομoφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ανακοίνωσε χθες ότι στηρίζει τον αγώνα τον αγροτών για τη μη φορολόγηση της αγροτικής γης και θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή στην Πλ. Συντάγματος από την αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας Θεανώ Βρέντζου και τον περιφερειακό σύμβουλο Μανόλη Χνάρη.

Μάλιστα το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών και είχε εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στη συνεδρίασή του στις 31 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο καλώντας την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το σχέδιο νόμου.
Τονiζει δε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία την οποία φορολογεί από το πρώτο τετραγωνικό και ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες.
Και αυτo τη στιγμή που ο πρωτογενής τομέας «αποτελεί μαζί με τον Τουρισμό τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης και της χώρας, έτσι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο και δεν υπηρετεί τον στόχο αυτό».
Γι’ αυτo και το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι μόνο καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν «να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το σχέδιο νόμου, γιατί δεν υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, αλλά τα συμφέροντα των δανειστών».

Πoτε, επιτέλους, οι κυβερνώντες θα ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας από την οποία το χάσμα που τους χωρίζει μεγαλώνει αντί να γεφυρώνεται;
Πηγή candianews


         haniotika-nea


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου